Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uplynuli roky od chvíle, čo sa Gesa (Josefine Preuß) presťahovala do rušného mesta Marburg študovať za pôrodnú asistentku. Žije sama na okraji mesta a užíva si pokojnejší život. Všetko sa zmení v momente, keď sa na prahu jej domu objaví jej sesternica Luise (Genija Rykova). Je chorá a potrebuje strechu nad hlavou. Je jasné, že Luisin zhoršujúci sa kašeľ je v skutočnosti tuberkulóza. Gesa vie, že jedinú šancu na prežitie má v medicínsky vyspelom meste Viedeň. Gesa a jej priateľka Lotte (Alicia von Rittberg) prinášajú Luisu a jej syna Hansa do Viedne. Tu pôsobí Luisin otec, profesor Gottschalk (Bernhard Schir), vedúci lekárskej fakulty. Gesa ho presvedčí, aby prijal a liečil svoju odmietnutú dcéru. Okrem toho je Gottschalk uchvátený skúsenosťami Gesy a jej vytrvalosťou pri ďalšom vzdelávaní. Umožňuje jej preto, aby sa zúčastnila na jeho prednáškach. Gesa je nadšená. Dychtivo pokračuje v štúdiu a zamiluje sa do svojho kolegu Wilhelma (Adrian Topol). Hrôzostrašné spomienky sa však Gese vrátia, keď na jej pitevnom stole skončí telo mladej prostitútky. Z jej tela bolo vyrezané srdce. Prípadov podobných úmrtí pribúda, vo Viedni úraduje vrah a Gesa by sa mala mať na pozore... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

mira007 

všechny recenze uživatele

Německý televizní Ranhojič 18. století v ženském podání a s drsnou krimi linkou. Gesa se stane studentkou lékařství a je nucena řešit jakéhosi vídeňského Jacka Rozparovače, který zavražděným prostitutkám vyoperovává srdce. Tenhle film lítá ode zdi ke zdi - na jednu stranu to má formu naivní hloupé tv telenovely a na druhou stranu to má prvky hororu a drastické scény mordu nebo i operací s otevřenými těly z kterých se zvedá kufr ( na tv film profi práce maskérů ) plus víc nahoty než člověk vidí za rok v kinech u českých filmů . Dám tři hvězdy za solidní námět ( kdyby se ten film týkal jen lékařství a postupů té doby dal bych snad i slabších pět hvězd ) , příjemný dobový vizuál s relativně bohatou výpravou a za českou stopu. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s jednotkou sa tu veľa vecí nezmenilo - kvalitatívne podobné po všetkých stránkach, vrátane krimi pointy a identity vraha, ktorá bola podobne predvídateľná ako v jednotke. No pridalo sa tu na niektorých formálnych prvkoch a tiež sa rozšíril dobový pohľad na medicínu, takže sa už všetko netočilo len okolo pôrodníctva. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama