Reklama

Reklama

Hon na pačlověky

  • Nový Zéland Hunt for the Wilderpeople (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ricky je těžce zvladatelný, hip-hopem odkojený teenager, vyrůstající v náhradní péči. Když jednoho dne skončí v nové rodině na novozélandském venkově, jeho život nabere zcela nový směr. Souhrou okolností se totiž Ricky, který dosud příliš nepřišel do kontaktu s přírodou, ocitá na útěku nehostinnou buší se svým bručounským náhradním strýcem (neodolatelný Sam Neill). V patách jsou jim ozbrojené složky a dvojici svérázných renegátů tak nezbývá než nechat stranou své odlišnosti a spojit síly k nevyrovnanému souboji... Po okouzlujícím upírském mockumentu Co děláme v temnotách přichází Taika Waititi s adaptací humoristického románu oblíbeného novozélandského spisovatele a legendárního bushmana Barryho Crumpa. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (235)

Fíla 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl jméno Sam Neill, věděl jsem, že se bude jednat o netradiční roli, tohoto vynikajícího herce. On byl více jak z 50% důvod, proč jsem se na "Hunt for the Wilderpeople" podíval. A přeci jen, ta role mrzutého a "neodolatelného" strýčka panu Neillovi sedí! Musím vyzdvihnout neuvěřitelnou a nádhernou krajinu Nového Zélandu. Už od prvního záběru chytáte, hltáte a dýcháte, jako by jste sami byli, v té nádherné Bushi, plné zeleně kopců, stromů a dalších nádherných míst. Ricky Vám ani nepřijde, jako nezvladatelný mladý klučina. Spíše je to dítě, které se životem nudí a nebaví ho přelétat z jedné rodiny, do druhé. Scéna, kde si Sam Neill na úkor Rickyho (vyvrátí, zlomí) kotník, je tak vtipná, že se jí nejde nesmát. Humor je na místě! A to, že v jednu chvíli se smějete a hned v další chvíli Vám zase nemusí být do zpěvu, dělá tento příběh krásným. Rickyho slézání z koně nemělo chybu! Milovník humoru si přijde na své. Je to jako v životě. Střídají se zde humorné situace, s těmi těžkými chvílemi. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Skoro bych nazval, že jde o rodinný film, kdyby se v průběhu děje z úst postav nevyluzovalo tolik sprostých slov. Ale je fakt, že tak pubescenti a často i mladší běžně mluví a tak má vlastně film reálný podklad. V hlavní roli tu hraje úžasná novozélandská krajina a maorové. Pro část je příroda stále domovem a ostatní se už přizpůsobili společnosti a z toho kontrastu vychází spousta vtipných momentů. Za sebe musím říct, že jsem se bavil dobře a film je na hraně mezi 3, 4 hvězdičkami, ale přece jen něco malinko vyšší známce chybí, například méně předvídatelný konec. Třeba někdy při zopakování přidám hvězdu a zatím jen doporučuji, pokud chcete přinést trochu exotiky do Vašeho bytu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na tie nadpriemerné hodnotenia som očakával niečo extra výnimočné. Svojim spôsobom to bolo "také iné", ale akosi nezdieľam to všeobecné nadšenie. Rozhodne však tomu originalita nechýbala a k malému Rickymu si snáď každý postupne vytvoril vzťah balansujúci na hrane sympatie a nepochopenia. Malo to v sebe dôvtip, občas dokonca aj silnú iróniu, ktorá pekne kontrastovala s dramatizáciou celého príbehu, čo bolo samozrejme veľké plus. No nemôžem si pomôcť, ale celé to prenasledovanie a nasadenie všemožnej policajnej techniky mi prišlo prinajmenšom prehnané... ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, co jsem od toho čekal, protože jsem si film pustil bez předešlého zkouknutí ukázek. A hle, příjemně mě to překvapilo. Je to zábavné, úsměvné, pohodové a tak dobře natočené, že se vám to prostě musí líbit. Nic tak příjemného jsem dlouho neviděl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Než se Taika rozhodl že začne vyrábět rakev pro Thora tak točil dobré filmy a Hon na pačlověky je jeden z nich. Vyvážený mix dramatu, komedie a dobrodružství v nádherné přírodě Nového Zélandu. Hlavní dvojka je velmi sympatická a není problém jim držet palce a i když je konec extrémně přepálený tak to na výsledném dojmu nic nemění…75% ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Majestikálny komediálny haiku útok novozélandského Wesa Andersona. Trees. Birds. Rivers. Sky. Running with my Uncle Hec. Living forever. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na Hunt for the Wilderpeople jsem se těšila jako na Vánoce a k mému neštěstí jsem ho nestihla ani ve Varech, tak jsem si musela počkat až na domácí projekci. Vzhledem k tomu, jak vysoká byla moje očekávání, musím říct, že jsem trochu zklamaná. What We Do in the Shadows nemělo téměř chybu, tudíž jsem čekala komedii, která bude mít laťku ještě trochu výš. Zezačátku to vypadalo, že se Taika bude držet svých schopností, avšak humor nebyl přímo v tom duchu, ve kterém jsem ho původně čekala. Škoda, že si tam Louise Mills nestřihla o něco delší roli, ta mě tam bavila totiž nejvíc. Po hodince projekce mě to už přestávalo trochu bavit a bylo tak nějak jasné, že se to zpátky nevyšvihne. Sem tam zazněl ještě nějaký vtípek, ale celkově mám spíše průměrný dojem. Vyzdvihnu ale ještě skvělou hudbu a nádherné novozélandské exteriéry. A i přes mírné zklámání vyhlížím Taikovu tvorbu dál. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2016] Taika Waititi utočí v Karlových Varech podruhé a opět mě naprosto dostal jako obrovská studnice vtipu, originality a žánrové pestrosti. Hon na Pačlověky může působit šablonovitě, ale Waititi je opravdový mistr v převedení stokrát omílaných konceptů do tak atraktivního hávu, že Vám spadne čelist. Absurdita celého filmu vypointována do nejmenších detailů a výborných vedlejších postav. Škoda, že zrovna v závěrečném honu na dvojici uprchlíků filmu lehce dochází dech. Ale i tak se jedná o výbornou komediální jízdu v nádherné novozélandské přírodě. Místní odpady několika uživatelů a jejich důvody absolutně nechápu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér Taika Waititi je veľmi talentovaný a skvelo zachycuje scény s humorom prepletenými s emóciami. Film skvelo dopĺňa vynikajúca hudba. 7/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze nahradni matka odesla z filmu tak brzy. Pro me nejzajimavejsi postava. Jinak takova blazniva komedie, odehravajici se v krasne prirode. Ale moc me to neoslovilo, stejne jako mi k srdci neprirostl ten kluk. Pekna hudba. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Nápadité, krásne, roztomilé, s jemným nádychom fantázie a vtipu, pri príjemnej hudbe a luxusnom prostredí vám týchto pár ľudí predstaví Nový Zéland a množstvo jeho pozitív. Rozhodne si môžem dovoliť hovoriť o filme ako o jednom z najlepších roku 2016, pretože som si nezvolila gangsterský život, to on si zvolil mňa. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak tohle dobrodružné putování divokou novozélandskou buší jsem si neskutečně užila. Mělo to spád, dostatečné napětí a samozřejmě nechyběly ani emoce. Absolutně mi sedl styl humoru umocněný scénami plnými absurdit a nadsázky, jež notně přiživovaly všechny ty prapodivné postavičky, které se v ději objevily. Dokonce i Sam Neill mě nadchnul, přestože ho jinak moc nemusím. Ovšem roli nevrlého náhradního strýce ztvárnil fakt skvěle. (85%) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Za prvé je to odpočinkový film, pokud je člověk v náladě užije si záběry přírody a jemný humor, kterého je ve filmu dostatek. Téma útěku do divočiny před paní ze sociálky je neotřelé a jelikož na útěku ti dva potkávají různé podivné lidi, i toto je docela sranda. Sam Neill byl výbornou volbou, ale i ten kluk to zvládá dobře, i když jsem se jeho zjevu na začátku docela lekl. Příjemný film, který mi připomněl návštěvu Zélandu před deseti lety. 80% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina je bez nadsázky geniální: Malý maorský raubíř močí na novostavby ve Wellingtonu, což má za následek přesun do divočiny na převýchovu. Po aklimatizaci je přešťasten z lovu vepřů, což však má pouze krátkého trvání, jelikož jeho nová matka skoná na srdeční příhodu. Aby se náš maorský chlapec nevrátil do víru velkoměsta, tak zapálí slaměného panáka se svojí fotkou a prchá do divočiny. V té chvíli se snímek stává k uzoufání nudným. 51% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Sam Neill v roli, která z něho udělala nesmrtelnou legendu. Opět provádí přetechnizovaná děcka (tady jedno, ale pořádné), nebezpečnou divočinou, tentokrát už bez prehistorických monster. Waitiky potvrzuje, že timing fórů a s nimi spojený střich, je jedna z jeho nejlepších disciplín :-). Že by byl Thor ve špatných rukou si vážně nemyslím. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Lovčí konzumu a starousedlík - samorost. Dvě nátury, které "túrují" túru. Od vetřelců po strážce soukromí, kultury natury. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tenhle zatraceně talentovaný režisér má opravdu bujný smysl pro humor a naprostou nesmyslnost, ale dokonale mu funguje i další dobrodružství, jen upíry vystřídal malej špekoun v rukou nevrlého pěstouna a jejich mediální útěk buší. Odlehčená akce a povedené vtipné momenty, ruku v ruce s krásnou přírodou a hereckou legendou Samem Neillem vytvořily jednu z nejlepších letošních oddechovek. Čtyři a půl hvězdičky.... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Po excelentním hororovém pseudo-dokumentu "Co děláme v temnotách" jsem se na komedii "Hon na pačlověky" velmi těšila.. Rozhodně jsem z filmu měla dobré pocity, ale mé nadšení bylo poměrně vlažnější.. Kostra příběhu, kdy adoptovaný problémový chlapec má po smrti pěstounky být vrácen do ústavu a tak utíká z domova společně s pěstounek, který ho mít rád nikdy nezačal, a postupně spolu navazují hlubší vztah je výborná.. Bohužel ta omáčka okolo složená ze slabších dialogů, hodně vyhrocených až nebezpečných nelogických situací a na komedii to tu je s humorem poněkud slabší.. Originalitu "Hon na pačlověky" nezapře, ale zmatená stylizace, která skákala z jednoho žánru na druhý mne spíše odrazovala (od naprosto střelené komedie, přes dramatickou linku po zachycení světa dětskýma očima).. Vždycky jsem se naladila na jedu strunu a v zápětí jsem byla nucena se přeladit a zase naopak.. Chápu, že to mělo být neotřelé, ale méně je někdy více.. Taika Waititi se vydal dobrým směrem a vykročil jako režisér a scénárista správnou nohou.. Trošku se obávám, co z jeho pěkně nastartované kariéry udělá příští rok plánovaný "Thor: Ragnarok", kde pro originalitu a kreativitu není dle mého prostor.. ()

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Sam Neill se potká s Thorem

Sam Neill se potká s Thorem

25.09.2016

Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Karl Urban... ve třetím Thorovi nebude o slavné herecké přírůstky nouze. V Marvelu očividně dělají všechno proto, aby přišli s impozantním závěrem trilogie, a teď máme… (více)

Reklama

Reklama