Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volně navazující pokračování ve kterém je Duane spolu se svým bratrem odvezen do nemocnice. Odtud se jim podaří utéct a schovat se u stařeny a její dcery. Ale stařena má na půdě také pár monster, které se zde schovávají. Duane chce odejít a monstra jsou prozrazena - dokáže jim pomoci, nebo bude vyzrazeno jejich děsivé tajemství? (Chupacabre)

(více)

Recenze (24)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Není moc důležitý, že film navazuje na první díl. Dnes už polozapometutý trash, kterej mi teda dal zabrat ... uuuff... To myslím to, že si moc nevím rady s hodnocením ... :)) Děj je o hovně , všude popocházej herci v totálně debilních trapnejch maskách. Ale fakt WTF maskách, to mi hlava nebrala. Nevěděl sem, jestli se mám smát, nebo mi to být celý líto, jak některý filmy prostě chtě nechtě časem upadnou, zestárnou a stanou se z nich trapácký šaškárny (u jiných však naopak !!!! ) ... Trapná šaškárna, tak bych asi film popsal ... Jenže!! Asi 15 mnut do konce se film tak vyhrotí, že jsem dvakrát valil svoje už tak vybulvený bulvy ještě víc, protože co se tam potom už dělo, ... no comment!! :-D Fakt odvážný, nechutný a brutální na svoji dobu!! To mě donutilo zvednout hodnocení o jednu pěknou hvězdičku nahoru ... :) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A sakra, tady ten propad kvality je minimálně o dvě třídy. Nejen, že se Belial dočkal nepovedených kosmetických změn, on se i povahově zklidnil, skoro "zfotrovatěl." A nepotěší ani panorama groteskních monster, jejichž vizáž se vrátila do sedmdesátých let. Dvojka vůbec působí dost bezzubě, oproti jedničce až okleštěně. Ani si nechci představit, jak by dopadlo pokračování výborného Brain Damage. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Po fenomenálnom Brain Damage a skvelej Frankenhooker sa Frank Henenlotter vrátil ku svojej prvotine. Basket Case 2 je klasickým pokračovaním, ktoré miesto jedného monštra zrazu servíruje asi 15. Masky sú síce skvelé, ale zdá sa to príliš uhladené. Zdá sa. Potom totižto príde uletená posledná dvadsaťminútovka, ktorá je vrcholom celej ságy. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednička byla zábavná bizarní blbůstka se střípky hororové atmosféry a slušnou porcí krve, druhé pokračování je prachsprostá blbost s příšernými maskami a vůbec vším, od herců až po scénář, dokonce chyběly i animované sekvence s Belialem. V celém tom "děsběsu" však potěší jedna osamocená vydařená scénka jako vystřižená z Vetřelce, máte-li tedy smysl pro nadsázku, a právě za ni jedna ušmudlaná hvězdička přilétá. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle obludárium mě nebavilo už od samého začátku. Nechápu kdo má zapotřebí točit naky zmutovany vraždící držky. Připomínalo mi to Floopovi fuglíky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po osmi letech se Henenlotter rozhodl, že uzrál čas, aby natočil pokračování Proutěného košíku. Nastřádal víc peněz než minule, takže si mohl dovolit zainvestovat do vícera gumových masek, které si ochotně nasadilo několik podřadných herců. No každopádně bych zas až tak velký rozdíl v kvalitě obou filmů neviděl. Už ani jednička nebyla žádné terno, ale spíše průměrné béčko a tady tomu nebylo jinak. Jediný rozdíl vidím v tom, že se tady opravdu jedná spíše o hororovou komedii, nežli hororové drama jak tomu bylo prve. Tím pádem bylo jasné, že i atmosféra bude působit trochu odlišněji, ale kupodivu mi to ani moc nevadilo. Vražd zde bylo dost, ovšem i tentokrát se většina toho podstatného (co by divák chtěl vidět) odehrává mimo záběr kamery, nebo jsou vidět jen obrysy zúčastněných. Režisér to tentokrát chtěl více okořenit a přidal nám zde celou řadu nových monster, ovšem jaksi pozapomněl upravit scénář tak, aby dělali i něco jiného než jen stáli v pozadí, seděli na WC, nebo chodili po domě. Takže Belial stejně musel dělat veškerou práci za ně. Jeho nový vzhled se mi ovšem moc nelíbil. Stejně jako jeho umírněnost – naštěstí několik lidí přece jenom zamordoval. Ale zas si chlapec alespoň pořádně „vrznul“, což se o jeho bratrovi říci nedá. Jestliže jsem dal jedničce 60%, tak tady musím však těch deset ubrat. Přece jenom byl vidět mírný pokles v již tak hodně průměrné úrovni. 50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

S tými netvormi zo súkromného obludária pani Ruth to Frank Henenlotter a jeho maskéri trochu prepískli. Sú to totiž stvorenia tak groteskné, že Basket Case 2 vďaka ním pôsobí viac komediálne než hororovo. Našťastie tu je výborný Belial, dostávajúci výrazne viac priestoru než v jednotke, ktorý to celé drží ako-tak nad vodou... bohužiaľ tentokrát sa z jeho strany divák nedočká takmer žiadneho nápaditého mordu a film sa viac zaoberá jeho skrytými citmi než vražednými animálnymi pohnútkami, ktorému boli tak vlastné v jednotke, čo mi vzhľadom k tomu, že Henenlotter, ktorý tu evidentne disponoval väčším rozpočtom než vo svojej celovečernej prvotine určite nie je ten typ, čo by bál nejakej tej štedrej gore nádielky prišlo trochu čudné... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Došlo přesně k tomu, čeho jsem se nejvíce obával. Frank, ten lotter, ukolébán oprávněně vřelým přijetím jedničky, udělal tu nejhloupější věc, co udělat mohl. Srazil Belilala z piedestalu jedinečnosti (a tudíž děsivosti) a z dvojky udělal vlastní verzi X-Menů, neboť tam těch mutantů nacpal více. Jenže oni tam jenom jsou a prakticky nic nedělají. Zíval jsem zhruba od prvních patnácti minut, závěrečných cca 12 jsem už prospal. Pouštět si to znovu a zjišťovat, zda jsem nepřišel o něco výjimečného, nehodlám. Stejně jako jít do trojky. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Po začínající jedničce jsem čekal že dvojka už bude víš no po slibném začátku rychlý pokles dolů, objevilo se více zrůd a toť vše škoda. ()

oLí odpad!

všechny recenze uživatele

......už předešlý Frankenhooker nabral mírný pokles kvalit filmů Franka Henenlottera, ale pořád to byla zábavná a vtipná úchylárna se špetkou romantiky, nepřepálenou stopáží a pěknýma kozama. Co ale Henenlotter scénářem i režií provedl s pokračováním své prvotiny, k tomu nevím co říct, co si o tom vůbec myslet. Tohle je úplně něco jiného než první Basket Case. A je to hrozný. 1/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Duane Bradley a jeho ´´brácha za všechny peníze´´ sú späť. No už niesu ani zďaleka tak zábavný a krvavý, ako minule. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol prúser prúserov. Všetko bolo v pohode, kým sa nezjavili tí pogumovaní pandrláci, horšie spravené monštra som vážne ešte nevidel a to už boli 90 roky. Hlavne ten trasľavý zubatý škaredý zajac bol môj top, ale i ostatný bol hnus. No fuj, čakal som aspoň na tú scénu. čo popísal PetrPan vo svojom komentári a áno spomenul som si na votrelca, že ako by sa tváril, keby to videl, hádam by sa od tej hanby aj rozpustil a nepotreboval by na zničenie ani Ripleyovú, ale stačil by na to tento brak. 1* a ani neviem začo, hádam kvôli sexu dvoch mozgov. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pokračování velmi osobité jedničky se nese v dost odlišném duchu. Tentokrát už to není komorní a smutný příběh o tragickém vztahu dvou bratrů navzájem na sobě závislých a společně ztracených v nepřátelském světě, ale spíše absurdní a bizardní sociologická "pohádka" o hledání bezpečného místa(možná domova) a přátel. Grotesknost vybičovaná do závratných rovin tomu zdánlivě dodává komický charakter, ale znova-stejně jako u prvního dílu-jde o příběh hlubší(nebo spíše chytřejší) než se zprvu zdá. Henenlotter prostě umí(a chce) svá témata divákovi předkládat v nekompromisně divném a trashoidním balení a nabízí syrový zážitek tam, kde by jiní sklouzávali k melodramatu nebo efektnímu artu.... Abych to zase nepřechválil BC2 je opravdu kvalitativně o level níže než jeho předchůdce, technicky to má dost much a celkově se může snadněji stát, že to nenaladěnému divákovi prostě nesedne = Svéhlavá a zajímavá divnost. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce přibylo mnohem více monster, než tomu bylo v předchozím dílu a dějová línie se přetransformovala spíše do komediálního žánru. Ikdyž, jak v čem. Duane a jeho bratr Belial se z nemocnice dostávají do domu ke starší paní, která má barák plnej podivuhodnejch monstr-příšer. U mě vede jednoznačně Žabák a monstrum Lorenzo s obrovskou rozsplesklou hubou, zpívající úžasným tenorem! Párkrát jsem se fakt zasmál, zejména při scéně souložícího Beliala s podobně postiženou obludkou, to je teda fakt dost šíleně bizarní scéna, uff!! Ono vůbec posledních asi 15 minut je jedna velká bizarnost!! A ten konec!! No, už se těším na trojku!! Basket case je ve svém ranku jistě ojedinělá záležitost! ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si kdysi dávno něco sliboval od dalších pokračování, ale v tomto snímku nebylo velmi o co stát. Frank Henenlotter je sice správné pako, které točí své horory pořád ve stejném duchu, a ten dokáže vždycky něčím zaujmout, ale zábava a náplň děje se nedají s předchozím dílem vůbec srovnat. Ani ten zdeformovaný brácha Belial už není, co býval. Nějak nám začíná nudit. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Dej filmu úzko nadväzuje na udalosti predchádzajúceho dielu. Duane s jeho brat sú zoškrabaní z chodníka a prevezení na jednotku intenzívnej starostlivosti. Len čo zrúdička príde k sebe, prevezme kontrolu nad Duanom a obaja z nemocnice újdu. Následne sa dostávajú do starostlivosti excentrickej stareny, ktorá po pôrode synčeka s jedenástimi rukami, zasvätila svoj život starostlivosti o podobne postihnutých jedincov. Investigatívna a veľmi ambiciózna novinárka sa však odmieta zmieriť so záhadným Duanovým zmiznutím a rozhodne sa ho vypátrať. Toť vsjo. Srdcervúci príbeh dvoch bratov sa transformoval do čistokrvnej crazy komédie obzvláštnenej nejako tou vraždou, ktorú má na svedomí výhradne Duanov brácho, hoci po pľace sa potuluje nemalé množstvo vskutku rozkošných vrtochov prírody. Dej je vo svojej podstate redší než stolica po pivnej diete, ale na rozohratie tejto malej partičky postačuje. Herci do jedného prehrávajú jedna radosť, ale vzhľadom na to, že film úplne rezignoval na hororovú stránku veci, to tak veľmi nebolí ;) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokračování Basket Case naštěstí navazuje na první díl. Hrdina a jeho monstrózní siamské dvojče se dostávají do domu, kde šílená babča a její krásná vnučka starají o celou plejádu monster, zabydlují se a brání svůj nový domov proti těm, co jim chtějí ublížit. Ubylo krve i gore, přibylo komediálnosti. Co však naštěstí neubylo je originalita a ujetost - režisér vymyslel plejádu monster, včetně ženského protějšku Beliala a je radost na to koukat. A i když to už není moc hororové, závěrečná psycho pointa stojí za to. Solidní béčková zábava za 3*. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Duane a jeho Quasimodovský brat Belial vypadli na konci prvého dielu z okna a rozpleskli sa na ulicu, ale v druhom sa neprekvapivo dozvedáme že prežili. Sú prevezený do nemocnice, odkiaľ rýchlo zdrhnú a zakotvia u bláznivej stareny ktorá má doma súkromné obludárium. Duane prežíva existenciálnu krízu a chce dať bratovi košom, ale okolo snoria hnusný reportéri takže bude potrebná spolupatričnosť. Ťažko povedať či prítomnosť hromady monštier je filmu práve na osoh, ich výzor je tak strašne groteskne prepálený že by sa hodili skôr do Pána Prsteňov či harryho Pottera. "Monštrum" čo vyzerá ako foter škriatka Dobiho jednoducho pôsobí nepríjemne rušivo vo filme ktorý je pokračovaním originálneho hororu, o kŕkajúcom žabiakovi nehovoriac. Vrcholom je najzábavnejšia scéna filmu kde vystupuje kratúra tvorená iba gigantickou papuľou čo začne spievať operu. Všetci títo karnevaloví bubáci sú tu aj tak úplne na hovno lebo sú úplne blbý a nič nerobia. Všetku akciu musí zvládať krpatá hruda s veľkými rukami Belial ktorý občas niekoho dosť sucho zamorduje a napokon si zatrtká ( otázka je čím vlastne ) so sebe podobnou obludkou ženského pohlavia. Pár momentov pobaví ( okrem spomínaného ešte napr. to keď jednej žene vylieza z brucha zubatá maňuška ), ale inak žiadne terno. Je to Horor? Je to komédia? Nie, je to lietadlo! ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Laťka, kterou nasadil první díl, po několika minutách padá do hlubiny. Je to dost škoda, přitom bylo čeho se chytit. Z celé trilogie hodnotím tento díl jako nejméně zdařilý a nejzbytečnější. Ubylo krve i erotiky a přibylo monster, která ale bohužel působí jen komicky. Jak jsem již ale psal u prvního dílu...pokud se Vám bude líbit první díl, zbytek už je povinnost. 5/10 ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Od prvnímu dílu velmi radikální propad. Skoro bez krve, bez nápadu, no prostě skoro nic. Až na pár lahůdkovejch scén v závěru je to spíš komedie se spousty trapnými maskami. ()

Reklama

Reklama