Reklama

Reklama

Obří ještěr Hyla

  • USA The Giant Gila Monster
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americké maloměsto je sužováno zuřivou plazící se bestií! Podaří se mladému automechanikovi zneškodnit tuto zrůdu? Dokáže se zpívající pracant prosadit i na poli zábavního průmyslu? Bude ta malá dívenka někdy chodit? A co opilý diskžokej? (oficiální text distributora)

Recenze (24)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady mých oblíbených špatných filmů, Kellogg je podle mého fajn režisér i u Vraždících bestií jsem se skvěle bavil a ne jinak to bylo i tady, parádní atmosféra, neuvěřitelná naivita, strašní herci. Prostě všechno po čem mé zvrácené srdce touží. Ať si říká kdo chce co chce, já se bavil skvěle. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: POUZE PEKLO MOHLO SPLODIT TAK ENORMNÍ STVůRU!!! POUZE BůH BY JÍ MOHL ZNIČIT!!!___ O něco přijatelnější, než Kelloggův souputník THE KILLER SHREWS, přičemž oba filmy byly promítány během jednoho večera, za jednu koupenou vstupenku (v 50.letech poměrně častý jev u krátkých B-filmů). Možná je to sympatickým hlavním představitelem, možná těmi třemi docela pěknými písničkami, možná pestřejší vizuální stránkou, že se úplný průser nekoná. Každopádně, i zde je triková stránka zoufalá, v podstatě tu ani triky neexistují, poněvadž záběry „skutečného monstra“ (natočený pohyb ještěrky, která se mrcasí mezi miniaturami) jsou poslepovány s reálnými záběry ve filmu. Někdy docela k sobě pasují, někdy vůbec ne a celkově to vypadá nechtěně komicky. Interakce s živými postavami, ani zadní projekce, tu prostě neexistují. Asi se šetřilo, kde se dalo. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Americké maloměsto je sužováno zuřivou plazící se bestií! Podaří se mladému automechanikovi zneškodnit tuto zrůdu? Dokáže se zpívající pracant prosadit i na poli zábavního průmyslu? Bude ta malá dívenka někdy chodit? A co opilý diskžokej? Napětí, miniatury, písničky! To je biják! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha monster-hororů, který se v USA v 50. letech točily jako na běžícim pásu. Docela jsem se u toho nasmál, ale třeba na Plan 9 to nemá. Mimochodem viděl jsem to v kolorovaný verzi s naprosto šílenejma pastelovejma barvama a s českym dabingem na kanálu Filmbox a zážitek to byl opravdu nevšední :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Úryvky z nalezeného deníku korovce mexického: 12. března, 1959: Nějaký blbec mě vytáhl z terária a musel jsem chodit po modýlku železnice. Nechápu, co se děje. 13. března, 1959: Dneska to samé, ještě tam přidali nějaké větvičky. Všiml jsem si, že mě točí na kameru. 18. března, 1959: Mám to! Asi se mnou natáčí film. Evidentně nízkorozpočtový, protože mi ti lakomci dávají jen tři cvrčky denně. 21. března, 1959: Celý den jsem chodil mezi angličákama u jakéhosi modelu stavení, mám sto chutí toho blba Kellogga kousnout! 23. března, 1959: Přísahám, jestli mě ještě jednou vytáhnou z terária, všechny je pohryzám, šmejdy! 25. června, 1959: Dnes mě vzali na premiéru i s teráriem. Byl to muzikál o jakémsi zpívajícím automechanikovi, než jsem usnul, mockrát jsem se na plátně neobjevil. Když tak nad tím přemýšlím, nakonec jsem rád, že jsem toho Kellogga nekousl, protože ostuda je mnohdy horší než smrt.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďaľší starý čiernobiely animal/horror, ďaľšie malé americké mestečko, ktorého obyvateľov terorizuje ďaľšia gigantická príšera. Pre tento krát je to akýsi varan. Či voľajaký jašter? Však pokiaľ ide o filmové triky, tak tie sú aj na tú dobu veľmi úbohé. Tiež ani ten trápny spievajúci automechanik môjmu hodnoteniu veru nepridal. Nepodarený teenagerský soft-horror, ktorého cieľová skupina je už dnes zaslúžilými dôchodcami. * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V nepřístupné roklině léta přebýval ještěr, jojo, je to korovec, jak je uvedeno v zajímavostech, co narostl do obřích rozměrů. Snímek je lehce úsměvný jako teorie o narostlém plazovi - zvláštní minerály v údolí se dostaly do rostlin, které ještěr snědl...škoda, že korovec je masožravý a hmyzožravý a salát nežere... Vzhledem ke stopáži film rychle uteče, páč se v něm pořád něco děje. Samozřejmě speciální efekty - zde vlak, automobily, cisterna, most coby modely - jsou mizerné, snímek dokonce nepracuje ani se zadní projekcí nebo prolínačkou. Osobně mám raději animované potvory, jak to dělal R. Harryhausen, ale to už by byl film výrazně dražší. Dnes jen pro zvědavce nebo sběratele. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jeden korovec mexický plazící se v miniaturách, jeden latexový pařát a pár ochotnických herců - tak málo stačilo k natočení sci-fi hororu o přerostlém ještěrovi. Je to teda od začátku do konce dost tupé (chvílemi to silně sklouzává k maloměstské soap opeře) a jako podle stokrát ohrané šablony - jakmile v úvodu padne řeč o nitroglycerinu, ihned si domyslíte, kam to celé směřuje - ale jako jednohubka v rámci nízkorozpočtových sci-fi 50. let to dopadlo dle očekávání. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Naivita s příšernými bezduchými dialogy a fialovou ještěrkou, plazící se mezi modely autíček a vláčků. Proti celkem slušným Kelloggovým Killer Shrews je tohle hloupůstka o chudém, ale férovém mladíkovi, co živí celou rodinu jako automechanik a bude z něj nejspíš popová hvězda. A šerif je tak chápavý, že mu toleruje i krádež pneumatik od nalezeného vozu (a tedy potenciálního důkazu, vzhledem k tomu, že ještěrka celkem systematicky způsobuje zmizení místních občanů). Tak určitě. Do toho pěvecká čísla Mirka Dušína z autoopravny a hrdinské vítězství nad zmatenou ještěrkou, v němž opět hrál hlavní roli všeuměl hlavní hrdina. Teď asi spoiler, ale nemůžu nezmínit i závěr - všichni přece míváme v garáži nitroglycerin, že? Hloupé, opravdu hloupé. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Tenhle brak vypadal docela v pohodě, ale i přes svou svou kratičkou stopáž mě nakonec začal poněkud nudit, protože se tam buď nic neděje nebo se děj opakuje. Řidič se lekne příšery, nabourá, odtáhnou auto, hledaj řidiče a to je asi tak všechno. | ► Obří ještěr Hyla ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Na daný rok si myslím že je to uspokojivé, malé modely kolem ještěra jsou působivé, nejlepši asi vlaková souprava. Příbeh je částečné super a herci se chvílemi snaží ale ve finále jednou přeci jen stačí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Niekoľko záberov na jaštericu a zbytok rock n rolové melodráma. Ťažkopádny monster movie, ktorému ale nemožno vyčítať, že zostarol. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Filmový aušus nabízející solidní formu zábavy ovšem pouze pro otrlého diváka, který se jen tak něčeho nezalekne. :-) ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch méně známých zástupců slavné vlny padesátkových monster movies, a nutno říci, že zcela po právu. V prvé řadě to vlastně ani monster movie není, jedná se v podstatě o soap operu, ve které obří korovec občas trochu pošoupne běh událostí, ale film by paradoxně fungoval jako celek i bez něho. Za druhé triková stránka v podstatě neexistuje, práce s perspektivou je otřesná a ještěr, který má dosahovat rozměrů větších, než autobus, vypadá povětšinu času přesně jako to, čím reálně je - normálním plazem, strčeným mezi miniatury. Film s názvem "The Giant Gila Monster" je tedy v konečném důsledku spíš průřezem několika dny nudného života mladého automechanika na americkém maloměstě - což většina diváků, která se koukne na plakát a shlédne stylové úvodní titulky s tajemným voiceoverem, asi úplně sledovat nechce. A ti ostatní vlastně také ne. Nuda k ukousání. ()

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozny film o obrovskom varanovi, ktory sa len tarbavo vlacil z jedneho miesta na druhe. Dokopy toho nenarobil skoro nic zle, okrem znicenia zeleznicneho mosta, z ktoreho sa zrutil vlak do priekopy. Spracovanie filmu bolo velmi slabe a o efektoch ani nehovorim, ved co sa dalo cakat od takehoto odpadu. ()

loki5 odpad!

všechny recenze uživatele

Dokumentární film o tom, jak se Korovec jedovatý chová v miniaturním bludišti. To museli být časy když tohle někoho vyděsilo. Vzpomněl jsem si na cestu do pravěku a na to jak skvěle proti tomuto vypadala. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ray Kellog byl původně strůjce speciálních efektů a na konci padesátých let si řekl, že to zkusí i coby režisér. A protože se právě v tomto desetiletí hojně točili nízkorozpočtové snímky o invazních mimozemšťanech a nejrůznějších monstrech, zůstal u toho a vybral si monstra. A ve stejném roce hned dvakrát, neboť vedle tohoto snímku o přerostlém ještěru natočil ještě „The Killer Shrews“ (1959) o přerostlém rejskovi. Na něm se však vyřádil daleko více. Tady ponechává dějství ve volném běžném vývoji a onen ještěr vyznívá jen jako nutný doplněk ohledně daného žánru. Občasný efektově vytvořený záběr domněle gigantického ještěra jen umocňuje dojem, že skutečně je, a to je asi tak všechno. Ony záběry jsou samostatné, což znamená, že se nikdy monstrum neobjevuje v záběrech společně s lidskými postavami. Upřímně řečeno, v konkurenci monster filmu své doby je tento snímek prostě strašný, ale ne zase nejhorší. Příběh je sice skromně jednoduchý, až je předvídatelný, ale plynulý a určitě ne nezajímavý. Jedná se o typický teenagerovský horor, ničím se nevymaňující, jen se v daných aspektech razantně netlačí na pilu. A jedná se o jeden z mála snímků, který byl kupodivu dokonce i kolorován. Takže dospívající mládež, rokenrol, šerif vyšetřující podivnosti a věčně opilý farmář coby humorná figurka na odlehčení. A samozřejmě monstrum. Jako obyčejná filmová nenáročná oddechovka dobrý, ale je potřeba od toho nic výjimečného či zvláštního neočekávat. ()

dragosta 

všechny recenze uživatele

Nechápu místní hodnocení....Mě film bavil od začátku do konce, mělo to v sobě jisté napětí a je jedno, že se za efekty neutrafily miliony. Však taky všichni chápem, že to bylo natočené v roce 59, tak jak nás to asi může po grafice ohromit, že..?? Hlavní hrdina byl sympatický, dialogy taky měly hlavu a patu, tu a tam jsem se zasmála, tak co víc chtít..Klidně bych si ho někdy pustila znova. 4* ()

Reklama

Reklama