Reklama

Reklama

Epizody(12)

Recenze (6)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tady delší prodlevu. Pátá série startuje ve znamení toho, že Hank měl evidentně delší dobu v New Yorku známost a Karen je naopak „šťastně“ vdaná v Los Angeles se starým známým: spisovatelem Richardem Batesem. Hank se ve městě andělů, zdá se, na nějakou dobu usadí, protože od Charlieho přišla nabídka od pološvihlého rappera. Ten ani další nové postavy ovšem nejsou nijak zvlášť zajímavé. Což je docela velké zklamání. Takže nejvrstevnatějším nováčkem je Beccy záletný přítel. Becca dospěla, ovšem párkrát by zasloužila pár facek. Rozjímání nad životem místy moc fajn, jindy se docela opakujeme a natahujeme nijak zářivé nápady. Dění kolem jednoho nevychovaného pisálka prostě místy chybí vývoj i tah na bránu. A boj o Karen už postrádá kouzlo. Nakonec si to ale všechno hezky sedlo, Bates pochopil kde a s čím mu bude nejlépe, a Hank má volnou cestu, ale... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tejto sérii ma po dlhej dobe zase bavil Hank. Neviem či je to tým, že sa trochu držal pri zemi, alebo pretože sa seriáli objavili ešte väčší magori ako on a tak zrazu pôsobil ako ten najnormálnejší z nich. Zase raz fungovali aj vážnejšie scény medzi Hankom a jeho dcérou. A aj línia s Karen bola zase raz zaujímavá. Karenin nový manžel Richard je totálne zábavný exot. Som rád, že sa Jason Beghe vrátil a každú svoju scénu si vychutnal. Potešilo aj cameo Lew Ashbyho, ktorý je cool rovnako ako v druhej sérii. Na druhej strane všetky tie zlé Hankove vlastnosti a šialenosti scenáristi tentoraz naservírovali novému Beccinmu frajerovi Tylerovi, ktorého som neznášal každú sekundu, čo bol na scéne. Sklamaním série je pre mňa nezaujímavá Runkleova línia, otravný RZA ako hviezdny ganstamotherfucker a hlavne mi tu chýbala nejaká poriadna nahá kráska. Nejaké kozy sa tu nájdu, ale nič čo by stálo za to. Takže celkovo to je taká priemerná séria. 5/10. ()

Reklama

Luxocculta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S pátou sérií pro mě nastal zlom a velké zklamání. Děj přestal být zajímavý, postavy i dialogy hodně zhlouply a chvílemi to dokonce sklouzávalo na úroveň uhozeného sitcomu a amerických kravin, kde si všichni navzájem happyendově tleskají a jsou hromadně dojatí a pospolití. Jakoby tvůrcům došly nápady a začali si myslet, že dál už postačí jen vézt se na tom, co rozjeli prvními sériemi. Škoda dobrého a pohodového seriálu. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CALIFORNICATION som začal pozerať po rozchode, keď som bol sám a stratený. Teraz, o 5 rokov a 5 sezón neskôr som iba o trošku menej sám a ešte viac stratený, hoci v priebehu sledovania v lete 2022 sa aj čo-to zvrtlo – lenže ten seriál aj ten život sú stále dokola len o tom istom. Chcem, aby už skončili...  ____ Napriek tomu v strede tejto série prichádza úplný highlight, keď konečne vidíme Hanka v procese tvorby a keď sa z neho znovu na chvíľu vyklube charakter... - už ani nehovoriac o tom, že sa tu nájde jediný diel, ktorý ma v tomto seriáli po dlhej dobe naozaj rozosmial, ako kedysi v začiatkoch. A poriadne nahlas. Takže napokon prekvapivo aj vďaka (a nie napriek) dcérinmu frajerovi a ďalšej raperskej story o hodný kus lepší zážitok ako zo štvrtej série. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Hank (David Duchovny) visí z balkonu (poté, co jej chce shodit samuraj), jsou hned ve třech záběrech dobře patrná lana, která herce drží. (Bicman)

Reklama

Reklama