Reklama

Reklama

Recenze (6)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Super. Kéž by bylo víc takových profilů superhrdinů, kde si projdeme historii komiksů až různých filmových adaptací a to všechno hezky v rámci kontextu dějin a společnosti. Captain America jako tak ikonická ultra-američanská postava má snad v tomhle smyslu ještě zajímavější příběh než jiní Marvelové a je tak zajímavý podívat se na něj a jeho ideály za války anebo během 9/11. Všechno tak dává lepší smysl. Vážně... miloval bych takhle kvalitní dokumenty o každý velký komiksový postavičce, a to klidně i 2x delší. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

Comicsoví znalci pravděpodobně neobjeví mnoho nového, na to je speciál přeci jen příliš stručný, uspěchaný a klouže po povrchu. Naopak pro fanoušky, jež znají Capa jen jako filmového Chrise Evanse, je to ideální představení jeho dalších stránek, které přitom nezabíhá do všech komplikovaných detailů spletitého marvelovského univerza. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Captain America je všude kolem nás. Je to ztělesnění těch nejpozitivnějších a nejčistších rysů lidstva. Fakt, že je oblečen do amerického a je patriot nemění nic na tom, že lepší archetypální fiktivní charakter v boji za nejvzácnější hodnoty neexistuje. Kdo to nevidí, je jednoduše slepý. Svět zkrátka potřebuje Kapitána Ameriku, ať už je Druhá světová, 11. září nebo jiná neblahá událost, jež otřásá světem. Nezáleží na vnějšku, záleží na charakteru a lepší pro mě osobně nejen v Marvelu, nýbrž celkově v komiksech, nevytvořili. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama