Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 1

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Verím, že nie som jediný, komu toto pripomenulo ( a možno sa aj inšpirovalo ) Tintinové dobrodružstvá. Viem, že zástanci anime by ma za to zrejme krajne inzultovali, ale istá podoba sa uprieť nedá. Grotesktné animované dobrodružstvo, ktoré som od tvorcu ako je Miyazaki, rozhodne nečakal. Aj napriek tomu, že to bol jeho celovečerný debut. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Zlodej džentlmen Lupin III v začínajúcich géniových rukách. Určite mi vo filme chýbali nejaké vodítka a bližšie vykreslenie charakterov postáv, keďže je to len dáka časť z mnohých. Ale ak by som hodnotil len samostatne sa odvíjajúci príbeh tak som bol viac ako len spokojný. Menšie vtípky potešili a bolo vidieť ako sa tu prejavuje isté Miyazakiho umenie ktoré naplno rozprúdil vo svojich ďalších dielach. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Mijazakiho v tom příliš nenajdete. Místo toho ale dostanete pečlivou rekonstrukci chlapeckých fantazií opírajících se o to, že boháči a aristokrati si staví svá opulentní sídla s desítkami tajných chodeb, propadlišť a posuvných zídek, která vám nabízejí k loupežným dobrodružstvím. Obecně přemýšlím, že by se mohl udělat zákon o tom, že superbohatí by svá bohatství museli mít uschovaná v nějakém velkolepém mansionu a bylo by legální je vyloupit, pokud byste se byli schopni dostat před všechny jejich ochranné mechanismy. Alespoň by všichni lapkové a boháči napnuli pozornost správným směrem. (jo a kdyžtak sorry, rošťácká povaha filmu se včera při projekci promítla do zadních řad, kde jsem si udělal takovou soukromou párty, v důsledku které si nepamatuju jak jsem se dostal z kina a proč mám rozflákaný mobil, tak pardon jestli jsem tam dělal nějakej bordel) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda, že som to nevidel ako dieťa. Jedná sa o dodnes nie často vídaný žánrový mix, pritom je to ale zároveň po okraj hravé a staromilské dobrodružstvo, plné zaujímavých postáv a postavičiek. Jeden ani nevie, na čo sa skôr sústrediť, na čom sa viac zabávať; čo scéna, to výbuch nápadov a lásky k tomuto typu príbehov. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Je vám to ale zvláštní týpek tenhle Rupan - hlas má jako by mu někdo šlapal po koulích, po stěnách lozí líp než Spiderman, v rukávech ukrývá batmanovské kotvy, skáče mezi střechami jako Neo z Matrixu, střelný prach míchá líp než Albret Nobel, převleků má v zásobě víc než inspektor Clouseau a pod vodou vydrží pomalu dýl než malá mořská víla. Jeho dobrodružství ze zámku Cagliostro ale určitě stojí za shlédnutí. Na Miyazakim je vidět, že se k svým nejlepším dílům teprve nadechuje a že je taky poměrně svázán už předem daným světem a nemůže tím pádém dát zcela volný průchod své úžasné fantazii. I tak ale rozjíždí zábavnou podívanou zasazenou do nádherného prostředí a okořeněnou tou správnou "IndianaJonesovskou" dávkou dobrodružství. Samotná animace mi ale spíše než typické asijské Manga připomíná evropskou tvorbu Alberta Barillého. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Ve 48. minutě je záběr na šňůrku od květiny darovanou Lupinem Clarise. Mezi vlaječkami je i vlajka České republiky. (Yeloumen)
  • Jedná se o první film žánru anime, který byl promítán na filmovém festivalu v Cannes, byť v nesoutěžní kategorii. Dalším byl až o čtvrt století mladší Ghost in the Shell 2: Innocence (2004). (novoten)
  • Lupin sansei: Cagliostro no shiro je režijně Mijazakiho první celovečerní film. (Innuendo1987)

Reklama

Reklama