Reklama

Reklama

Karun

(festivalový název)
  • Velká Británie Karun
všechny plakáty
Velká Británie, 2015, 57 min

Obsahy(1)

Dva britští dobrodruzi Tom Allen a Leon McCarron se rozhodnou sjet íránskou nejdelší řeku Karun od pramene až k místu, kde se vlévá do Perského zálivu. Karun jim ale brzy ukáže, že si ukousli příliš velké sousto. A tak přichází na řadu alternativní plán. Kromě adrenalinu na divoké řece je jejich cílem zejména poznat kulturu tohoto tajuplného starobylého národa, jehož obraz v západní části společnosti se liší od reality. Snímek se tak snaží bourat tyto představy a bojovat proti rostoucí nenávisti vůči kulturám této části světa. (Expediční kamera)

(více)

Recenze (3)

Luke7 

všechny recenze uživatele

Pozor komentář obsahuje SPOJLERY. Jasný důkaz toho, že Iráčané jsou pohostinný a ochotný národ. Tahat nafukovací lodě na zádech není žádná sranda nebo sjíždět rychlou řeku bez pádla. Nakonec je kolo tím nejlepší prostředkem pro poznání místní kultury. Expediční kamera 2016 (Krnov). ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

"Úžasné na řece je to, že nikdy nevíte, co na vás čeká hned za rohem."...Již jsem měl možnost účastnit se cestovatelské přednášky o Íránu a přiznávám se, že jsem byl skeptický k tvrzení takové pohostinnosti, o jaké cestovatel vypovídal. Po roce jsem měl znovu možnost slyšet o Íránu detailněji, tentokráte ve zdejší dokumentární podobě, a pokud zde opět byla pohostinnost a vlídnost na prvním místě, tak na tom asi něco bude. Skrytý význam diskriminace jako pohlazení filmem po tváři. (Expediční kamera 2016, Mikulov) ()

Rastman 

všechny recenze uživatele

Podobně jako loňský And Then We Swam se jedná o docela hovadský nápad, byť v případě Karunu mnohem více promyšlený dopředu. Líbí se mi, že se kluci nedají, a že někdo ukáže odvrácenou tvář světa, ze kterého nás při sledování běžných "zpráv" akorát tak jímá hrůza. Nádherná divočina, hned bych jel. Jakmile bych ukecal ženu. Možná. ()

Reklama

Reklama