Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí amerického remaku Kruhu od Gorea Verbinského, před původním filmem, mě postavilo před nečekaný problém. Všechny dějové trumfy Hidea Nakaty byly okamžitě tatam. Srovnat tyto dva kousky je stejně tak lehké jako problémové. Omezené finanční (a tím pádem i digitální) prostředky odsoudili Nakatu ke spolehnutí se na klasické postupy hororového vyprávění. Na diváka doslova útočí pomocí ostrého zvuku, nervózní hudby a rychlého střihu. Na rozdíl od Verbinského, který se zarytostí buldoka odpovídá na všechny otázky, se Nakata více spoléhá na podivné tajemno, které pro něj představuje malá Sadako. Jenomže jakožto vypravěč není až tak dobrý jako jeho americký kolega, který střídal ultra temné napětí s famózními chvílemi čiré hrůzy. Nakata pracuje jenom s občasným vylekáním (za střih u otevření skříně bych mu pozlatil ruce) a jinak se utápí v nudě. Není to ale způsobeno jenom faktem, že jsem příběh znal, ale Nakata prostě nedokáže na nervy správně zabrnkat. A to neříkám (resp. nepíšu) jenom tak, protože vím, jak dopadla jeho „americká mise“ u Kruhu 2 . Kdybych si tedy měl vybrat, tak bych rozhodně sáhl po americké verzi, která je komplexnější, napínavější a hlavně lepší. Je sice pravdou, že je dělána jako produkt širšímu publiku, ale i tak ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda za to, že Ringu byl kdysi dávno můj první japonský horror a mám tedy na něj výrazné vzpomínky. A hlavně za malou vlasatou Sadako vylézající ze studny a následně i z televize, kterýžto moment považuju za jeden z nejlepších horrorových momentů, jaký znám. A taky se mi líbí jeho konec, ve kterém se maminka s nemilosrdným úsměvem chystá obětovat dědečka, aby zachránila synáčka. Ale objektivně a po letech musím s lítostí konstatovat, že zbytek filmu mi až tak nadprůměrný nepřijde. A ani příliš horrorový. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor z japonskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o novinárke, ktorá sa dozvie o záhadnej kazete, po ktorej pozretí dostane divák telefonát, že o týždeň zomrie, čo sa aj stane a tak ju novinárka vyhľadá a keďže tiež dostane telefonát, spojí sily so svojim známym, aby zistili celú pravdu skôr, než bude neskoro. So spracovaním nie som úplne spokojný, dej je rozhodne zaujímavý a odkrývanie záhady sa pozerá dobre, ale tempo filmu mohlo byť trochu dynamickejšie, no hlavne nedáva takmer žiadny priestor hororovým scénam, čo je v rámci žánru celkom problém. Celý film prakticky obsahuje len jednu hororovú scénu, dnes už kultové pomalé vychádzanie z televízie, ktorá je výborná a tak škoda, že tu už nič podobné nie je. Atmosféra je tu celkom dobrá, nepôsobí nejak výraznejšie hororovo, ale pre film je kladom a napätie je takmer nulové, asi v dvoch, troch scénach sa čiastočne prejaví, ale inak vôbec. S hereckým obsadením som spokojný, viac priestoru má len hlavné duo Nanako Matsushima a Hiroyuki Sanada, ktoré je bez problémov a ani vedľajšie postavy nesklamú. Hororová postava Samara je veľmi dobrá, veď prakticky ukázala smer hlavne japonským hororom na veľmi dlhú dobu, ale tu ju v jej hororovej podstate vidno len raz. Réžia celkovo je celkom dobrá, ale v rámci hororu moc nefunguje a technická stránka je výborná. Ring je kultový film, ktorý po mnohých stránkach ovplyvnil vývoj žánru, ale ja mám radšej mnohých jeho nasledovníkov, ktorí vynikajú väčším množstvom kvalitných hororových scén a prítomnosťou napätia. Ale aj Ring je dobrý film a rozhodne lepší ako jeho americký remake. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 64%. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé v historii se mi líbil remake více než původní Japonský originál. U remaku jsem měl neustále strach, atmosféra byla šílená a herci fantastičtí, ale v originálu mi tohle všechno scházelo. Až na dvě scény jsem se nudil a to se mi u Japonských hororů nestává. Navíc u Ring jsem čekal, že se strachy po*eru. Nestalo se. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musím říct, že remake zvítězil nad originálem na plné čáře, byť byl ve velké výhodě z důvodu obráceného pořadí projekcí. Je to už pár let, co jsem viděl Kruh, ale styl, jakým byl natočen, jen tak nezapomenu. Byl děsivější (zajímavější videonahrávka, např. motiv žebříku na půdu, dále obrázky kruhu, strom atd.) a v odhalování tragické minulosti propracovanější. Mnohem více také zapojil malého chlapce, který dával strašidelné atmosféře další rozměr, který jsem tady postrádal. Ring není vůbec špatný film, ale prakticky vůbec se není čeho bát, až na pár záběrů v závěrečné třetině. Je to spíše mírně nadprůměrný mysteriózní thriller. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Scenáristovi Kôji Suzukimi poslúžil ako inšpirácia jeho obľúbený horror Poltergeist. (rador)
  • Scéna, kdy Sadako vylézá ze studny, byla natočena pomocí divadelního studenta Rie Ino, který ke zvýraznění emocí používá zvláštní trhavé pohyby těla. Tyto pohyby byly natočeny, když Inou jde směrem dozadu, a poté pušteny obráceně, tím se docílilo velmi nezvyklých pohybů Sadako. (TomikZlesa)
  • Ve scéně, kdy Asakawa (Nanako Matsushima) poprvé na recepci vyndá kazetu z obalu, je vidět, že kazeta je nejméně čtyřhodinová a nachází se přibližně v polovine. Když ale potom kazetu pustí, hned si ji přehraje, aniž by jí přetočila. (Soufil)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama