Reklama

Reklama

Vraždící bestie

  • USA The Killer Shrews

VOD (1)

Rejsek obecný – osm centimetrů dlouhý a deset gramů vážící savec, který musí pro přežití zkonzumovat denně potravu o své vlastní hmotnosti. Nevinné zvířátko, kterého se nebojí ani malé děti. V rukou vědců se však tato malá myška šmahem mění v dokonalého zabijáka o velikosti přerostlého psa. A právě takové zrůdy se po nocích prohánějí izolovaným ostrovem, na který přijíždí kapitán Sherman se svým kolegou. Spolu s místními obyvateli jsou nuceni bojovat proti stovkám hladových bestií, kterým došla drobná potrava a začínají toužit po mase svých stvořitelů... (Řitka video)

(více)

Recenze (49)

POMO 

všechny recenze uživatele

Roztomilé béčko, v ktorom psi, premaskovaní na veľkých zmutovaných potkanov, ohrozujú partu ľudí v dome na odľahlom ostrove. Nízkym rozpočtom a tvorcovskou neschopnosťou dorazený už tak priemerný scenár. Od hororových scénok až po vzťahy medzi postavami neodolateľne naivné. Neľutujem jedinú minútu, strávenú pri tomto guilty-pleasure :-) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nejpozoruhodnější na tomto ultra-nízkorozpočťáku je fakt, že do něj producenti ukecali tehdy populární countryovou hvězdu, Miss Universe 1957 a tatínka režisérské legendy Sidneyho Lumeta. Výprava filmu byla opravdu mrzká – tvůrci si vystačili s jedním barákem, obehnaným vysokým dřevěným plotem kdesi v nepříliš vábně vypadající krajině a….to je vlastně všechno. Vizuální stránka je opravdu nevalná, nepřitažlivá a korunu všemu nasadila samotná monstra – zabijácké „zmutované krysy“, tedy malí chrti s nalepenými dlouhými chlupy a nasazenými šavlovitými špičáky. Sem tam někoho sežerou, probourají zeď a jedinou jistotou je útěk před nimi v odpadkových koších. To, jak jsou nasnímány ataky „monster“ (nastrčíme před kameru hlavu vycpaniny, ono to nějak dopadne), je opravdu nechtěně vtipné a asi jediné, co stojí za zmínku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $123,000Tržby USA $1,000,000Tržby Celosvetovo $-║ jednoduché ale účelové béčko, s príjemnou ženskou tváričku, troškou akcie a celkom šikovne spravených monštier /40%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestli si myslíte, že vás v oblasti "útok zmutovaného čehosi" už nemůže nic překvapit, dejte si Atak jedovatých rejsků - a zase vás nic nepřekvapí.. Chaotický střih, naivní dialogy, toporné předstírání herectví a především "běsnící" řádění geneticky upravených zástupců čeledi Soricidae, kdy v celkových záběrech byli použiti chrti s na hřbet nalepeným chlupatým přehozem přes křeslo a při detailech zubatá hlava známého mimozemšťana s hlasem Oty Jiráka. Prapodivné kulisy, kdy dveře byly svou výškou určeny pro pivota Harlem Globetrotters, jsou už jen další drobný dílek doplňující mozaiku brakového žánru, co místo hrůzy přináší jen nechtěné pobavení. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V 50.-tých a 60.-tých rokoch minulého storočia sa v USA natočilo množstvo animal horrorov Natural Horrors). Filmy o zmutovaných zvieratách nadmerných veľkostí, ktoré útočia na bezbranných ľudí sa tešili veľkej obľube. Nie všetky sa však celkom podarili. "Killer Shrews" rozhodne patrí ku tým slabším. Nízkorozpočtové béčko s nedobrými hercami a mizernými filmovými trikmi. * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejdesivejsi zabijak prirody je rejsek! kurevsky ty potvory vyrostli toto a dalsi je nam naservirovano v typicky primitivni podobe 50 let staryho hororu ale proc nedat aspon za dve byla to i docela zabava netrvalo to dlouho a ti zmutovani prerostly potvory na mne i docela zapusobily takze to nebylo uplne nejhorsi ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rejskopsi útočí a je to kupodivu stejná psina, jako o takřka šedesát let mladší monsterbéčka. "Můžete se nechat pokousat od všech a uvidíte, po kterém umřete." ()

juta 

všechny recenze uživatele

Rejsek je malé stvoření, které neublíží, ale když mu dáte trochu šťávy, tak stačí malé škrábnutí a jste namydlení. Jednoduchý příběh o tom, jak se nenechat sežrat a utéct. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Přečtěme si, co nám o rejskovi obecném (Sorex araneus) píše RNDr. Miroslav Bouchner v populární příručce Kapesní atlas savců: "Téměř každý typ lesa od nížin až po vysokohorské oblasti nebo zarostlé břehy vodních toků, zahrady, polní lesíky i louky hostí řadu drobných obratlovců, kteří připomínají tvarem těla i zbarvením srsti myši nebo hraboše. Kdybychom si však podrobněji všimli jejich protáhlé tlamičky, vybíhající v jakýsi pohyblivý rypáček, viděli bychom, že s hraboši nemají nic společného. (...) Všichni rejsci jsou nesmírně pohybliví. Téměř celý den pobíhají a veškerá jejich činnost má jen jediný cíl: co nejdříve a co nejvíce ulovit. Ostrému chrupu rejska neodolá žádný krunýř brouka, snadno zpracuje měkké pavouky, slimáky, různé červy a nezastaví se ani před mláďaty hrabošů, myší nebo drobných ptáků." ________ PS: Neumětelský animals horor, kde černoch zemře samozřejmě první a mladá vědkyně pochopí, že jejím snem je stát se ženou v domácnosti a skončí v náručí mladého námořníka. Ne tak vtipné jako Woodův Plan 9 nebo Turkish Star Wars, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mno já velmi rád béčka, a starý filmy miluju. TAkže nevidím důvod dát tak vysoké hodnocení. JAsně film postrádá logiku, triky jsou horší než obvykle, herci přehrávají kde se dá. ALe když ono je to takové vymazlené:-) Od režiséra jsem měl možnost vidět ještě Giant gila monster což bylo o dost horší:-) Tohle je prostě hloupoučké béčko, které ale podle mého neurazí, na jedno zkouknutí jako dělané. Největší plus připočítávám hudbě, a nádherné naivitě. Ono to opravdu působý děsně levně, ale prostě nemůžu dát míň než 3*:-) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Mimořádně roztomile naivní a hloupoučké. Objektivní kvalita filmu s ohledem na slabý děj, úděsné dialogy a díry v příběhu asi tak 20 procent, subjektivní daleko vyšší, tenhle typ filmů (zabarikádovaní hrdinové obléhaní monstry) mám fakt rád - a mám rád i tu lehce pitomou naivitu. Navíc je tu 2. vicemiss Universe 1956, švédská modelka Ingrid Goudeová, a to se hned lépe kouká. Chyba je samozřejmě v těch pomenších psících maskovaných za "nejnebezpečnější zabijáky na světě - rejsky" (sám se směju, jen to sousloví píšu) a jejich otrávených zubech, což je další naprostá kravina. Zblízka vypadají ještě hůř, chápu, že produkce asi neměla peníze, ale do čeho jiného investovat tu trochu, kterou mám, než do masky potvory? Škoda, no. Celkově je to ale nádherná krávovina - a já jsem při hodnocení zbytečně přísnej. Možná to časem zvýším, kdo ví. Edit.: Jo, viděl jsem kousek filmu po tři čtvrtě roce znovu a prostě musím zvýšit. Je to fakt zábava - na rozdíl od mnoha jiných béček z toho roku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Většina filmů o zmutovaných zvířatech pochází z Ameriky. Už jsme tady měli různé živočišné druhy, ale na přelomu 50.-60. let se režisér Kellogg rozhodl, že natočí něco, co tu ještě nebylo (tedy film o rejskovi obecném). Jeho kariéra režiséra nebyla moc dlouhá, protože natočil pouze čtyři filmy. On se totiž převážně po celý život ve filmovém průmyslu točil kolem speciálních efektů. Což mě celkem udivuje, jelikož v tomto filmu neuvidíme skoro žádné. Tento černobílý film doprovází docela obyčejný, nepříliš náročný děj, u kterého nemusíte moc přemýšlet. Nenajdete zde žádné zbytečné kličky, které by vás mohly zmást. Bohužel však také musím říct, že zde není snad žádná scéna, která by vás měla jen trochu vyděsit. s příchodem zmutovaných hlodavců se dostavila i srandovní část filmu. Ne, nemusíte se bát, že byste umřeli hrůzou, jelikož jejich vzhled vám to zcela jistě nedovolí. K tomuhle moje sestra řekla trefné: "to není rejsek, ale pejsek" a měla čistou pravdu. Jde o obyčejné psy, přes které přehodili pytlovinu, dali jim na tlamu dřevěné zuby a trochu polepili nějakým bordelem. Při scéně, kdy si skupinka lidí chystala únikovou cestu k pobřeží a přes škvírky klapaly ty umělé zuby, jsem začínal mít dost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pro ty občasné trefy do černého se Řitce dá prominout ta halda srágor. Vraždící bestie mě potěšily již černobílým formátem (když jsem si to pouštěl, ani jsem nekoukal na žádné info, takže jsem nic nevěděl) a nakonec jsem zjistil, že i psi "namaskovaní" na zmutované přerostlé rejsky jsou hodně fajn. V tomhle ohledu za málo peněz hodně muziky. Samozřejmě to jde poznat a i ty jejich figuríny jsou rozpoznatelné na první pohled, ale ono to prostě funguje. Na mě jo. Takže já jsem nadmíru spokojen. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jedině výjimečný experiment dokáže přinést výjimečné výsledky.." Tak krysaříka zná skoro každý, zato ti hladoví rejskaříci, to bude nejspíš nějaká novinka..;) I když jsou přece jen maličko větší krasavci než ti zmiňovaní krysaříci.. ;) Ale jakápak novinka ?! Vždyť tenhle nesmírně špatný, a právě proto také velmi zábavný, ekohorůrek natočil Ray Kellogg, původně především trikový odborník, byť to trikový už z dnešního pohledu spíš mělo znamenat, že si jen před holkama honil triko, protože i ty triky stojí, nebo spíš leží, za starou belu, už před více než padesáti lety !! ;) Nevím, jak by se tyhle zmutované zrůdičky líbily Zdendovi Srstkovi, zda by je s Martou chtěli, nicméně já si je v jejich naivitě a řemeslné amatérštině opravdu užil.. Takže i dík krásné (ne)hrající modelce Ingrid Goude platí Vraždící bestie za jednu velkou hororovou zábavičku u braku jak noha, se vším, co od podobné záležitosti čekáte, včetně dialogů tak tupých, jak se na podobně rozkošný hypernesmysl sluší a patří.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Moc už si tento příběh nepamatuju, ale vím že jsem se nad ním nepohoršoval a na svou dobu byl natčen velice povedeně. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Pes domácí, zool. Canis lupus familiaris, je domestikovaným poddruhem vlka. Navzdory tomu je soužití psa s člověkem založeno na podřízenosti psa vůdci smečky - člověku. Existuje ovšem podezření, že na neznámém ostrově v Tichém oceánu se psi domácí po setmění převlékají za rejsky, jejichž vzhled úspěšně imitují třásňovým převlekem, a takto maskováni útočí na člověka. Tlustá zeď se pod doteky jejich zubní protézy mění v papírovou dekoraci, naproti tomu mají nepřekonatelný odpor k dřevěným překážkám, které jsou nuceni zdolávat jinými způsoby, a k vodě, zřejmě proto, že by jim navlhl kostým. Prosíme návštěvníky neobydlených ostrovních oblastí v Tichém oceánu, aby si s sebou v rámci bezpečnosti vozili tank, nebo alespoň železný barel, a jednoho kapitána, pokud možno jménem Thorn. Konec hlášení. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Miniatúrna minutáž dodáva filmu svižnosť, kecy tú niesu ktovieako zbytočné ( a na počudovanie ich nieje až toľko, ako som čakal ) a stále sa niečo deje. Takže moja spokojnosť. ()

Reklama

Reklama