Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Rozdílné světy, který se odehrává v současném Řecku, se skládá ze tří samostatných historek, z nichž každá sleduje milostný příběh cizince a Řeka. Každý příběh představuje jinou generaci, která se zamilovala v turbulentní době socioekonomických nepokojů ovládajících celou jižní Evropu, a na samém konci se spojují v jeden. Podobně jako trojdílný umělecký výtvor, v němž je sice každé dílo do jisté míry samostatné, ale skutečný dopad mají pouze v případě, že jsou nahlížena jako celek. Film sleduje trnitou cestu postav k lásce a problémy, které se v jejich světě vyskytují. I navzdory této drsné realitě je Řecko stále místem, kde existuje pravda, krása a lidskost. A kde láska vzkvétá i v tom nejtemnějším období. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

misterz 

všechny recenze uživatele

Na lásku nie je nikdy neskoro, pričom často vyjde až na druhý pokus... Jeden z najlepších gréckych filmov. Dokázal v sebe jedinečným a divácky pútavým spôsobom spojiť aktuálnu ekonomicko-politickú situáciu nielen v Grécku (ekonomická kríza, migranti...) s dramaticko-romantickou linkou, ktorá sa tu vinie všetkými jeho tromi poviedkovými časťami. Tie sa na záver veľmi šikovne spoja a ukáže sa tak celá mozaika príbehu, i s dôsledkami. Nekonformná, svojim spôsobom zaujímavo koncipovaná dráma. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Řeckou variaci na Lásku nebeskou nečekejte, tenhle propletenec vztahů tří generací je složitější, a to je dobře. Co povyšuje tyto tři povídky nad průměr romantických filmů je zejména šikovné propojení s aktuálními sociálními a ekonomickými problémy Řecka. Zajímavě podaná je kombinace rozpadu starých vztahů a společenských pořádků, a idea budování nového za pomoci pravdy a lásky. 1) Klasický milostný příběh novodobého Romea a Julie, mladých milenců ze znepřátelených táborů, zde imigrant a Řekyně; 2) Klasická nevěra s blonďatou Švédkou, a rozdělení rodiny s dítětem na pozadí likvidace firmy; 3) Láska kvete v každém věku, potkali se v supermarketu, dostanou alespoň důchodci klasickou druhou šanci? ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Aegean airlines a magazín BLUE. První povídka moc dobrá, druhá naprosto výborná (zajímalo mě, jestli jsem okolo toho kina někdy nešel) a třetí mě absolutně nebavila. SPOILER A to spojení dohromady moc nesedlo, protože tím předchozí povídky pokračovaly, zatímco mně naprosto sedl konec, který měly původně. Andrea Osvárt by stála za hřích, ale Niki Vakali je superkost. Spojujících light motivů je hodně, mě zaujalo pochodující procesí (hlavně u toho moře). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ku gréckym filmom sa dostávam zriedka. O to príjemnejšie bolo, že Rozdielne svety považujem za vydarený film. Filmov s niekoľkými samostatnými, neskôr vzájomne prepojenými časťami som videl už niekoľko (napr. Amores Perros, Babel a pod.) a pokiaľ spojenia nie sú príliš násilné tak mi tento koncept neprekáža. Rozdielne svety predstavujú viacvrstvový film (asi ako lasagne, ktoré som mal na obed) a v jednotlivých príbehoch sa dotýkajú viacerých problémov, ktorými prechádzalo a ešte aj prechádza Grécko v poslednej dobe. Cenný je grécky pohľad na ne, ktorý je odlišný od našich zjednodušených názorových skratiek (žili si nad pomery, nestrážili si hranice, spoliehali sa na nekončiacu pomoc iných a pod.). Z hercov som poznal iba J.K. Simmonsa, ktorý oživí každý film v ktorom hrá, ale aj hrajúci režisér stvárnil realistickú postavu. Scénu vo vysvietenom supermarkete považujem za trochu uletenú, náhodný zásah dievčiny za scenáristickú nadprácu, ale inak sa na film dalo veľmi dobre pozerať a zážitkom mohlo byť aj jeho sledovanie divákom ovládajúcim všetky reči, ktorými sa vo filme hovorilo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aktuálny film, nechýba tu myšlienka a citlivosť. Veľmi dobre odrežírované i zahrané. Nie je to ľahký žáner, je určený skôr rozhľadenejšiemu divákovi, ktorý pozná aktuálne geopolitické problémy a dokáže sa vcítiť do jednotlivých postáv. Film akoby natočený pre každého, ale má svoju intelektuálnu hĺbku. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama