Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po brutálnom zavraždení svojich spoločníkov Tonyho Tuckera, Pata Tatea a Craiga Rolfeho ikona londýnskeho podsvetia Carlton Leach (Ricci Harnett) naďalej pokračuje v násilnej kriminálnej činnosti. Carlton má problémy s drogami a divokým spôsobom života, ktorý preferuje, kvôli čomu ho opustí manželka s deťmi a stáva sa neovládateľným. Leach so svojimi kumpánmi zoberú kšeft, počas ktorého je preliata krv a je jasné, že odveta nepriateľov na seba nenechá dlho čakať. (Karamanlis)

(více)

Recenze (17)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po Range Rover masakru brokovnicemi má Carlton Leach seriózní problémy s paranoiou, partnerkou i bílým práškem u chřípí, co rozhodně není cukrem z koblihy. Právě vývoj jeho postavy, která dobře ví, že z toho pekelného kolotoče nelze jen tak vysednout, přináší alespoň zlomek diváckých sympatií. Znalí reálií ale o něj strach mít nebudou, obzvláště když se ve VIP lóži Kladivářů stihne objat sám se sebou. Kouzelným essexským slangem by se dalo říct, že druhý díl je sick.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Príbehovo jednoznačne “pestrejšie”, avšak pokles počtu scén s násilnosťami dosiahol akurát úpadok na tempe. Dvojka nie je zlá, je rozhodne kvalitatívne lepšie spracovaná, avšak nemá už také grády ako prvotina. Dalo sa, trojka ma už ale nezaujíma .. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa mi zdá o niečo lepšia , ako prvotina. Nielenže je výborne napísaná, ale zdalo sa mi, že skôr ako na brutalitu vsadila na dramatičnosť čo vyznelo i v hereckých výkonoch a teda sa to pričítalo i k finálnemu celkovo pozitívnemu dojmu. Za mňa takmer 90% milí priatelia! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako vraví Carnifex, sledujeme to menej násilností než v iných častiach, ide to viac do vzťahov a tým pádom to nemá ten "drive". A to aj preto, že film má skoro dve hodiny, plno replík, ale dej sa posúva pomalšie. Samozrejme propagácia prsných implantátov u ženských "herečiek" je aj v tomto diely výrazná. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Z pokračovania môjho obľúbeného Rise of the Footsoldier, ktoré bolo zároveň režijným a scenáristickým debutom predstaviteľa hlavnej postavy Carltona Leacha Ricciho Harnetta som mal isté obavy, tie sa však rýchlo rozplynuli. Harnett za tých 8 rokov síce viditeľne zostarol a v porovnaní s jednotkou mu ubudlo svalovej hmoty, Carlton Leach v jeho podaní však opäť budí patričný rešpekt. Hoci sa borí s osobnými problémami, za ktoré môže v neposlednom rade aj nadmerné šnupanie kokaínu, stále je to ten starý dobrý nebojácny rabiát z Essexu, ktorý nechodí po ranu ďaleko. Trochu mi tu chýbala dejová línia s hooligans, pouličnými bojmi pod záštitou Inter City Firm a fandením WHU, o tom však už ale Leachova neskoršia životná cesta nebola. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

I dvojka je našláplý nářez plný brutálního násilí a nadávky tu hrají ve všech odstínech, ale mezi tím vším už Carlton začíná přemýšlet. A to se mi líbilo. S každou další rvačkou, s každou další lajnou koksu a s každým dalším kšeftem se hlavní hrdina sám sebe ptá, jak z toho vlaku vyskočit a pomalu ale jistě zjišťuje, že to nejde. Důraz je tu kladen i na rodinnou linku, která hraje v rozhodování hlavního hrdiny velkou roli a díky které se vykreslení jeho charakteru neomezilo jen na mlátičku ICF. A herecky povyrostl i Ricci Harnett, který obstál i jako režisér a scénárista. Tak doufám, že bude i trojka. 90% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela dobré, i když mám pocit, že filmy v téhle sérii jsou zbytečně zdlouhavé, a to hlavně proto, že se berou moc vážně a mají pocit, že skutečně mají co vyprávět a že to, co vypráví, je vlastně dobrá a rozsáhlá sága. Nemyslím si, že by to bylo až tak skvělé, ale přece jen, na ten průměr si "Rise of the Footsoldier" sáhne. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nooo, stalo sa to, čoho som sa obával. Dvojka nedosahuje ani zďaleka kvalitu jednotky. Zmenili prostredie, prišli nové postavy, nové misie, ale už to nemá tú dravosť, tú brutalitu, to temno. Je to viac friendly k divákovi, znížil sa rating. Už ani tolko nenadávajú, ani sa nebijú, občas prestrelka. Generál reálne zostarol, aj keď dejovo to hrajú len na jeden rok po udalosti na poľnej ceste. Žiadní policajti. Druhý diel, kde sa vraždí, mrtvolky pribúdajú, drogy sa prenášajú a ani jeden fízel. Takýchto povedzme nelogickostí je tam viac, napr. celá ta linka s Portugalskom. Stále je to však pozeratelné, stále tam sú cecky, ale feeling to nezanechalo. Slabé 3 z 5 ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jou, tak mám za sebou pro mě poslední, jinak 2. film z týhle trilogie. Trilogie, která je hrozně nenápaná a myslím, že málo lidí tohle viděla. Já teda jedničku sjel už aspoň 5x, ta je fakt famózní. 3 a 2 zatím jen jednou, ale myslím, že se k tomu ještě časem dostanu. Tohle navazuje na jedničku, takže ti největší šílenci už sou po smrti a točí se to okolo Tonyho (hlavního borce z 1). Kterej umí rozdat rány, taky umí brát rány, taky umí pořádně lejt, narvat si do nosu během chvíle kilo a půl koksu :o). Jo, koksem se tady fakt moc nešetří...JE to hodně drsnej film, ve kterým se to hemží násilím a celkem u brutálním zacházením s lidmama. Ale má to šťávu. Ten konec se povedl fakt hodně. Už to vypadalo, že ho sejmou, ale i z toho se dokázal perfektně vyvlíknout... ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Ze tří dílů suverénně nejhorší. Jak příběhem, tak i tím, jak je to udělané, spousta bitek v klubu, nikdo neví, kdo je kdo. Potěšil mě závěr. Podívat se na to ale dá v pohodě. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Úspešné pokračovanie jednotky. Ricci vsadil viac na vnútorné prežívanie napätia mafiána strachujúceho sa o svoj život, rozbitie rodiny a tažké psychické stavy spojené s drogami. Bitky, tvrdé päste, holé zadky, cicky a šukačky, provokatérky v kluboch uvidíme aj v tejto časti, menej násila a viac príbehu, čo je super. Ricci je bohový hotový idol "dobrého" mafiána, ktorý si uvedomí dosah svojich skutkov a obetuje viac akoby chcel pre svoju pokrvnú rodinu. Pecka, takisto ako jednotka. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Malinko jsem doplácel,že jsem jedničku už si nepamatoval,ale Carltona si člověk pamatovat bude vždycky o tom žádná.Jednička vím,že měla pekelný tempo,zde se trochu mělo jít i do hloubky,což by dávalo smysl,když samotný Ricci Harnett si to napsal na tělo a zároveň režíroval.Bohužel nějak se vytratila aura a Carlton už tu více jede do rodinky a hodně se odbíhá se slovníkem na bázi fuck dál.Kšeftík prostě smrdí a občas se dostane i mimo Anglii,ale opět to nepřinese takový dusno.Celkově akce je jen namátkou,kde by to chtělo lepšího mistra,protože sem tam mlátička občas vypadá,že divák nemá ani šanci rozpoznat kdo je kdo.Sice to má pořád silnou postavu,kde pár známých okolo něho je,ale 111 minut je silnej vývar,protože klidně 20 minut mohlo zůstat ve střižně.Hodně se opakující schéma rodiny a jedem někam někoho sejmout je toho důkazem.Carlton Leach zůstane v srdci,mělo to slušný konec,ale jak víme,tak třetí díl jede trochu s někým jiným v zádech,ale o tom se přesvědčím až to zhlídnu.65% ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Seriál o Carltonovi atd by byl daleko lepší než jen několik filmů... Několik řad, které by se mohly věnovat i Tateovi a Tuckerovi... Tento film nebyl už takové překvapení jako jednička, jednička měla rychlej dobrej děj, zde se dalo vše trošku předvídat... Každopádně Leach měl dost zajímavej život... ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

"Neříkám abys přestal unášet a mučit lidi.." Pořád stejná story, ale pořád stejně dobrý i když oproti předchozímu filmu o level níž. To, ale nic nemění na faktu, že je kvalitní filmařina a vývoj postav je uvěřitelný. ()

Reklama

Reklama