Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (CinemArt)

(více)

Recenze (889)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdyby neexistoval první díl, tak by to mohlo být tak strašně napínavý... Takhle, napínavé to je, ale tím, jak je už od začátku (právě kvůli existenci prvního dílu) jasné, jak to celé dopadne, to je takové rozmělněné. Atmosféra bunkru ale opravdu funguje, dokud nepřijde naprosto náhodný zvrat, který celý ten film posouvá někam úplně jinam, bohužel je to na škodu. V tu chvíli jsem měl dojem, že se dívám na úplně jiný film a navíc mi ten zvrat připadal, že tam prostě musel být, aby se tam něco dělo. On by fungoval, ale opět, nesměl by existovat první díl. Přitom by stačilo vymyslet něco ne tak klišovitého, já nevím, třeba že by se tam objevil někdo, kdo tam ani být neměl, nikdo o něm nic neví, ani neví, jak se dostal dovnitř. Nic lepšího mě teďka narychlo nenapadne, ale líbí se mi to teda víc, než to, že SPOILER Howard byl úchyl, unesl Michelle sestru a tu tam držel a teďka to vyplave na povrch. KONEC SPOILERU. Ono vlastně od té chvíle se odehraje dost WTF momentů a pak přijde očekávané finále s úplně směšnou poslední scénou. Ach jo, no první polovinu to funguje dobře, druhou moc ne. A zajímalo by mě, jestli pan režisér neviděl The Divide, jelikož tu je dost podobných scén, hlavně pak ke konci. Ale překvapilo mě to, hodně, jelikož je to mnohem, mnohem lepší, než ten příšerný první díl. 3* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

10 Cloverfield Lane je hrozně zábavný film, až je vám to divné. Perfektní sympatické herecké výkony drží celý příběh, který se po většinu času odehrává jen v krytu (který je mimochodem krásně vybavený a ráda bych v budoucnu v takovém taky bydlela) a Goodman předvedl úžasný kus práce v roli pochybného zachránce života. Konečně zase zvládnutá komorní filmařina, která potěší ne jednoho diváka. Skvěle byla vybraná i hudba. Jediný důvod, proč nedávám pět hvězd je paradoxně kvůli tomu, že se z krytu vylezlo příliš pozdě. Snad bych to už nechala pod zemí až do konce, nebo se mohlo vylézt alespoň o patnáct minutek dřív. Nezklamalo mě to ale tak, že bych to hned musela pomluvit, jen jsem měla chuťové buňky nasměrované trošku jiným směrem než pan Trachtenberg. Jinak super postapo a svěží nápad. Cloverfield z roku 2008 se mi ale líbil z té postapokalyptické stránky o maličko více. Tady to prostě celou dobu stojí na hercích, kteří si zaslouží velký potlesk. ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo si mám o tom myslieť, ale malo to ostať všetko v bunkri a bolo to treba iba trocha rozvinúť. Niekto tu napísal, že ako pilot je to slušné a s tým sa dá len súhlasiť. Pre mňa sklamanie. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celou dobu je to špičkové drama o třech lidech a nevědomosti. Vymýšlí si to, nebo ne? Nějakou hodinu a půl tohle bohatě vystačí a pak... Před projekcí jsem byl trochu skeptický, ale během sledování, a hlavně po posledních patnácti minutách, jsem byl nadšen a celkový dojem je víc než dobrý. 95% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

,,Monstra přichází v mnoha podobách " Zlaté pravidlo kolegů z ČSFD, čím méně víte, tím lépe pro Vás. Takže většinu věcí vynechám. Pozastavme se nad názvem. Film Cloverfield, pro většinu známý jako Monstrum, nám seslal režisér J.J. Abrams jako blesk z čistého nebe a vnesl do hororového subžánru Found footage svěží vítr a dechberoucí monstrum. Ulice 10 Cloverfield (opravdu Cloverfield, ne Ulice 10 Monstrum; díky čeští překladatelé) se na začátku zdál jako reklamní tah, hlavně jménem samotným a taky tím, že v tom měl prsty sám J.J. Abrams. Jak to zvládl to nevím, měl plné ruce práce se Star Wars VII, prostě šikula. Ale skutečnost je zcela jiná. Michelle se nedopatřením dostane do protiatomového krytu, ve kterém je uzavřena s majitelem Howardem a jeho poskokem Emmettem. A ani jeden nemůže ven, vzduch je něčím kontaminovaný, jak tvrdí Howard. Je tomu ale tak? Každopádně se něco děje, ale co... A opět tu máme maličký herecký koncert. Mary Elizabeth Winstead (Nezvratný osud 3, Věc: Počátek, Smrtonostná past 4) dává do role zoufalé-chytré-nedůvěřivé postavy všechno a jde to sakra vidět. Na scénu se vrátil ve vážně roli veterán John Goodman (podle obličeje určitě poznáte, hrál v hromadě filmů) a neztratil šmrnc, naopak, zraje jako víno a do role podivného šéfa bunkru se skvěle aklimatizoval. Vyšvihnout musím silný soundtrack, nádherně dokresluje stupňující se drama a tísnivou atmosféru plnou lží, přetvářky a nejasností. Ano, je tu několik nelogických činů a situací, jenže ty snadno přehlédnete pokud se do filmu ponoříte (já musel, anglický titulky tomu sakra dopomohly) a nejste šťoural jak česká filmová elitní kritika. Technicky zdatně zvládnuté. Naprosto, ale naprosto mě v pozitivním slova smyslu rozsekal konec. Ano, většina mi dá za pravdu, že se to nemuselo tahat až tak za vlasy, ale jako zakončení multižánrové jednohubky je to špica, absolutně jsem to nečekal a málem ani nedýchal. A tady pochopíte, proč zrovna název Cloverfield a odkaz na ,,první film". A tečka. Na závěr jen dodám, že takhle pestrej film jsem roky neviděl. Solidně zahrané drama po tři čtvrtě stopáže a ke konci... A víte co? Podívejte se sami, čím méně víte... 5* a.k.a 95% ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Hodně nadprůměrná podívána , která skvěle buduje napětí až do samotného konce, který v podstatě pak podráží celému celku nohy a to je dost velká škoda. I tak jsem byl přikován k dění a Goodman, jako jeden velký mystery guy , byl prostě uvěřitelný v každém směru. Takový typ filmů, kdy si člověk myslí něco ale každou další minutou si myslí zase něco jiného, je mi prostě po chuti. People are strange creatures. You can't always convince them that safety is in their best interest. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Hodně pozitivně vidím navázání Ulice Cloverfield 10 na předchozí film produkovaný J.J. Abramsem, a to Cloverfield. Tento fakt dává filmu určitý přesah a také spoustu možností, jak by se dalo v budoucnu navázat (viz závěr). Jinak se jedná o velmi povedený horor/thriller, který bez znalosti prvního filmu může vyvolat spoustu otázek. Napětí je zde budováno opravdu skvěle, stísněné prostory nahrávají interakci hlavních postav. Finále potěšilo, ale možná bych ho udělal ještě trochu více mysteriózní, aby více nalákalo na případné pokračování. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

To spojení s Cloverfield, celému filmu neskutečně škodí. Pokud sledujeme osudy někoho, kdo se probere v bunkru a neví která bije, ale my víme, že v názvu filmu je Cloverfield...dost těžko budeme překvapeni tím, co bude následovat. I přesto lze označit první dvě třetiny, jako velmi solidní komorní drama. Jenže pak se to zvrtne a protože tvůrci musí dostát očekávání těch, které navnadil název slibující příšeru...dočkáme se noční scény, kterou si neužijí ani majitelé TV, které dokážou rozlišit 50 odstínů černi. Navíc do té doby vcelku sympatické vlastnosti hlavní hrdinky, vygradují ve schopnosti, které bych čekal spíš od bývalého mariňáka, nebo přímého potomka MacGyvera. Takže místo příjemného překvapení, kterému mohli tvůrci dát třeba název Zachránce, tady máme nepodařený pokus o nástavbu příběhu, který to vůbec nepotřeboval. Když se na konci filmu zamyslíte, co všechno se vlastně hlavní hrdince přihodilo...tři scénáristi na tři postavy...jestli chlapci náhodou nespatlali dohromady tři různé příběhy. Pokud ano, tak tomu který vymyslel část, kde se pipka probere v bunkru...tak tomu posílám 5*. Troubovi, který má na svědomí tu část která objasňuje, jestli je pobyt v bunkru na místě...tomu posílám 2*. A blbovi, který vymyslel spojení s Cloverfield a má na svědomí závěrečnou scénu, tomu posílám jednu ninja hvězdu přímo mezi oči. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem Ztracených a tohle na ně prací s prostorem, vedením herců, dávkováním informací a jednotlivých vodítek v ději navazuje rozhodně více, než na původní "Abramsovo" a Reevesovo Monstrum. Takže za budování atmosféry a šponování napětí "co to sakra bude??" klobouk dolů. Na druhou stranu mne ale vlastně dost bavila ta found-footage hra ve starším nevlastním bratříčkovi tohoto filmu a na základě marketingových příslibů jsem se fakt těšil, že tam bude těch propojek o poznání víc, když už se tvůrci od tak radikální (a dnes už navíc značně zprofanované formy) vědomě odklonili a deklarovali přitom diegetickou návaznost... Mně osobně by to asi bavilo o poznání víc - nejen bezprostředně svou atmosférou a napětím, ale právě i tou čistě fanouškovskou notou. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak já byl velmi spokojený. Tísnivá atmoška se dostavila poměrně rychle. A psycho v bunkru může začít. Jasně, že se neví, jestli je zachránce, nebo věznitel a paranoia tak pomalu a nezadržitelně stoupá. Takový tipy snímků mám rád a tento mě rozhodně nezklamal. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Cloverfield Lane překvapivě dobře funguje, ale nedosahuje tak vysoko jako první díl. A hlavně právě proto, že od něj čeká nějaké pokračovaní. Pokud by se film jmenoval úplně jinak (The Cellar je skvělý název), tak by mu to určitě neublížilo. Hlavní trojice funguje dobře a postupné odhalování toho, co se děje, se také pěkně stupňuje. Napětí to mělo a já se bavil až do konce, i když ty příšery se mi nelíbily. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Napätie je zakorenené v psychológii, a nie v trikoch, a vyjadruje ovládanie remesla, ktoré sa cíti staromódne v tom najosviežujúcom možnom zmysle. 8/10 ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Odpouštím všechno. Bez propojení by se to možná obešlo, ale když už tak už no. Dobrákovi Johnu Goodmanovi role sedla na pupek. Ano, kdo už pár žánrově podobných snímků viděl, toho zde moc nepřekvapí. Atmosféra u stolu parádní. Já osobně bych se bez náhlého superherovskeho skillu hlavní hrdinky ke konci obešla plus tak jako jiný uživatel bych též pokračovala do Baton Rouge ;-) sejdeme se tam? Každopádně takhle ukecaný publikum v kině jsem už dlouho nezažila. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Škoda spoilerovat. Tak z toho, co stojí za prozrazení bez újmy. Tak dobrý film to zase není. V první půlce jsem se utrápil roztahaným scénářem. V druhé to nemělo správné grády. Herečka v hlavní roli je hezká a fajn, jinak nic prostě. Nic k zaznamenání. Snad jen, že jsem na pokračování zvědavý, pointa úplně blbá nebyla, ale třeba ke Spielbergovi nebo rannému Shymalanovi to mělo na míle daleko. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Film s potenciálem který se v podstatě zabil nebo ne zabil, ale přišlo mi že tento film o sobě podával málo informací. Byli jsme posazení před hotovou věc a to mi vadilo. Jen škoda hereckých výkonů ty to mohly zachránit. ( 8.7.16/MAC ) ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

a všechno na co by jsme se mohly těšit, nebo nás mohlo zajímat je asi posledních 20 minut. jinak je to jen samá UKECANÁ votravná neuvěřitelně vleklá VATA o třech prasátkách a kurevsky velkém vlku! O.o 28% Myšlenka na závěr" Co tu všichni 4-5hvězdičkáři Hulily? O_o ()

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama