Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Recenze (158)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelá vec toto! A to som si pustil len tak, na prestriedanie, že už som dlho nevidel žiadny muzikál. Ale toto ma fakt dostalo! Páčilo sa mi prostredie cirkevnej školy 80tych rokov, aj skvelé postavy členov kapely a samozrejme celý ten dej, ktorý mal veľmi ďaleko od klišoidného amerického idealizmu. Práveže to často pôsobilo skôr komicky amatérsky ako za každú cenu chceli iniciovať kapelu. Navyše to malo aj svoj parádny dôvtip, ktorého je už v poslednej dobe vo filmoch ako šafránu. No a Lucy Boynton ako femme fatale, ktorá celý dej filmu o rock´n´roll band odštartovala - tak to je naozaj kus sympatickej ženy. Nemôžem inak ako 5*! Konečne niečo poriadne, už dlho sa mi nestalo, žeby nejaký z tých nových muzikálov takto bavil (a zároveň aj pobavil). A aby som nezabudol - parádny soundtrack! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Maloco kvalitnych filmov  je z irskej kinematografie. Skoda, ze hodne z deja filmu sa odohrava vo vnutri, chybali mi hlavne dublinske ulice. Reziser John Carney sa ale predviedol, v 80. rokoch bolo v Dubline a i celom Irsku len malo prace, Iri boli chudobni a hromadne za pracou odchadzali. 82 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Těžko se věří tomu, že se nejedná o žádný životopisný film, protože je to tak natočené, ale jsem si jistá, že nějakou inspiraci režisér a tvůrci filmu v hudebních skupinách našli. Všechny hudební skupiny přece začínali podobně, že? Příběh krásně šlapal od začátku do konce, bavila jsem se, skvělá hudba, super nápad. Hlavní postava mi byla velmi sympatická, stejně tak i Raphina. A konec se mi zdál vážně snový. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Říct o ději, že byl jakkoli objevný, by byla obrovská chyba, protože to bylo od první minuty dopředu jasně předvídatelné a podle očekávání to také dopadlo. Co to ale zachraňuje na nadprůměr, byli skvěli herci a bezvadný soundtrack, nicméně film jako takový je vyložený průměr, který určitě znovu vidět nemusím. 70% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Perfektni retro vyprava, ktera vas privede do Irska osmdesatych let minuleho stoleti. Film vypravi jednoduchy pribeh o jedne kapele a jedne lasce na stredni skole. Zpracovani a jiz vyse zminena vyprava je bezchybna, hudba produkovana "SingStreety" me moc nebrala... Sympaticke postavy a po herecke strance taky na vysoke urovni. Nevim, zda film zabere na dnesni teenagery, ale cca ctyricatnici si film uziji! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Namlsaný z Begin again jsem se pustil i do Sing Street, která sice rozhodně nebyla špatná, ale za svým předchůdcem přeci jen trochu zaostávala. Hudba je opět skvělá, i když tentokrát hlavně ta vybraná ze skutečnosti a zasazení do dobového Irska se podařilo. Příběh o vzniku školní kapely, kvůli oslnění holky, mě vcelku bavil. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

U mňa zatiaľ najhorší Carneyho film. Predsa len ONCE sa ani nebavme, je číra alchýmia a LOVE SONG je dospelý duchaplný a hlavne rozpočtovo zaslúžene podporený film. Plus nebavia ma až tak teenage lovestories, ale! Má to dušu, srdce, emócie... A napokon je tam veľa peknej muziky. Ďakujem Ti I, bol to príjemný zážitok. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Inu, pokud vás Bla Blá Lend přespříliš nezaujal, tak se podívejte na jeho syrovější irskou verzi. Recese v Irsku není med, hlavně že whiskey a kvalitních katolických škol je dostatek. Impozantní soundtrack v kombinaci s charizmatickým hereckým obsazením vytváří něco, na co určitě hned tak nezapomenete. Naivní zápletku a hlavní protagonisty nechť vezme čert. 82% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(9/10). Sing Street mi přesně sedlo do noty. Irské prostředí a šílený přízvuk herců, který tomu dodává ten správný feeling. Kdybych to srovnával s High School Musical, tak by to byla urážka celého filmu, takže řeknu, že jsem si jenom uvědomil, jak je film úplně jiná liga. Příběh mladého Conora, který kvůli dívce založí kapelu a jde mu to až kupodivu náramně. Nutno podotknou, že se mu vůbec nedivím. Lucy Boynton mi vyráží dech v každém filmu, kde ji spatřím a Sing Street nebylo výjimkou. Film je hrozně pozitivní, vtipný a stihne i zabrousit do sociálních témat. V konečném důsledku je film opravdu splněným sne. Písničky si pouštím ještě teď, protože jsou neskutečně chytlavé. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"Být v kapele je jako být v armádě. Všichni si kryjeme záda." To jo, dokud do toho nevpadne první láska a hormonální bouře... Sing Street je příjemný osmdesátkový stylový retro s atmosférou. Jako oddechovka vysoce funkční, ale žádná přidaná hodnota jako byla např. u Borcuchova Vše, co miluji (Wszystko, co kocham) tu není. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší ódu na tohle milé hudební drama, mě možná trochu obešla, i tak jsem se ale kochal nádhernou muzikou skoro celou dobu, opředenou o zdatné mladé herecké výkony. K tomu to prostředí Irska konce 80. let prostě hrálo velké prim. Letitý rest konečně smazán. [viděno na Prime Video 4.9.2023] ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

Boy meets girl. Girl unimpressed. Boy starts band. John Carney přichází s novým hudebním kouskem, kde tentokrát hrají roli osmdesátá léta a teenageři. Pokud jste byli nadšeni z Begin Again, tenhle film vás nemůže zklamat. Carney opět dokazuje, že feel-good filmy prostě umí - a tenhle se u mě okamžitě řadí mezi nejpříjemnější filmy poslední doby. Vykouzlí vám od první minuty na tváři úsměv, který se vás bude držet ještě dlouho po skončení závěrečných titulků. Pohodová hudba, sympatická parta outsiderů, milá lovestory a jedna hláška za druhou - prostě hudební komedie, jak má být! Odpouštím i ten přehnaně americký závěr, protože Sing Street se mi náramně trefil jak do noty, tak do nálady. Soundtrack je u hudebních filmů polovina úspěchu - a tuhle osmdesátkovou hudbu prostě nejde nemilovat! Už dva dny neposlouchám nic jiného než tenhle soundtrack :-) ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že se o osmdesátkách škodolibě mluví jako o období nevkusu, a většinou oprávněně, pořád je to mé mládí, a to se počítá. Některé zákonitosti jsou navíc univerzální – kapela se vždy zakládá kvůli holkám a nejdůležitější je vždy její název a "imidž“ muzikantů. To ostatní se pořeší časem. A Phila Collinse fakt nesnáším. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení.. Pro hudební filmy, teen romance a osmdesátky mám tak nějak slabost.. A jako bonus irské prostředí, které není okoukané.. Všechno bylo roztomile uvěřitelné.. Hlavního hrdinu trošku zastínil charismatičtější starší brácha hulič Jack Reynor, ale i to nijak zvlášť nevadilo.. Soundtrack je naprosto boží a pár dní na něm budu ujíždět.. Jednoznačně doporučuju všem, co žrali seroš „Báječná léta“.. |filmová výzva - Enšpígl| ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tohle byla hodně pocitová záležitost. Režisér John Carney si mě kdysi získal svým Once a jeho Love Song taky nebyl k zahození. A Sing Street si také drží vysoce nastavenou kvalitativní laťku. Tenhle příběh z 80. let z Irska mě hodně moc sedl. Nejen kvůli muzice, atmosféře, ale hlavně kvůli sympatickým hercům a perfektně zahraným postavám. Carney dokáže z herců vydolovat, tak výborně nenucené výkony, že je radost na to koukat. Navíc umí krásně propojovat hudbu s příběhem a díky tomu je muzika stejně důležitá jako obraz a mnohdy je i doslovnější. Navíc má Carney dost chytrých a zajímavých nápadů, díky kterým je film o dost příjemnější a zábavnější. Ferdia Walsh-Peelo je velmi dobrý a má dost talentu, což několikrát prokáže. I ostatní členové kapely jsou dobří, jen nemají tolik potřebného prostoru. Lucy Boynton je perfektní múza. Naprosto jsem chápal hlavního hrdinu, proč to všechno dělá a upřímně jsem mu přál, aby mu to vyšlo. Nejvíce mě ze všech herců překvapil Jack Reynor, do kterého bych to neřekl, že zvládne až takhle dobře hrát. Film má hodně dobrou atmosféru, a natáčení hudební klipů je lahůdka, a nebo taková snová sekvence je parádně natočená. Dost mě překvapilo, jak moc se filmu daří být dětský(na hranici puberty) a dospělý zároveň, hlavně v těch vážnějších momentech, které fungují. Samotné hodnocení filmu bylo pro mě oříšek, ale nakonec jsem nechal vyhrát pocity a proto plná palba. Sing Street je opravdu moc pěkně natočený film, který vypovídá o tom jaké je to být zamilovaný do muziky nebo do něčeho jiného a do jedné holky, která je vaší múzou. Kdo, zažil pochopí. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Jít si za svými sny chce vždy kuráž a odhodlání, i když tenhle dospívací kousek není úplně klasickým příkladem typu těchto filmů. Sice se v něm najde plno běžností (záměrně nechci použít klišé - rodinné poměry, školní tyrani), ale snímek vyhrává dobrým castingem, sympatickou a nevlezlou chytrostí a muzikou. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Na prvním místě musím vychválit velmi povedené, chytlavé písničky, které perfektně nostalgicky zapadají do poloviny 80. let a stylu britských legend (Duran Duran, The Cure aj.). Myslím ty původní, složené pro film, avšak potěší každá na moment znějící klasika. Díky nim jednoduchý, téměř bezmráčkový příběh školní dublinské kapely - i trošku komplikovanější první pubertální lásky a konečného úniku z neperspektivních, šedých životních vyhlídek - bez námahy obhajuje pevnou 4. hvězdu, přestože ve vážnějších (nejen sociálních) podtónech víceméně povrchně tápe (kluk nemá na druhé - černé - boty, ovšem barvitých kostýmů a líčení podle svých idolů vystřídá přehršel). ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Sympatická hudební romantická komedie. Herecky velmi slušné, neokoukané tváře příjemně překvapily. Trošičku mě iritoval ten hudební skok, to bylo skoro jako parodie, kluk co místo zpěvu kokrhá a parta random kluků dala dvě tři zkoušky a najednou jim to šlape jako profesionální skupině a frontman zpívá jak slavík. Ale jinak je to moc fajn, krásně vyvážené dramatické, komediální i romantické prvky a takový hezký a poetický očekávaný happy-end. ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Luxusní práce a jeden z nejlepších muzikálů, který jsem kdy viděl. Příběhově sice jde o milionkrát o ohranou zápletku o mladé lásce. To však vůbec ničemu nevadí, předvídatelnost mi byla naprosto ukradená, protože to na čem celý film stojí je retro atmosféra osmdesátých let a perfektní soundtrack. Písničky jsou naprosto skvělé a jednoduše řečeno, pasují do každé scény jak prdel na hrnec. A Lucy Boyton je nádherná. Za mě plná palba 96%. PS: je úlet sledovat Malíčka smát se a synchronizovaně tančit :D :D ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svěží retro. Nikdy bych nevěřil, že autor slušného, ale přece jenom dost suchého Once, bude schopný natočit takto energickou, laskavou a vtipnou poctu hudebním osmdesátkám. I díky skvělému soundtracku a perfektním hercům si Sing Street s chutí pustím kdykoliv znovu. ()

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama