Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva astronauti jsou vysláni na planetu Rheton, kde se ztratily již dvě kosmické lodi. Po dramatickém přistání zůstává jen jeden a rázem se smršťuje do miniaturních rozměrů. Postupně odhaluje mytologii místních domorodců a učí se s nimi žít. Planetu a její obyvatele ovšem okupují vesmírná monstra, kterým bude muset kapitán kosmické lodi čelit. (Holina)

(více)

Recenze (11)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Fanservisový film... jako obvykle, hrdinný výkvět pozemského chlapáctví dorazí do utopického místa. Tam je souzen ženskou porotou v kostýmcích roztleskávaček, složenou z missek různých amerických států, případně playmate. Aby se usadil, jsou mu nabídnuty dvě z nich, má si vybrat, nebo je může mít obě (Coleen Gray i hraje, na Dolores Faith se jen dobře dívá). No, který návštěvník kina v té době by se nechtěl vžít do jeho pozice? Jsou zde i nějaké napínavé momenty, které ovšem hrdina zvládne pomocí své bohaté muskulatury a jedné mozkové buňky (z obou). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemné scifíčko z doby, kedy už pôsobilo ako zbierka klišé predchádzajúcej dekády. Ale to mi nezabránilo sa pri ňom dobre pobaviť a na konci byť do istej miery aj dojatý. Atmosféra je skvelá, nápad, kedy je obývaná planéta tak malá, že na nej nevieme nájsť život a necestujeme tak nereálne miliardy kilometrov mimo náš systém, je celkom elegantný. Menšie sklamanie tak prichádza skôr v treťom dejstve, kedy tu máme nemotorného mimozemšťana a chýba tomu nosnejšie myšlienka. Inak ide o jedného z predchodcov Hviezdnych vojen. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

No tak ze začátku celkem solidní scifi béčko. Postupem času se ale film semlel do nudné robinziády. Kde  hlavní hrdina bojuje s postavama z jiné země. Navíc boje jsou celkem nudné(hlavně ten boj s tyčí či co to bylo). Škoda první půlhodina, kde jsou hlavní postavy na lodi a první střetnutí s liliputama byla zábavná.  Herci byly spíše nudní. Škodarežisér Marshall měl zůstat spíše u herectví to mu šlo lépe. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: ZŘETE!!! 6 STOP VYSOKÉHO KOSMONAUTA, SCVRKÁVAJÍCÍHO SE NA 6 PALCů MALÉHO!!! MĚSÍČNÍ PANNY!!! ÚTOK OHNIVÝCH LIDÍ!!! _____ Plakát výjimečně nelže (jak bylo naopak zvykem u reklamních masáží sci-fi filmů ´Zlatého věku´), vše co inzeruje, tu uvidíte, ale v tak fádním provedení, že to zabolí. Celé tempo filmu je dost pochmurné a líně se vlekoucí, za což může přehršel banálních dialogů, které řeší ještě banálnější záležitosti. Je tu jakási mimozemská entita lidí, žijících na asteroidu, ze kterého si udělali létající kosmický koráb a který ovládají tak, že rukama máchají na skleněnými hrnci (lepší přirovnání mě nenapadá), za pomoci „gravitační záclony“ bojují proti „solaritům“, tj netvorům létajících na ohnivých kamenech a šlehajících plazmové paprsky a co mezi těmi skalami pěstují za obživu, to jsem nepostřehl. Tři čtvrtiny času herci pobíhají zmateně mezi kulisami skal, hlavní hrdina - pozemšťan a pilot – má permanentně rozepnutou košili s vyvalenou chlupatou hrudí a neustále se rozhoduje, které z mimozemšťanek dá v milostném tokání přednost. Ale má to i světlé chvilky – občas roztomilé triky, jako např. první setkání velkého pozemšťana ve skafandru (předtím, než se nadýchá atmosféry a scvrkne se) s mimozemskými liliputánky, souboj na férovku s ohnivým monstrem (srandovní dvoumetrová příšera v kostýmu s tělem – věřte, nebo ne – Richarda Kiela, pozdějšího záporáka Jawse z bondovek) a tím výčet pozitiv končí. Naopak režisér občas nezvládá kašírování jednotlivých scén, takže herci – všichni do jednoho prachbídní – občas čumí přímo do kamery a nějak se to neřeší. Ale po těch zhruba dvou stovkách shlédnutých sci-fi kousků ´Zlatého věku´ jsem už tak otrlý, že tohle mě nerozhází a odpadem plýtvat nebudu ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové klasické béčko své doby, které nepřineslo nějaký zásadní příběh, ani zásadní triky, ale dá vám přesně to, co očekáváte. A možná ještě trochu méně. Není to příliš zábavné, je to celkem toporné, ale pokud jste viděli více sci-fi béček z daného období, jednoduše vás to nemůže až tak překvapit. A ani nebudete tak zhrozeni. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama