Reklama

Reklama

Druhá světová válka: Cena říše

(seriál)
  • Velká Británie World War II: The Price of Empire
Trailer
Velká Británie, 2015, 10 h 43 min (Minutáž: 49–50 min)

Scénář:

Michael Cove

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.), Winston Churchill (a.z.), Neville Chamberlain (a.z.), Michael Cove (vypravěč), Charles de Gaulle (a.z.), Hermann Göring (a.z.) (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Díky jedinečným zdrojům jednoho z největších filmových archívů na světě uvidíme, jak se svět zcela přetvořil během let války. Stovky hodin poutavých filmových týdeníků pokrývají konflikt, domácí frontu a politické vůdce, a představí i události, jež vedly k pádu tradičních světových mocností. Obsáhlý archív je přiveden k životu svědectvími, natočenými exkluzivně pro tento seriál, očitých svědků a veteránů konfliktu z různých zemí světa, včetně Polska, Ruska, Indie a Británie. Jejich příběhy ilustrují i originální animace, vysvětlující akci od taktiky po celkovou úroveň. (Viasat)

(více)

Recenze (11)

Likan7 

všechny recenze uživatele

O třídu horší než podobný seriál "Druhá světová válka v barvě", ale i tak se jedná o zdařilou a podrobnou rekapitulaci války. Oproti ostatním seriálů, které jsem viděl, se tu víc rozebírají koncentrační a vězeňské tábory a svržení atomových bomb na Japonsko, což pro mě bylo s přehledem nejzajímavější. V průměru 3,6, zaokrouhluji nahoru. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Druhá svetová vojna sa skončila pred 72 rokmi, ale to neznamená, že by sme na ňu mali zabudnúť. Tento 13 dielny komplexný dokument nás sprevádza začiatkom vojny na východe v roku 1937, kde Japonsko začalo si prisvojovať krajiny na pevnine. Pokračovala zatiahnutím Európy do vojny kedy dňa 1.9.1939 nemecká armáda prepadla Poľsko a stala sa celosvetovou po Japonskom prepadnutí námornej základne USA v Pearl Harboru a dňa 7.12.1941 vstupom USA do vojny. Výborný dokument jednoznačne deklaruje, že táto vojna bola cenou za udržanie impéria. Som veľký fanúšik histórie 2. svetovej vojny a každý rok sa teším na dokumenty, ktoré sú postupne uvoľňované z archívov jednotlivých krajín. Aj v tomto dokumente uvidíme nové dokumenty z archívov Austrálie, Francúzska, Japonska, Indie, Veľkej Británie, USA, Ruska a Nemecka. Pripadlo mi mnohokrát desivo keď Nemecko a Japonsko ovládli takmer polovicu sveta a ako blízko boli USA, ZSSR a Veľká Británia k svojmu úplnému zániku.Zaujímavá v sérii dokumentov je presne sledovaná časová línia a podrobne vysvetľované hlavné a vedľajšie udalosti priebehu 2. svetovej vojny premietnuté v jednotlivých dieloch. 1.diel Blížiaca sa búrka, 2.diel Podivná vojna, 3.diel Blesková vojna, 4.diel Osamotení, 5.diel Barbarossa, 6.diel Deň hanby, 7.diel Bod zvratu, 8.diel Koniec začiatku, 9.diel Začiatok konca, 10.diel Overlord, 11.diel Čaká nás peklo, 12.diel Bezpodmienečná kapitulácia, 13.diel Tisíc sĺnc. Táto vojna zasiahla všetky kontinenty na svete a bola ukončená nasadením novej zbrane nebývalej sily, išlo o najväčšiu tragédiu, ktorú spôsobil človek. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Poutavě a precizně zpracovaný dokument o těch nejdůležitějších událostech 2. světové války, jehož největším plusem je jednoznačně hromada nových dobových materiálů, komplexnost a slušný hudební doprovod. Zaujalo mě i zobrazení méně známých událostí, kterým se v ostatních dokumentech moc nevěnují, stejně jako děsivý pohled na koncentrační tábory. Celkově mě seriál Cena říše moc bavil, jeho kvalitní zpracování mě přímo nadchlo, leccos jsem se z něj dozvěděl a určitě potěší všechny milovníky historie. 9/10. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Kvalitný a komplexný dokumentárny seriál, ktorý možno nie je spracovaný až tak pôsobivo ako "Druhá svetová vojna vo farbe", ale na druhej strane je oveľa rozsiahlejší a ponúka aj informácie a pohľady na menej známe bojiská a udalosti, ktoré sú v iných dokumentoch podobného razenia často prehliadané a ignorované. U mňa panuje rozhodne spokojnosť. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument, který však dobře a detailně zachycuje celou časovou osu války. Z pohledu vlastence mi vadilo, že nebyl zmíněn atentát na Heydricha a vůbec nic o osvobození - zvlášť když popisovali, jak probíhal konec války v jiných evropských zemích. Dokument je britský a pro Brity i v roce 2015 dál zůstáváme dalekou zemí a lidem, o němž nic neví. ()

OzzyCobain 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady zdržovat dlouhým komentářem. Řeknu prostě jen to že se jedná o nejlepší dokument o 2. Světové válce vůbec. ()

Reklama

Reklama