Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu zazní i songy „The Cure“, „A-ha“, „Duran Duran“, „The Clash“, „Hall & Oates“, „Spandau Ballet“ , „M“, „The Jam“, „Motörhead“, „Joe Jackson“, „The Score“, „Hudson Thames“. (Posheidon)
  • Film byl mimo jiné natáčen v stejnojmenné škole Synge Street CBS v Dublinu. (Posheidon)
  • Převážnou většinu hudby skupiny Sing Street složil skladatel a producent Gary Clark, který je i frontmanem skupiny Danny Wilson. (Posheidon)
  • Timeline: V únoru 2014 byl ohlášen nový film Johna Carneyho podle vlastního, zčásti autobiografického scénáře. V červenci režisér ohlásil, že chce do filmu obsadit neznámé tváře. V květnu zakoupila práva na kinodistribuci ve Spojených státech společnost Weinstein Company za 3 miliony dolarů. Natáčet se začalo v září v Dublinu. Poslední klapka padla 25. října. Světovou premiéru si film odbyl 24. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Do kin se snímek podíval 17. března. (Hal_Moore)
  • Otec a strýcové Ferdia Walsh-Peela (představitel hlavní role) chodili na skutečnou školu Synge Street Christian Brothers School. (Hal_Moore)
  • Představitelka Raphiny Lucy Boynton byla pro roli šestnáctileté dívky po castingu nejprve odmítnuta jako příliš stará (v době natáčení jí bylo 21 let), následně jí ale ze studia znovu zavolali a dostala ještě jednu šanci. Podruhé dostala instrukce, že musí vypadat mladší. Lucy Boynton o roli hodně stála a nakonec napodruhé uspěla. (Dont)
  • Mark McKenna hraje Eamona, který ve filmu zvládá hru na několik hudebních nástrojů, protože jeho otec je muzikant. Mark McKenna má ve skutečném životě otce, který je muzikant a  jmenuje se Eamon. (Fugas.cz)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama