Reklama

Reklama

Mizející Delta

(festivalový název)
  • USA Delta Dawn
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / Dobrodružný
Mexiko / USA, 2014, 17 min

Režie:

Peter McBride

Scénář:

Peter McBride

Kamera:

Peter McBride

Obsahy(1)

Na počátku dvacátého století bylo ústí řeky Colorado obklopeno rostlinami, kdysi mohutný tok ale už více než dvě dekády nespatřil moře. Vyschl vždy dřív, než se k němu dostal. Až do jara 2014. Dva státy se dohodly, že učiní pokus spojit jednu zapomenutou řeku s mořem. (Expediční kamera)

Recenze (3)

Luke7 

všechny recenze uživatele

Lidi si neuvědomují, že voda patří do řek a né jen pro vlastní uspokojení svých potřeb (elektřina, zelenina, klimatizace apod.) Voda kudy teče, tam přináší život a radost. Expediční kamera 2016 (Krnov). ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Lidem to přijde jako plýtvání, když voda teče řekou. Zapomněli, jaké krásy to přináší...Pro mě a pro účinnost poselství, o něž v celém snímku šlo, byla důležitá zejména volba mezi kratším a delším dokumentem. Zde to tvůrci vychytali, jelikož s přibývajícími minutami by zamyšlení nemělo zdaleka takový efekt, jako při příjemných 17 minutách. Příběh o mizející deltě mi nepatrně připomněl známý kraťas "Muž, který sázel stromy". Oba snímky si jsou podobné v tématu moci člověka v přírodě, která je opravdu velká, když se člověku chce. Velmi solidní úvod festivalu. (Expediční kamera 2016, Mikulov) ()

Reklama

Reklama