Reklama

Reklama

Vůně zločinu

(seriál)
  • Ukrajina Ňuchač (více)
TV spot
Ukrajina, (2013–2019), 27 h 22 min (Minutáž: 48–52 min)

Hrají:

Kirill Käro, Ivan Oganěsjan, Marija Anikanova, Denis Martynov, Nina Gogajeva, Nikolaj Činďajkin, Anastasija Makejeva, Grigorij Bokovenko, Alexandr Fisenko (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Hrdému majiteli výjimečně přesného čichu neřeknou jinak než Čichač (Kirill Käro). Dříve působil jako neobvyklý pomocník ruské tajné služby, který doslova vyčenichá i ta největší a nejúzkostlivěji střežená tajemství. Díky svému nosu se dozví o podezřelých dokonce i to, co sami neví, vyčmuchá i jehlu v kupce sena. Jenže Čichačův zvláštní dar je zároveň prokletím, když „zavane“ do jeho osobního života. Přestože dokáže vyřešit i tu největší kriminální záhadu na jediné nadechnutí, v soukromí nemá mnoho důvodů k radosti. Nedokáže si poradit s každodenními starostmi našeho světa. Neví, jak se má chovat k ostatním lidem. Nic ho nepřekvapí ani nezaskočí. Jakýkoli zvláštní odér mu spolehlivě zkazí seberomantičtější rande. Má zajímavý, ale hodně složitý život… (TV Prima)

(více)

Videa (3)

TV spot

Recenze (18)

Yaan2 

všechny recenze uživatele

Jedná se o klasický detektivní seriál zasazený do moderního světa. Kromě velmi kvalitní kinematografie vypráví svůj příběh opravdu velmi inteligentním a poutavým způsobem. Herectví, zejména dvou hlavních protagonistů, je skvělé a postavy jsou neobvyklé, ale také jsou uvěřitelné. Ukrajinský bulvární plátek Dusya (Дуся) poznamenal, že se jedná o „hybrid“ několika populárních západních sérií. "Je zřejmé, že se jedná o křížence mezi Sherlockem (hrál Cumberbatch), Dr. Lightmanem (hrál Tim Roth) a dobrým starým Gregorym Houseem - samozřejmě ztvárněný britským komikem Hugh Lauriem." A když říkám, že se jedná o hybrid, mám na mysli několik prominentních rysů spojených s výrazem postav a dokonce i situace, v nichž jsou umístěny. “ Celkově byl The Sniffer celkově pozitivně hodnocen, s 8,1 na IMDb a 98% se líbí uživatelům Google. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Pokus ukrajinsko ruskeho filmového "krváku" podľa holyyvodskych predstáv. Kopec americjych auťiakov, jedna super budova (sídlo kriminalistov) samostane bývanie s prazdnou velkogaraze, vela ruských hercov - pekne ženy herečky, a všetko stojí a padá na nuchačovi. :) až sa čudujem, že sa dali aj na pokračovanie, vzhladom porušenych vzťahov medzi ruskom a ukrajinou, Hold prachy sú prach. :( ()

Reklama

Upiri kralik 

všechny recenze uživatele

Nápadité, zajímavé, neotřelé, se skvělými dvěma hlavními herci (Čichač - mimochodem, jeho jméno není známo snad po celou dobu seriálu a jeho kolega), občasnými vtipnými momenty a zamotanými kriminálními story. Čichač, jak asi tušíte, má extrémně vyvinutý čich, který mu umožňuje cítit stopy i několik dní staré. Téměř mu to ale znemožňuje volný pohyb bez vatových tampónů v nose, proto žije sám v bytě s filtrovaným vzduchem a laboratoří vůní. Má taky bývalou ženu a syna a spolupracuje s policií coby konzultant.Seriál ovšem nestaví jen na tom, že Čichač "něco ucejtí" - taky si to umí dobře dávat do souvislostí, k čemuž bohatě využívá své chemické vzdělání (a působí to dobře, na rozdíl třeba od některých ruských detektivních seriálů, kde se pokoušejí o podobné intelektuální voyeurství). Strhávám jednu hvězdu za nevyrovnanost epizod - od některých jsem se nemohl odtrhnout (třeba poslední), některé byly na usnutí (třeba ta, kde unesli jeho novou lásku). A druhou za dle mého soudu naprosto zbytečné scény s jeho bejvalkou a synem, kterých je opravdu hodně (třeba i několik na díl), jsou dlouhé a nudné a nijak nezapadají do děje - fakt by se mi líbilo místo toho víc vtipných momentů, k nimž téma Čichače přímo vybízí...Kolem a kolem - za pokus-dva to určitě stojí. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

do dokonalosti bude mít seriál asi hodně daleko ale je to zase něco jiného, neotřelého a zaujme i poskrovným humorem-----------9.10.2019 ---------- Poslední 3 sérii bych hodnotila jako trapný odpad.Úplně se to filmařům vymklo až za hranici trapnosti.Na jednu stranu mi to dosti vadí ale na druhou stranu mě nic nenutí abych čekala do pozdní večerní doby na hodinu nacpanou reklamami.Jsou tam záběry z nějaké honosné vily.Něco mi říká že jsem ji už v tv viděla...není to vila ex Janukoviče nebo jak se jmenoval svržený prezident.....?? ()

modranka 

všechny recenze uživatele

Medzinárodná politika (konflikt so susedným Ruskom o Krym) spôsobilo, že seriál stratil na luxusnejšom spracovaní, no získal na námete. Čo tým myslím. Kým v prvej sérii sa zoznamujeme s ruskou tajnou službou, v nasledujúcich sériách filmári prechádzajúc do akéhosi hybridu ukrajinskej bezpečnostnej služby až po políciu v III. časti. Nuž, posúďte sami. I. séria – ukrajinskí filmári ponúkli diametrálne odlišný spôsob vyšetrovania kriminálnych činov založených na čuchových schopnostiach bezpečnostného poradcu. Filmársky ide o moderné spracovanie – námetom i filmovou grafikou. Pekne zachytená charakteristika hlavných postáv. Interiérovými scénami (moderné sklenené budovy) podtrhli mystiku budúcnosti celého seriálu, čo je síce pekné, ale od reality hodne vzdialené. No, ale o tom je mystika. Časti série sa dajú sledovať aj samostatne, každá časť sa venuje inému prípadu. V českom dabingu sú výraznejšie hlasové prejavy (viac arogancie z hlasu) v slovenskom jemnejšie – tak si vyberte. II. séria – cítiť tu už skutočný politický bratovražedný boj medzi Rusmi a Ukrajincami, čo vyvrcholí v záverečnej časti série. Z hlavnej postavy Ňucháča sa „mierne“ povedané stáva zradca (neoznačenie a následné prepustenie amerického špióna, likvidácia nelegálnej skupiny patriotov. Z pacifistu, ktorý v I. sérii tvrdí, že nevie strieľať, je odrazu útočník na bezpečnostné zložky – i keď treba povedať, že pod vplyvom psychotropnej látky. Druhú sériu odporúčam sledovať postupne, lebo má základ pre spoločný prípad, ktorý sa epizódami preplieta ako červená niť. III. séria – filmári skočili z národného filmu do medzinárodného, čo je síce v poriadku, ale z obrazovky zmizla azbuka, z tajnej služby je len polícia premiestnená zo sklenených budov do podzemných priestorov. Absencia niektorých postáv. Treba však povedať, že čím stratila séria na luxusných interiéroch a exteriéroch, tým nabrala na kvalitnejšom námete a kriminálnej zápletke. A samozrejme ak nemôžete sledovať celú sériu postupne, ani ju nesledujte, lebo by ste z nej nemali vôbec nič. Lepidlom série je osobný prípad (jeho vlastná genetika) hlavného hrdinu – z Ňuchača sa stáva odborník na všetko, čo sa mi zdalo už pritiahnuté za vlasy. ()

Galerie (336)

Zajímavosti (5)

  • Seriál se hned po první sérii (2014) prodal do více než 60 zemí. V roce 2016 Amazon přidal první sezónu do své sestavy Amazon Prime a od května 2017 jsou na Netflixu vysílány všechny 3 sezóny. V Česku měl seriál premiéru 26. června 2018 na Primě. (Yaan2)
  • Čichačovo jméno se v celém sériálu nikde neuvádí. (Yaan2)
  • Seriál byl velkým hitem na Ukrajině, v Rusku, Bělorusku, Kazachstánu, pobaltských státech a Izraeli. (Yaan2)

Reklama

Reklama