Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morální problémy mládeže zachycené z pohledu krátkého vztahu chlapce Pavla a dívky Anny, vzniklého během kamerových zkoušek hereckého konkursu na připravovaný film. Snímek promyšleně kombinuje hrané pasáže s autentickými dokumentárními sekvencemi. (Festival nad řekou)

Recenze (4)

Jester_X 

všechny recenze uživatele

Film je syntézou dokumentu a normálního filmu. Stejným způsobem probíhá sledování obou hlavních hrdinů, jelikož ústředním motivem filmu jsou jejich problémy při vstupu do dospělého života. Přes všechny nezdary se ovšem setkávájí na kýženém konkursu. Filmové prostředí ovšem nevede k zázračnému happy endu, ale pouze se stává prostorem pro exponování běžných strastí, z nichž také vyplývá konečný rozchod obou hlavních hrdinů. ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Ta inspirace českou novou vlnou z filmu vyloženě kape. I proto se český divák zřejmě pobaví a nějaké předsudky a strach vůči polského filmu si schová na jindy. Velká citlivá sranda a duch doby. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

krásny film, ktorý mi trochu pripomínal formanov konkurs; silný a smutný filmový zážitok o potrebe lásky a uznania, ktorého dramaturgické členenie na tri časti (kapitoly) predstaví oboch hrdinov (v ich prirodzenom prostredí a kontexte ich životných problémov) a potom ich v závere zvedie do vzájomnej konfrontácie; zvolenie témy konkurzu a situovanie dejiska vzniku i rozpadu vzťahu na kamerových skúškach mi prišlo geniálne a ukázalo rozdielne prístupy k životu, vzťahu a morálke u anny a pavla, zároveň poskytlo možnosť konfrontovať reálny život mimo konkurzu (smrť hotelového hosťa, hádka v kaviarni) s umelosťou a snahou napodobniť život pre film a pred kamerou - rovnaký cieľ mali aj často úsmevné zábery, "kamerové skúšky" iných účastníkov konkurzu, ktorými bol celý film poprestrihávaný; ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Konkurs na život, pod kterým jsou podepsaní (tři) polští režiséři Agnieszka Holland, Jerzy Domaradzki a Pawel Kedzierski, byl tedy až třetí volbou. Snímek ovlivněný Československou novou vlnou i dílem Miloše Formana je kombinací hraných a dokumentárních pasáží. Hlavní postavy, čerstvě dospělá maturantka Anka i stejně starý odchovanec dětského ústavu Pawel vstupují do života se všemi chybami, jichž se dopouští člověk jen v jejich věku. Právě jejich tápání v prostoru pobaví, zasmějete se i většímu odstupu od tehdejší módy. LFŠ 2012. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama