Reklama

Reklama

Ring 2

  • Japonsko Ring 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Už jste slyšeli o videozáznamu, který je lepší nikdy nevidět? Zatím každý, kdo ho zhlédnul, do týdne zemřel v záchvatech hrůzy. Jste v nebezpečí, i když se o něm chcete dopátrat něco víc! Stejně jako odvážná Mai Takano, která se snaží zjistit okolnosti smrti svého přítele Ryuji. Brzy se dozvídá o dívce Sadako, která zemřela před mnoha lety, ale její vražedný duch stále žije a neúnavně hledá další oběti. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (59)

POMO 

všechny recenze uživatele

Po režijnej stránke rovnako brilantné ako prvý Ring - atmosféra a zimomriavky v ostrejších scénách valia na plné pecky. Ale zo scenára sa žiaden veľký film uvariť nedal. Je iba nastavovanou kašou, miestami bezmocne vykrádajúcou konkrétne scény z jednotky. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát lepší než americká předělávka -i když- je každý film dost o něčem jiném. Ale - děsivost přítomná, i když nejistota z neznámého je už definitivně pryč, zato u tohohle originálu je narozdíl od remaku divák v napětí udržován tím, že se postupně odhalují nová fakta a skutečnosti, i když, jak už jsem psal, člověk má zkušenosti s kazetou i dívkou z telky. Stručně řečeno - vyplácat všechny náboje hned ze začátku se nevyplácí. Pamatuj si to laskavě, Hideo! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Duchovnejšie ako originál, Sadako tu takmer nevystupuje, a pritom rovnako plíživá hrôza. Vlastne je to trojka, ale dvojka (ŠPIRÁLA) nemala úspech a tak sa témy zase chopil režisér originálu a všetci šikmookí sa veselo tvária, že ŠPIRÁLA neexistuje. Nechajme im to. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Spousta hrůzu nahánějících scén, ale chybí tomu nějaký pořádný příběh, který by je (smysluplně) pospojoval. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Ring. Ring 2 je po režijní stránce perfektní a vizuálně velice povedený duchařský horror. Stejně jako předchozí díl a jeho prequel Ring 0:Zrození je postaven na pomalém tempu a bravurní tísnivé atmosféře. To Japonci zvládají na výbornou, stačí se vedle dílů Ringu podívat také na kterýkoliv Ju-On. Oproti němu není v sérii Ring podnikán okamžitý drtivý frontální útok na divákovu nervovou soustavu. Duchové se ukazují poměrně decentně. Když už, tak to stojí za to, především Sadako vzbudí těžký respekt i u nejotrlejšího horrorového fanouška. Atmosféru budují spíše náznaky a posléze postupné odkrývání děsivých a nepřirozených detailů, podbarvené znepokojivou hudbou. Ring 2 není v tomto vyjímkou, navíc ještě přidává na mysterióznosti. Divák by si však před jeho zhlédnutím měl pustit jedničku, nebo nebude často vědět, která bije. V příběhu dvojky jsou odhalena nová fakta a skutečnosti. Některá se sice moc nezakládají na realitě a logice (údajný dlouholetý pobyt živé Sadako ve studně, vidiny Mai, která nepřišla s kazetou do styku, nadpřirozené schopnosti Masami a Yoichiho, doktorovo vymítání Sadako pomocí vědeckých přístrojů..), ale na to jsem u asijských horrorů zvyklý, takže mi to nevadilo. Ve filmu najdeme několik prvotřídně hrůzných sekvencí. Scény ve videostřižně, studně, u zrcadla, ty jsem dlouho ne a ne dostat z hlavy. Až do příchodu Ju-On: The Grudge byl Ring 2 můj asijský TOP horror a jako takovému mu těch 5 hvězd prostě musím dát. A překombinovanost děje, kterou tu filmu hodně lidí vytýká, mi vůbec nevadila. 9/10 ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Po kvalitní jedničce přišlo pokračování, které je atmosférou stále kvalitní, ale nepřineslo to v příběhu nic nového a objevovali se podobné scény jak v díle předchozím. Největší chybu, kterou nikdy neodpustím je, že ukázali opravdovou tvář Sadako, a trochu SPOILER!!: že na konci nechápavě, když jsem byl do toho jemně "zažraný", tak řekne: "Jak to, že jsi jediná, která přežila?"(viděl jsem to v českém znění, takže v japonštině to nemuselo znít tak uboze jak v dabingu..) jak tohle mohl Hideo Nakata dopustit- ze zajímavého filmu se rozuzlil smíchu plný konec, bohužel.... mé hodnocení 2,5 hvězdičky... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo záživnejšie pokračovanie, vo výsledku pôsobí ako nevydarená, paranormálna anomália. Temné sily sa zhmotnia, detailnejšie tu vraždiacu pásku už ani nemohli rozpitvať. Veď čo tam potom, že každému hrozí smrť, je to trhák, ktorý predsa musím vidieť. Priame pokračovanie “Ringu” nie je prúser. Akurát tá odbočka z tajomnej “struny” na vedecký, výskumný “podtón”, akoby už nenapĺňal pôvodné očakávania. Priemer a menej .. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

V podstatě na stejné úrovni jako jednička, možná o něco strašidelnější a vizuálně zajímavější. Nic víc, nic mín. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Títo Japonci sú veru divné nátury. Prekombinovaným scenárom ma zrovna neuchvátili. Herecké výkony ani nedokážem objektívne posúdiť. Proste iná kultúra. Atmosfericky je to však hodne pôsobivé. A pokiaľ ide o horrorové scény, tak tie sú skutočne desivé. Ich vizuálne spracovanie, podporené skvelým ozvučením, vyvoláva zimomriavky. Bezpochyby je to kvalitnejší horror ako jeho americká verzia. *** ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Jak už to u pokračování bývá, Ringu 2 chtělo být "lepší, větší, atd", což, jako obvykle, dopadlo přesně opačně. Hraje se více na efekt, než nějak "smysluplně" (již na začátku překvapivá informace o Sadako), na druhou stranu, později ta "mytologie" byla docela zajímavě rozvita, resp. cením si spíš toho, co jsem se "dozvěděl", než že bych se až tak moc bál... 70% ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Chudobnejšia dvojka, hlavne čo sa týka príbehu. Vyzerá to ako by ho Nakata splácal cez víkend. Menej strachu, menej hereckého umenia, menej originality. V 2ke sa vraciame opäť tam, kde sme boli v jednotke (čo sa týka exteriérov aj interiérov), sem-tam prihodil režisér niečo nové. Jemne vás zamrazí asi len 3 krát. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborná a logická návaznost na první díl a v podstatě ukončení série. I když, ještě jeden film nás čeká, a právě první vteřiny Ringu 0 naznačují, že zlo, je stále mezi lidmi, konkrétně mezi Japonci. A je jasné, že těchto několik úvodních vteřin, jsou z budoucna po Ringu 2. Opět velmi silná atmosféra. Divák už zná jméno Sadako Yamamura, a ví, co dovede. Proto je více než zajímavé, jakým způsobem bude policie vést vyšetřování, což je také nedílnou součástí tohoto dílu. Příběh prožíváme s novou dvojicí, pro kterou je tohle všechno zcela nové. Nicméně Mai něco málo ví, nepochybně cítí a vizuálně tuší. Čím více se dozvídá, tím více je to pro ní reálnější. Pozorovat její narůstající děs, kdykoli se dozvídá více informací o energickém, pro ni zatím, neznámém zlu, je základem skvělého plynutí děje. Je zde také vědecké vysvětlení, této neskutečně zlé energie, v postavě dr. Kawajise a takový, řekl bych, vývoj, nebo další možnost zloby, v postavě studentky Kanae. Toto je konec Sadako tak jak ji známe. Stále ale chybí celá podstata zla, takže bez váhání do Ringu 0, odehrávající se v 60. letech. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Některé věci z prvního filmu rozvádí do větší šíře. Občas film zajímavě pracuje se známými fakty, ale většinou (hlavně na konci) mění základ, na kterém byl postaven předchozí díl. Pravidlo, že ten, kdo uvidí videokazetu, ji musí pustit někomu jinému, aby se zachránil, zde má různé odbočky. Tím se příběh ještě více komplikuje a divák v tom pak má místy guláš. Kdyby závěrečná scéna byla alespoň stejně tak děsivá jako v jedničce, byl bych ochoten přihodit ještě jednu hvězdičku. Nejpůsobivější "kruhovskou" scénou je ta ve střižně (nebudu dále prozrazovat). Ve filmu je ještě pár takových špeků, ale i přes to se mi koncentrace hrůzy zdála docela řídká. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Sadako se vrací, ale tentokrát nějak umírněnější. A ne moc strašidelná. Bohužel, přijde mi že atmosféra šla krajně do koutu a film se nechal unášet scénářem, který je sice dobrý, ale pro mě celkem zmatený. Naneštěstí vznikl nultý díl který se vrátil k jedničce. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Atmosféra solidní, ale místy jsem se v ději docela ztrácel a musel jsem se hodně snažit, abych film pochopil správně. Jinak se jedná o průměrné pokračování a narozdíl od prvního dílu, je tenhle Japonský díl lepší, než holywoodský remake. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíce mě ovlivnila první půlhodina, která byla pro mě doslova nudnou záležitostí. U Japonců jsem zvyklý, že se snaží hned od začátku navodit nervy drásající atmosféru, která se nás drží až dokonce, ale tady jsem její absenci prvních třicet minut absolutně postrádal. Teprve poté se začal film rozjíždět a já se konečně dočkal i ‘‘nějaké té hororové zábavy‘‘. Na rozdíl od jedničky zde však musíme sledovat osudy hned několika lidí najednou a při té záplavě jmen a nových tváří jsem se občas začal v jejich identifikaci ztrácet. Jako největší mínus vidím odsunutí Sadako na druhou kolej. Mnozí mi budou asi odporovat, ale já se u jedničky bavil nejvíce právě při scénách v nichž tahle dlouhovláska ze studny figurovala. V tomto pokračování se na ní mnohdy vůbec nedostalo a pokud nebudu počítat závěrečných patnáct - dvacet minut, tak se na place objevila asi dvakrát. Což je důvod proč se u mě tohle pokračování velké oblibě nedočkalo. Tvůrci mi to párkrát dokázali vynahradit něčím jiným, ale už to prostě nemělo ten šmrnc jedničky. . Asi nejpůsobivější pasáž však přichází ve chvíli, kdy se začne odehrávat scénka u bazénu. V tu chvíli jdou všechny morální zásady stranou a nastává čas morbidní zábavy. Především pak započal ten pravý okamžik, kdy slabší nátury začnou zavírat oči a schovávat se pod peřinou. Působivá kamera i jednotlivé efekty se roztočí do nejvyšších otáček a ani na chvíli nejste schopní se odpoutat od právě probíhajícího děje. Všemu pak nasadí korunu závěrečná scéna ve studni, která je opravdu brilantně natočená a už jen pro tento okamžik stojí vidět tenhle film. Jelikož mám doma zhruba něco kolem osmdesáti asijských filmů, tak můžu mezi nimi srovnávat a Ringu 2 rozhodně do té TOP skupiny nepatří. Možná se mnou nebude většina lidí souhlasit, ale znám mnohem lepší filmy než je tenhle. Znám ovšem i spoustu mnohem horších, takže tohle je pro mě trochu lepší průměr, který ovšem stojí za shlédnutí. Za mě tak 6,5/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné pokračování. Jeho děj je sice řekl bych jakoby víc roztříštěný, ale přitom na mě film působil ucelenějším, vyrovnanějším dojmem, kompaktněji, než předchozí díl. Atmosféra je určitě víc horrorová než u jedničky, ale scénu Sadako lezoucí z televize se trumfnout nepodařilo. A i když mě konec moc nebavil, dám čtyři, protože horší než první díl to určitě nebylo. ()

Reklama

Reklama