Reklama

Reklama

Vraždící bestie

  • USA The Killer Shrews

VOD (1)

Rejsek obecný – osm centimetrů dlouhý a deset gramů vážící savec, který musí pro přežití zkonzumovat denně potravu o své vlastní hmotnosti. Nevinné zvířátko, kterého se nebojí ani malé děti. V rukou vědců se však tato malá myška šmahem mění v dokonalého zabijáka o velikosti přerostlého psa. A právě takové zrůdy se po nocích prohánějí izolovaným ostrovem, na který přijíždí kapitán Sherman se svým kolegou. Spolu s místními obyvateli jsou nuceni bojovat proti stovkám hladových bestií, kterým došla drobná potrava a začínají toužit po mase svých stvořitelů... (Řitka video)

(více)

Recenze (49)

Han22 

všechny recenze uživatele

Ano, příšery jsou přesně tak hrozné, jak všichni píší a první půlka je nuda k nepřežití s nesympatickými postavami. Ale v druhé půli to chytí celkem grády, parta lidí obklíčená v baráku krysami se začne utěšeně zmenšovat a závěrečný útěk je opravdu napínavý a dost originální. A mám pocit, že jde o první horor subžánru "parta lidí obklíčená v domě něčím". Takže dávám za tři, protože mě to celkem bavilo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Roztomilé béčko, v ktorom psi, premaskovaní na veľkých zmutovaných potkanov, ohrozujú partu ľudí v dome na odľahlom ostrove. Nízkym rozpočtom a tvorcovskou neschopnosťou dorazený už tak priemerný scenár. Od hororových scénok až po vzťahy medzi postavami neodolateľne naivné. Neľutujem jedinú minútu, strávenú pri tomto guilty-pleasure :-) ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jedině výjimečný experiment dokáže přinést výjimečné výsledky.." Tak krysaříka zná skoro každý, zato ti hladoví rejskaříci, to bude nejspíš nějaká novinka..;) I když jsou přece jen maličko větší krasavci než ti zmiňovaní krysaříci.. ;) Ale jakápak novinka ?! Vždyť tenhle nesmírně špatný, a právě proto také velmi zábavný, ekohorůrek natočil Ray Kellogg, původně především trikový odborník, byť to trikový už z dnešního pohledu spíš mělo znamenat, že si jen před holkama honil triko, protože i ty triky stojí, nebo spíš leží, za starou belu, už před více než padesáti lety !! ;) Nevím, jak by se tyhle zmutované zrůdičky líbily Zdendovi Srstkovi, zda by je s Martou chtěli, nicméně já si je v jejich naivitě a řemeslné amatérštině opravdu užil.. Takže i dík krásné (ne)hrající modelce Ingrid Goude platí Vraždící bestie za jednu velkou hororovou zábavičku u braku jak noha, se vším, co od podobné záležitosti čekáte, včetně dialogů tak tupých, jak se na podobně rozkošný hypernesmysl sluší a patří.. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Přečtěme si, co nám o rejskovi obecném (Sorex araneus) píše RNDr. Miroslav Bouchner v populární příručce Kapesní atlas savců: "Téměř každý typ lesa od nížin až po vysokohorské oblasti nebo zarostlé břehy vodních toků, zahrady, polní lesíky i louky hostí řadu drobných obratlovců, kteří připomínají tvarem těla i zbarvením srsti myši nebo hraboše. Kdybychom si však podrobněji všimli jejich protáhlé tlamičky, vybíhající v jakýsi pohyblivý rypáček, viděli bychom, že s hraboši nemají nic společného. (...) Všichni rejsci jsou nesmírně pohybliví. Téměř celý den pobíhají a veškerá jejich činnost má jen jediný cíl: co nejdříve a co nejvíce ulovit. Ostrému chrupu rejska neodolá žádný krunýř brouka, snadno zpracuje měkké pavouky, slimáky, různé červy a nezastaví se ani před mláďaty hrabošů, myší nebo drobných ptáků." ________ PS: Neumětelský animals horor, kde černoch zemře samozřejmě první a mladá vědkyně pochopí, že jejím snem je stát se ženou v domácnosti a skončí v náručí mladého námořníka. Ne tak vtipné jako Woodův Plan 9 nebo Turkish Star Wars, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V 50.-tých a 60.-tých rokoch minulého storočia sa v USA natočilo množstvo animal horrorov Natural Horrors). Filmy o zmutovaných zvieratách nadmerných veľkostí, ktoré útočia na bezbranných ľudí sa tešili veľkej obľube. Nie všetky sa však celkom podarili. "Killer Shrews" rozhodne patrí ku tým slabším. Nízkorozpočtové béčko s nedobrými hercami a mizernými filmovými trikmi. * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V záberoch zblízka boli titulné monštrá zobrazené pomocou maňušiek. V záberoch zdiaľky to boli špeciálne upravené psy, ktoré mali na chrbte vlnenú deku a pripevnený dlhý chvost. (beso74)

Reklama

Reklama