Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (CinemArt)

(více)

Recenze (889)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Room říznutej Válkou světů. Přesně je na tom vidět, že Abramsův nový objev točil komorní thriller s perfektně napsaným konspiracemi nasáklým Johnem Goodmanem a do toho explicitně vtěsnaným "spoiler" mimozemským útokem. Celkově výborný atmosférický Cloverfield-kánon kousek, na který se rozhodně vyplatí zajít do kina...8/10...[6.4.2016_ČSFD projekce_Kino Atlas] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Take Shelter a Válkou Světů. Zajímavé svými postavami a jejich konfrontacemi/vývojem. Zároveň atmosferické, dusivé a pohlcující. Akorát si nejsem úplně jist, jestli je lepší peklo které se odehrává vevnitr, či venku. Celou dobu se člověk ale modlí ať hlavně nedostane oboje najednou a v duchu prosí o sofistikované vyústění. A finále končí tak, že to vypadá na minimálně dalších pět dílů. Goodman je zdaleka nejlepší na celém filmu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vzťahová dráma sa v úplnom začiatku mení na nehodovú. Po nehode sa divák spolu s hlavnou hrdinkou ocitne kdesi v metapivnici unesenej Nataschi Kampusovej. Pozvoľna vnikne do psychothrilleru. Nakoniec je mu vstreknutá riadna dávka vedeckej fantastiky. Plus za aké také udržanie uveriteľnosti viacerých rovín príbehu. Mínus za snahu ukázať všetko - všetky roviny aj žánre. A tiež mínus za všetko dovysvetliť i tam, kde postačilo byť decentne zahalený. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je to fajn zahrané, je to docela fajn uchopené, ale i přesto, že okolo filmu bylo dost tajností, žádnou pecku nepředstavuje. Něco tutláme, očekáváme nějaký závěr, přitom leccos prozradíme na plakátu? Ale kdeže. Holka má autonehodu, obtloustlý farmář ji zachrání a zavleče do bunkru, zatímco venku se odehrává jakási globální katastrofa. Vzduch má být silně kontaminovaný, život z něj postupně mizí. Ať už se tam děje cokoliv, my sledujeme dění v bunkru, kde je ještě třetí osoba, přičemž se divák přiklání k oběma variantám: že je farmář opravdu dobrák od kosti a jeho tvrzení je pravdivé nebo ulhaný magor toužící po vděku a uznání, který kdoví co zamýšlí a provedl. Napětí, které z nevědomosti plyne, je slušné. Všechno bych do té doby bral, ale co naštve, je skutečnost, že v závěru je vlastně mužovo tajemství zcela zašlapané do prachu země. Nedozvíme se nic. Impulsivní neurotik Johna Goodmana je fajn, solidní je i pochybující Mary Elizabeth Winstead. Debutující režisér Dan Trachtenberg sice pár napjatých momentů přichystá, já ovšem žádnou zásadní gradaci necítil, závěr mě neoslovil, možná bych ho celý označil i za frašku a už během závěrečných titulků jsem začal zapomínat. Jiskru ani jakoukoliv přidanou hodnotu to nemělo. Atmosféru ano. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Béčkové finále mi přijde jako hypoteticky skvělý nápad, v realitě mě otrávilo. Závěrečné titulky měly přijít o deset minut dřív a film se mohl loučit ze střechy auta. Od doby, co Michelle prohlásí "Oh, fuck.", je to trochu peklo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj takto sa dá prejsť z pomerne živého akčného počinu, na mdlý, nijak mimoriadne depresívny, psycho snímok. Kým si divák pri prvej časti takmer nevydýchol od akcie (mne F.F. nevadí), v tomto pokračovaní 3/4 filmu sleduje post apokalyptickú drámu s občasnými hádkami, ktoré môže započuť kdekoľvek pod oknami susedov. Je pravdou, že je divák čiastočne na hrane, či je naozaj všetko tak, ako to tvorcovia prezentujú, no ako môže očakávať prekvapenie v závere, keď karty odkryla prvá časť. Veď "všetci" predsa vedia, čo sa na povrchu deje, nie? (myslím diváka, nie postavy z filmu). A práve preto mi príde nešťastné nazvať, označiť tento film, ako pokračovanie "Cloverfield-u". Byť to totiž samostatný počin, zahalený do rúška tajomstva, verím že by divákovi zo samotného rozuzlenia padla sánka omnoho viac. Na záver už len dodám, asi ťažko by som dal čo i len tri hviezdy, keby posledná 20-30 minútovka, konečne (!!), či už z pohľadu drámy, akcie, napätia, no najmä sci-fi prvkov neponúkla to, čo sa od tohto snímku očakávalo najviac. Nechcem byť za múdreho, ale mne "10 Cloverfield Lane" priveľmi ako horor neprišiel. To teda nie ... - 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to doopravdy velké... zklamání. Natočit film o třech lidech zavřených v podzemním bunkru (kdy jeden z nich je divný, druhý divný a navíc nebezpečný a třetí by se prostě rád dostal pryč) bez špetky napětí, to se přece nedělá. A jakkoliv se John Goodman a Mary Elizabeth Winstead snaží, scénář z nich dělá pitomce. Aniž bych chtěl něco vyzradit, musím napsat, že různé věci se v Ulici Cloverfield 10 dějí zkrátka jen proto, aby byly překvapivé, nicméně logické nejsou a když jsem se asi popáté sám sebe ptal "Proboha proč...?", došlo mi, jak moc mě ten film vlastně nudí. Ano, závěr měl konečně slušný spád, nicméně pokud se někdo těší na to, že tentokrát - bez omezení v podobě ruční kamery - něco uvidí, měl by si nechat zajít chuť, protože až na pár krátkých záběrů se obraz třese stejně jako před sedmi lety. Dvě a půl. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Divnej film. Snažil jsem se do něj dostat, ale absolutně mi to nesedlo. Veškerý dění mě tu spíš uspávalo a na to jak se ten film tváří rádoby chytře, tak podle mě totálně nefunguje. 2* z milosti.25% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak mně ty nervy nakonec fakt praskly, tyjo, to se na konci už prostě nedalo vydržet. Propocená sedačka a veliká radost z investice do kina, tohle by doma v obýváku sakra bolelo. Počítám, že Abrams není úplně blbej a jeho multižánrovou cloverfieldskou trilogii si za další dekádu z producentské sesle opravdu s pompou sobě vlastní uzavře... takže nám všem čelisti spadnou ještě minimálně jednou. Neskutečný. 100% Hollywood. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorý určite nestál veľký balík, ale stojí na dobrom príbehu a komornom podaní. Vystačíme si s trojicou hercov, jednoznačne však dominuje J. Goodman v zaujímavej roli. Záver slušný, škoda, že takto úderný nebol film aj v úvode, jedna adrenalínová scéna v prvej tretine by film určite kvalitatívne dvihla. 60%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Takže nakoniec fajn ale žiadna sláva a najslabší kinofilm pod ktorým je podpísaný Abrams. Primerane napínavé, adekvátne natočené, fantasticky zahrané s pekelnou seriálovou štruktúrou a nudným vizuálom. Ale pre ľudí čo tvrdia, že v súčasnosti sú lepšie seriály než filmy to bude parádny zážitok. Slabších 6/10 P.S. Spojitosť s Cloverfieldoom je iba marketingový blábol. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První minuty jsou parádní, škoda slabší prostřední části a naopak závěrečná část mohla být určitě delší. Nicméně i tak sousto, které se dá shltnout na jeden zátah. Nechtěl bych být vězněn Johnem Goodmanem. Ten chlap má v sobě něco hrozně znepokojivého. Jeho konfrontace s půvabnou Mary Elizabeth stojí za tím pádem za to. Závěrečné scény asi nešlo vymyslet lépe. Jsem zvědavej co nás čeká v závěrečné části v Houstonu. 70% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Michelle měla zemřit. A nesouhlasim s Rogue: Ten konec měl totiž přijiít ještě před oním "Oh, fuck" (vskutečnosti "Oh, common"), ne až po něm. Michelle měla vylézt na auto, podívat se na obzor, v poli mělo zavrčet monstrum a v ladném skoku jí ukousnout hlavu těsně před tím, než slečna cokoliv stihne říct. To by pak bylo na 4 hvězdy a svět by byl o něco víc v pořádku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Obával jsem se roztřesené ručky (FF), ale naštěstí zbytečně. Použití jména Cloverfield v názvu filmu není příliš šťastné, i když tvůrci se velmi snaží, aby divák neustále kolísal mezi dvěma póly - je to thriller o pošahaném únosci, nebo děsivé postapo? A pokud opravdu došlo ke katastrofě, způsobili ji lidé, či zaútočili mimozemšťané? Přiznám se, že jsem váhal až do samotného konce. Mám jisté pochopení pro ty, co ho berou jako zazdění všeho předchozího, mně se ale líbil. Koneckonců, po psychologickém dramatu je svižná akce příjemným osvěžením. Snímek samozřejmě stojí na hereckých výkonech. Duo Goodman - Winsteadeová musím pochválit! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmu, který můžu. Něco se přihodí, nevíte z toho hlavu ani patu, někdo vám překládá určitou verzi událostí, co se staly, ale vy se nemůžete jít ven přesvědčit, jak tomu doopravdy je. Pochybnosti a fantazie pracují na plné obrátky a zvědavost narůstá víc a víc. K tomu uzavřené prostředí utváří správnou klaustrofobní atmosféru. Ulice Cloverfield 10 je skvěle natočeným počinem, kterému nechybí napětí a zdařilé herecké výkony. Zaujme námětem, prostředím i hudbou. Samotný závěr považuji sice spíše za lacinější, ale to nic nemění na mém pěti hvězdičkovém dojmu. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tady se měli tvůrci rozhodnout, jestli chtějí natočit postapokalyptický sci-fi nebo vypointovaný psychothriller. Bohužel splácli ne nijak ohromojící slepenec, který má dobré momenty a trochu i atmosféru, ale chvílema to dost skřípe a přepálený konec tomu v mých očích dost ublížil. 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Možný spoiler! Tak vytvořit takovýto film chtělo velkou dávku odvahy, protože se muselo tušit, že hodně lidí nebude úplně s výsledkem spokojeno. Já si toho cením, ale opravdu bych spíše zůstal u toho co funguje. Někdo kdo se těšil na mimozemšťany bude zklamaný, dostane super nálož až v posledních patnácti minutách. Někomu zase bude vadit právě to, že se do takového filmu nacpali mimozemšťani, ale to snad muselo každému dojít, když to souvisí s filmem Monstrum. :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom sklamanie. Spoilery. Dal som 3 hviezdy pre dobrý výber hercov a ich výkony a za fakt, že mám rád postapokalyptické filmy, ktoré sa odohrávajú v takýchto bunkroch. Problém je však že v prvom filme som zaspával na začiatku filmu, ktorý bol nudný až hrôza, ale potom sa to úžasne rozbehlo. Tu sa to vlečie celý film, postavy sa rozprávajú čo robili predtým a to nudí tak, že som to zrýchľoval a dopracoval som sa až k posledným 15tim alebo 20tim minútam, kedy sa konečne film dostal tam, kde som si to prial už 80 minút. Prišlo však ďalšie sklamanie, pretože narozdiel od úžasných a monstróznych príšer z jednotky sme sa tu dočkali jednej helikoptéry z Transformerov a jedného malého červa, ktorého by sa nebál nik normálny. Navyše po špeciálnych efektoch vyzeral ako z 90.tych rokov. Myslím že nápadov na pokračovanie jednotky by bolo neúrekom a mrzí ma, že z toho vzniklo toto. Prípadnej trojke by som ale ešte venoval svoj čas. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Šikovná nadstavba k filmu Cloverfield. Nevedel som čo od tohto čakať a aj keď prvá trištvrte hodina nemala s Cloverfieldom takmer žiadnu spojitosť, bola vynikajúca. Svojím napätím, tajnostkárením a pomalým odhlalovaním pôsobila takmer až thrillerovským dojmom. Veľkú zásluhu na tom máju predovšetkým aj herci, na ktorých to celé stojí, vynikajúci Goodman a ešte lepšia lepšia Mary Elizabeth Winstead. 85% - 4* ()

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama