Reklama

Reklama

Ulice Cloverfield 10

  • USA 10 Cloverfield Lane (více)
Trailer 1

Jednu chvíli jedete v autě, pak to do vás z boku napálí nějaký idiot a vy se probudíte pomlácení, ale živí v podzemní kobce, kde vám neznámý podivín řekne, že jste právě vyhráli hlavní cenu v životní loterii. Onen neznámý podivín (John Goodman) se jmenuje Howard a je to zkušený „Prepper". To jsou lidé, kteří tuší, že jednoho nepříliš krásného dne přestane fungovat svět, a tak se na to připravují. Například Howard si postavil a komfortně vybavil podzemní bunkr. Výhra Michelle (Mary Elizabeth Winstead) spočívá v tom, že ji našel ve vraku havarovaného auta a přesunul do svého krytu krátce předtím, než na Zemi plnou silou udeřila gigantická katastrofa, která zničila veškerý pozemský život. Emmett, jeho kámoš, který mu se stavbou pomáhal (John Gallagher), a Michelle jsou podle všeho široko daleko jediní přeživší. Škoda, že je venku kontaminovaný vzduch a nejde to proto ověřit. Michelle ale téhle teorii příliš nevěří. Howarda považuje za magora, který ji unesl a pod za vlasy přitaženou záminkou ji chce udržet ve sklepě. Jenže důkazů, že má tenhle apokalyptický vizionář pravdu, se postupně objevuje víc a víc. Stejně jako dokladů toho, že Howard je fakt pořádný magor... (CinemArt)

(více)

Recenze (888)

KacuDLe 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to vypadalo jako celkem zajímavý dobrodružný psycho film, ale ten konec to totálně dle mého zkazil... Takový stupidní konec, to bylo jako komedie, ale určitě dobře zahrané. ()

Robinex 

všechny recenze uživatele

Atmosfera filmu od sameho zacatku napinava a skutecnost co si myslet o hlavnich hrdinech uplne nejasna. Cemu verit, neverit. Film jsem docela hltal a nemohl se dockat co prijde dalsiho, samotne finale prijemne prekvapilo. A mala poznamka zaverem: vsichni pisi jak je negativne ovlivnil nazev... ja treba Cloverfield 2008 tehdy videl, a ikdyz to produkcne jde po jednou taktovkou a jmeny, vubec jsem necitil nejake souvislosti uprimne, ten konec nema se starsim filmem nic spolecneho... ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

No nevím, vysoké hodnocení mě dost překvapuje. Hlavně ten závěr mně dost zkazil celý film, byl absurdní a pro mě nepochopitelný. Do té doby celkem ucházející komorní drama - thriller, ale ani to nemělo s hororrem až zas tolik společného. ()

MarkHarry 

všechny recenze uživatele

Doufám, že sem nedám moc velký spoiler ... ale až do posledních 10 minut nebudete vědět, kdo má vlastně pravdu. Po dlouhé době napínavý film, kde jsem se nemohl dočkat rozuzlení a slupl jsem jej jako jednohubku. Rozhodně dobrý tip pro dlouhé večery. ()

Sonjoe 

všechny recenze uživatele

Uz uz som chcel dat 4* ale tem koniec, totalne mimo misu. Clovek kuka celkom dobru psycho dramu aj ked je tam vela nezrovnalosti a potom nakoniec dostane film Znamenia...Shit happens ()

ma2sko 

všechny recenze uživatele

Toľkokrát pretriasaná tématika "bunkrovej" hry na klaustrofóbiu a postapokalyptiku, no záver som rozhodne nečakal! ()

anycool25 odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle sakra mělo znamenat ?! Film byl dobrý do té doby než se nijak oslnivá Mary Elizabeth Winstead dostane ven z krytu. Horší závěr filmu jsem opravdu ještě nikdy neviděl. Nechápu všechno to hodnocení... Ano v průběhu filmu jsem si říkal že to snad bude i dobrý film ale konec tento snímek pohřbil tak hluboko, že si nezaslouží ani tu známku ,,odpad'' a už ho nikdy opravdu nikdy vidět nechci. ()

wvwrayman 

všechny recenze uživatele

Hutný drama. John Goodman v děsivé roli. Snesl bych to i bez té poslední čtvrthodinky. Bez ní by to sice nebylo sci-fi, ale i tak by to stačilo. ()

Jouzi.Ef 

všechny recenze uživatele

Jako pilot k pořádnému seriálu, prosím. Jako plnohodnotný film? Pro mě pokus, který nevyšel. Paradoxně nejvíce vás bude zajímat, co by se vlastně mohlo začít dít, když to celé skončí a vy máte pocit, že show se právě rozjela a celá sranda teprve začíná... a ono ne. A takhle neuspokojený a tak trochu podvedený divák by z kina odcházet neměl... Dle mého názoru by to obstálo lépe jako klasický thriller, bez všech těch sci-fi (2 minut) momentů. Zahráné je to skvěle, momenty překvapení jsou, jen vás to prostě tak trochu namíchne - přirovnal bych to asi k tomu, že máte žízeň, jste vyprahlí a někdo vám k pití nabídne mořkou vodu. Jinak je vše v pořádku... Celkem: 68,5% / ☆☆ a tři čtvrtě (za to, že to prostě nemá pokračování... grr) ()

Emil69 

všechny recenze uživatele

Nyní zapomenu na rádoby inteligentní kritiku a řeknu to tak jak by film zhodnotila naše babička : Tak tedy bezkonkurenční blábol bez hlavy a paty...ještě tomu chybělo pár zombíků a bylo by to komplet...scénárista se dostal při psaní závěru scénáře k hodně kvalitnímu matroši a je to na tom díle znát... ()

abanek 

všechny recenze uživatele

Dobrej film ,o kterym by nikdo nemel dopredu nic vedet !!Takze : dobry herci (jeden i hezkej...) , dobrej napad a spousta nejistoty...Je otazkou,jak se bude vyvijet hodnoceni po druhem, tretim shlednuti... Po druhym ubiram jednu * , furt dobry, ale nic extra...To tajemstvi je fuc... ()

Mitsouko 

všechny recenze uživatele

Nudné, predvídateľné, určite nie svižné. Nudné a nudné. A aby som nezabudla, nudné. Baba sa po nehode ocitne v podzemnom kryte spolu so svojim záchrancom/únoscom a zaspatým týpkom v šiltovke. Svet napadli mimozemšťania, vzduch je zamorený. Pravda alebo lož? 90 minút trápnych dialógov v kryte a potom útek von. Macgyverka dokáže zlikvidovať mimozemkú loď, alebo čo to vlastne za šrot bolo. No, aj lepšie som videla. ()

samizdat 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem jsem od tohoto filmu mnohem více. Herecké výkony tria nadprůměrné. Scény byly napínavé, ale velice rychlý a strohý konec, který jsem ani nečekal. Nedopilováno, nedořešeno.............mohl to být opravdu skvělý strhující film.......škoda. Za mě 3* ()

johnny371990 

všechny recenze uživatele

Film dobry, ale ten zaver sa uz viacej pos*rat nedal. UFO si mohli odpustit. Pytajte mna nabuduce minimalne o dopisanie scenara na zaver. Dakujem ()

CharlitoCZ 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Film super, plný napínavých okamžiků, kdy divák opravdu váhá, co je dobré a co zlé? Ale ten konec? To mi spadla čelist, bohužel pravý opak všeho, co jsem čekal - byť i v nejhorších nočních můrách. Celý film super, konec na prd - přesný opak mlhy - "The Mist"........ škoda, škoda, škoda, méně je někdy více! ()

Související novinky

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Uncharted našlo nového režiséra

Uncharted našlo nového režiséra

18.01.2019

Po odchodu Shawna Levyho (Ocelová pěst) se filmová adaptace herního Uncharted znovu ocitla bez režiséra. Snímek, který má vyprávět o mladém Nathanu Drakeovi, jehož ve filmu ztvární Tom Holland … (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama