Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná Diana Klein vyhledá soukromá očka Harryho a Heimira, aby vypátrali jejího otce, vědce zkoumajícího počasí v horách Islandu, který se ztratil. Harry a Heimir tu zakázku vezmou a podaří se jim zmařit ďábelské spiknutí dánských amatérských lyžařů, kteří chtějí ukrást hory Islandu a vyvézt je ven z ostrova. (Severská filmová zima)

Recenze (3)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Kdy od toho filmu něco čeká, bude zklamán. A ten, kdo nečeká, tak ten možná taky. Mně to ale přišlo příjemně potrhlé. Islandská komedie, která se Islanďanům líbí je ovšem v našich končinách potencionální propadák. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Bláznivá střela po islandsku, akorát ještě bláznivější, než jakákoli jiná. Prvních pár okamžiků slibovalo skvělou zábavu, ale pak nějak film ztratil tempo a ač se překotně snažil, už ho nechytil. Opakující se jednoduché gagy brzy začnou nudit a kdo v sobě nemá notnou dávku archivního lihu z roku 1943, asi to nevstřebá tak, jak tvůrci zřejmě zamýšleli. Přiznaná low-cost podívaná je ale přesto dost originální a za to jí patří uznání. 50% [Lucerna, Severská filmová zima 2016] ()

Tequila 

všechny recenze uživatele

Ano, měl to být asi islandský pokus o Bláznivou střelu. Jenže zatímco v Bláznivé střele je poměr dobrých a mimózních/ trapných vtipů cca 10:1, tady je to asi tak 1:20 ve prospěch trapnosti. Jakýkoli gag, který není úplně strašný, navíc tvůrci ještě několikrát zopakují a spolehlivě tak zavraždí poslední zbytky humoru. Asi třikrát dosáhne blbost tak surrealistické úrovně, že se opravdu zasmějete. Většinu času však máte chuť teleportovat se ze sedačky do nejbližší hospody a litujete, že jste si do kina nevzali demižon slivovice na otupění smyslů. Avoid like plague! ()

Reklama

Reklama