Reklama

Reklama

Píše se rok 1883. V Singapuru kotví loď Batavia Queen a kapitán Chris Hanson očekává za úsvitu pasažéry, které má dovézt do přístavu Krakatoa, ležícím mezi Jávou a Sumatrou. Jako první přichází na palubu půvabná Laura, s níž kapitána pojí dávné tajemství, a postupně se dostaví další cestující, kteří tvoří velmi pestrou společnost. Patří k nim zpěvačka z nočního klubu Charley a její surový a věčně opilý milenec Connerly, vědec Rigby a dvojice dobrodruhů – otec a syn Borgheseovi, čtveřice půvabných Japonek a posléze se přidává i skupina vězňů v okovech, kteří mají být vysazeni na ostrově Madura. Loď vypluje k místu, kde se schyluje k ničivé přírodní explozi, jež se stane jedním z nejstrašnějších sopečných výbuchů v lidských dějinách… (HBO Europe)

(více)

Recenze (23)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukal jenom tak jednim okem při vaření, ale co tohle bylo za blbost, nad tim mi zůstával rozum stát. Dost mě překvapilo, že je to z roku 1969. Já to tipoval minimálně o 10 let starší. Hvězdu dám akorát za nějaký hezký asiatky, co jsem tam zahlídnul. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Z větší části souhlasím s tím co tu ve svých komentářích napsali ostatní. První půlka se opravdu dost vleče a až na pár pomrknutí na sopku která se zatím jenom rozjíždí to opravdu moc nefunguje. Druhá půlka je jiný level. Dobrodružné potápění v dobových skafandrech, let balónem do sopky plus i nějaké to katastrofické řádění na konci. Musím uznat, že oscara za speciální efekty má film zaslouženě. I když samozřejmě, že samotnej konec na vlnách tsunami už je hodně přehnanej a nerealistickej, ale dobře se na to kouká. Takže fakt škoda nevýrazný první poloviny. Jinak je to solidní dobrodružnej film s prvky katastrofáku kterej jsem si rád doplnil.60% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Priemerny katastroficky bijak. Ma to super sceny ale je to zbytocne dlhe, malo strhujuce a herecky nezaujimave. 6/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V detstve ma tento snímok oslnil, dnes by to mal trošku ťažšie. Aj triky, ktoré mi vtedy vyrážali dych, dosť zastarali. Ale rozhodne nedám dopustiť. Nadštandardná katastrofická zábava. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,KRAKATOA JE SUD S PRACHOM A CELÝ REŤAZEC OSTROVOV JE ZÁPALNÁ ŠNÚRA." __ Tradičná hollywoodska schéma. Prvá hodina slúži na zoznamovanie s postavami, rysujú sa charaktery, no keďže to ale vlastne nikam nevedie, je to zbytočné a tým pádom aj značne nudné. Ďalšia hodina sa začína veľmi štýlovým príchodom na ostrov Krakatoa (žltý opar) a nasleduje priam verneovské dobrodružstvo - potápanie sa za vrakom s pokladom, let balóna takmer do krátera sopky, vzbura väzňov a samozrejme obrovská explózia a boj o záchranu. Sopke pritom začne harašiť tak 3/4 hodinu pred koncom a aj napriek dnes už samozrejme skôr pousmiatia hodných niektorých trikov sa ponúka celkom príjemné prestavenie. Čiže, prvá polovica za 2*, druhá za 4*, to sa rovná poctivé 3*. (33. hodnotenie, 2. komentár k filmu) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Dávno již tomu, co jsem tento spektákl sledoval s očima navrch hlavy. Ten zážitek nelze již opakovat, neb ani nával nostalgie nepřekryje, jak ten snímek zub času ohlodal. A tím nemyslím ty triky, ty bych s ohledem na stáří snímku vcelku pochválil. Spíše je to tím, že první polovina filmu je dosti nudná, neb snaží se o psychologické drama, leč snaží se špatně. Naštěstí to zachraňuje druhá půle, která je dobrodružná tak nějak ve stylu románů Julia Vernea. Balon, batyskaf, potapěči v těžkých skafandrech, výbuch sopky a úder tsunami. Takhle měl vypadat celý film. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

První film o sopce, který jsem viděl. Na svou dobu určitě skvělý film, dnes by už vyzníval trapně. Chtělo by to remake, nejlépe tříhodinový velkofilm od J.Camerona ve 3D. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Filmu chvíľu trvá, než sa dostane do prevádzkovej teploty, ale po tom už fičí, tak ako sa na správny dobrodružný film patrí. Viacero poprepájaných liniek vytvára dramaticko-katastrofickú atmosféru, ktorú si snaží držať až do konca, aj vďaka na tú dobu zaujímavými efektami. Nie všetko mu vychádza, chýbajú nejaké tie hviezdy v hl. roliach, aj stopáž mohla byť o pol hodinu kratšia. A ako čítam, nie som sám, komu tento námet pripomínal dobrodružné verneovky. To je aspoň pre mňa hlavná devíza snímku. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Políčeno máte. Zkroťte toho chrliče lávy, co se jako lavina valí. Zkraťte mu dech, dlouhý horký jazyk, ohně vodopády.. Zastavte ž/a/havé, živelné srdce "Moulin Rouge" přírody. Vyhlížející nestoický hněv stojící "Bílé velryby." ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Příběh průměrný, efekty taky průměrné. Celou dobu jsem přemýšlel, jestli se vůbec jedná o TEN výbuch. Nakonec se ale ukázalo, že jo, což bylo dobře, protože závěrečný masakr stál opravdu za to! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film, který by se spíše líbil mému bráchovi, než mě a předzvěst podobných filmů v sedmdesátkách. Tenhle je ozvláštněný tím, že se jedná o mix s historicko-dobrodružným filmem z námořní lodi, jinak je ale všechno podle klasických šablon. Přemrštěná stopáž ve které je minimálně hodina zabitá seznamováním s ne příliš zajímavými postavami, drobné problémy (vzpoura vězňů, neovladatelný balon, batyskaf kterému dochází kyslík) a katastrofa udeří naplno až ve finále. Dílčí scény jsou fajn (bombardování žhavými kusy lávy, finální vlna řítící se na pevninu), jenže přitom u toho pochybujete o zdravém rozumu postav - když hrdinové kličkují minimální rychlostí mezi skalami bombardováni lávou, nebo když lidi na ostrově během tsunami vesele pobíhají venku. 3*, viděl jsem lepší i horší podobné filmy ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

První hodinu klidně vynechte. Mihnou se tam pouze: mužný, námořnický vous Maximiliana Schella, několik domorodých krasavic, jedna velice průměrná blondýna a jedna ztepilá bruneta s pěkně upravenými vlasy. To je málo na tak dlouhou dobu. Pak už je to lepší - vcelku zajímavá, ale na dnešní dobu již dosti vyčichlá akce a jeden pěkný výbuch s následnou tsunami na závěr... ()

Marek06 

všechny recenze uživatele

Podle mě dost podhodnocený film, který by klidně mohl mít červené hodnocení. Je pravda, že v první půlce se toho moc neděje, druhá půlka je ale plná dobrodružství, sopečných výbuchů a tsunami, s pěknými triky. Mně se tenhle film na způsob verneovky líbil. ()

Holly_Wood 

všechny recenze uživatele

Příběh průměrný, efekty taky průměrné. Celou dobu jsem přemýšlel, jestli se vůbec jedná o TEN výbuch. Nakonec se ale ukázalo, že jo, což bylo dobře, protože závěrečný masakr stál opravdu za to! ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film o ničom a o všetkom. Tvorcovia nejak nemali jasno, akým smerom sa má film uberať. Namiesto toho sa v prvej polovici staneme svedkami multižánrovej prehliadky a potom v druhej polovici sa film hraje na niečo, na čo ani nemá. Dobre ozvučená slučka výbuchu sopky už bola ku koncu veľmi otravná. A navyše je to až príliš televízne a tvorcovsky lacné na to, že bol film natočený na 70mm (!) formát. ()

Reklama

Reklama