Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 3 (1974) (série)


Prkno (S03E19)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1974, 19 min

Obsahy(1)

Tohle bych já nikdy nedokázal! Mladí manželé (J. Abrhám a D. Kolářová) si zařizují byt. Protože ale nemají dostatek peněz, rozhodnou se, že si stěnu z polic do jídelního koutu udělají sami. Koupí prkna, které se manželka, jež je momentálně na mateřské dovolené, rozhodne sama opracovat. Koupí si hoblík, knížky pro domácího kutila a pustí se do práce. Manžel ale její práci nepovažuje za důležitou a vůbec ji neocení. Když však pak sám zkusí hoblovat, zjistí, jak je to těžké... (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehounce nadýchaná televizní povídka své doby, brilantně napsaná, zrežírovaná i zahraná. Mužská samolibost je jen samolibost a ženy neradno podceňovat. Všichni jsme jen lidé. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost uvěřitelný a celkem povedený příběh mladého manželství. Žena kuchtička je na mateřské a dělá vše, muž přijde domů k teplému jídlu a pak už spíše rozumuje, než aby něco dělal, protože chodí do práce. Pointa předem jasná, ale celkové vyznění je příjemné. Ne všude to ale funguje takto. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě, že tu máme oficiální text distributora. Jeden by si myslel, že to bude příběh na téma plochého hrudníku Daniely Kolářové. I když v tom námořnickém tričku to zase tak zlý nebylo... No nic, krásný bakalářský příběh, jen co je pravda. Akorát mi není jasný, proč ta Kolářová hoblovala prkna, který byly celkem rovný. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anebo jak muž dokáže se chvástati a žena dokáže muže zastati. Snad si z toho muži vezmou ponaučení, že by se neměli vychloubat a nechat vše na ženách. Na druhé straně se manželka nepochlubila, že na počátku taky věděla houby, prkno si neupevnila a rozflákala vázu. A věc vázy samotné je další podivná záležitost. Kolik slepení asi váza vydrží? ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh, kdy manžel zjistí, že je dřevo, zatímco manželka zjistí, že je rozená truhlářka. Do toho jim furt do bytu leze soused, kterej jako z udělání chválí zhola průměrný manželčiny výtvory. To musí mít jediný racionální vysvětlení, a to, že onu manželku sám hobluje. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama