Reklama

Reklama

Hon na pačlověky

  • Nový Zéland Hunt for the Wilderpeople (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ricky je těžce zvladatelný, hip-hopem odkojený teenager, vyrůstající v náhradní péči. Když jednoho dne skončí v nové rodině na novozélandském venkově, jeho život nabere zcela nový směr. Souhrou okolností se totiž Ricky, který dosud příliš nepřišel do kontaktu s přírodou, ocitá na útěku nehostinnou buší se svým bručounským náhradním strýcem (neodolatelný Sam Neill). V patách jsou jim ozbrojené složky a dvojici svérázných renegátů tak nezbývá než nechat stranou své odlišnosti a spojit síly k nevyrovnanému souboji... Po okouzlujícím upírském mockumentu Co děláme v temnotách přichází Taika Waititi s adaptací humoristického románu oblíbeného novozélandského spisovatele a legendárního bushmana Barryho Crumpa. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (235)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skutečně zážitek koukat na malé vypasené jelito, které bych fackoval v jednom kuse. Dávám plusy pilotovi vrtulníku. Co ten se musel nalítat kvůli těm záběrům na tu krásnou přírodu. A to je také jediné plus celého filmu. Tak na těch deset procent. A dalších deset tedy přidávám za to, že jsem se sem tam i zasmál. ()

Hovadin 

všechny recenze uživatele

Film mne mile překvapil. Po pár minutách jsem to chtěl vypnout. Mladý herec velmi nesympatický. Ovšem kousnul jsem se a film dokoukal a tenhle mladý tlouštík si mě získal. Skvěle zahrané + poměrně silný příběh k tomu. O Samu Neillovi nemusí být řeč, ten je skvělý vždy. Jediné co mi na filmu v konečném pohledu vadilo, byla sociální pracovnice. Možná vinou herečky která přehrávala a nebo chybou scénáře, který ji takovouhle prostě udělal. 4* jsou podle mne spravedlivé. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Nemám rád naivně pozitivni filmy. Nemam rad stylizovane veci. Ale... Waititi je buh. Prostedo toho filmu skocim a becham se tim unest. A je to mile a pritom ne blbe. Tohodle manika mam rad. V NZ by chtel zit kazdy. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Minulo ma to. O com tento film bol a com chcel byť. Čakala som sibnuty humor-ten tu nie je. Priateľstvo chlapca siroty a vdovca, ktorí utecu do lesa a niekoľko mesiacov ich hľadá polícia je slabo rozvinute-nic sa nedeje. Nejaké dobrodružstvo som nepostrehla. Keby boli takto dlho v lese, boli by smradlavi a špinavi jak prasce a chlapec by schudol pätnásť kíl. Koniec ma mal dojat? Ani náhodou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hon na pačlověky je výborná komedie o více rozměrech. Tím jedním je hledání spřízněné duše pubertálního kluka, když vlastní matka ho odvrhla a svět se k němu zády obrací. Vypadá to, že konečně správný domov a lidi našel a opět mu život dá ránu. Druhým rozměrem je pak souboj člověka s přírodou. Zde ve velmi humorném duchu je divákům představen moderní kluk, který o přírodě ví jen tolik, že existuje. A když se najednou sám octne v srdci divokosti, má problém, aby přežil. Naštěstí mu pomůže strejda, jehož svět se také obrátí vzhůru nohama. Pravda, vše je skutečně laděno do velmi komediální, někdy až bizarní roviny. Jenže mě se to líbí. Ve filmu najdeme prapodivné postavičky, prapodivné hlášky a ještě prapodivnější situace. Ale film má spád a vtip. Sam Neill je výborný a Julian Dennison též. Parodie sociální pracovnice je docela trefná. Některé takto rozhodně mohou působit a nejen v Norsku. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Výborný film nabitý humorem, dobrodružstvím, krásnou novozélandskou krajinou, a taky nemálo dojemný chvilkami. Zamícháno a servírováno v ideálním poměru. 80% ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že jsem tento film objevila. Opět moje krevní skupina. Drsně jemné povídání o třináctiletém maorském cvalíkovi, který hledá svou rodinu a své místo ve světě v novozélandské buši. Má spád a osobitý humor. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

7/10. Taika ukazuje na domácí půdě svoje nepopiratelné kvality v hořkosladkém filmů o tom, že každý z nás nejvíce touží někam patřit. Pokud se vám líbil Králíček Jojo nebudete zklamáni. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Příjemný výlet do novozélandské divočiny, který spolu se samotnou přírodou nejvíce táhne chemie ústřední dvojice (kde jsem si zase jednou naprosto užíval Sama Neilla) a hravá, klukovská nálada a stylizace, kterou je film skrz na skrz protkaný. ()

Roumen 

všechny recenze uživatele

Čtyří kvůli dýchavičnému závěru, jinak ale solidní hodina a půl family-friendly zábavy s nádhernými záběry Novozélandské přírody. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem pristupoval k tomuhle filmu, zdalo se me to nejaky blby a to diky plakatu a ceskemu nazvu. Ale cekal jsem prekvapeni. Alespon male. Dostavilo se velke. Tak prijemny humor skoro v kazde scene, kde se netlaci na pilu a diky tomu to daleko vic funguje! Pro me skvele prekvapeni. A herecky Julian Dennison - detska role fakt bez chyby a Sam Neil - taky vazne skvely. Pokud by se neco filmu dalo vytknout, tak jen to, ze neni uplne jasne, pro jakeho divaka film je - pro destkeho, pro dospeleho. Nevim, vazne nevim. Kazdy si tam najde sve, ale zpitvorene zaporaky musite jako dospely tak trochu prezit. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jak na houpačce film.Nejvíc jsem nemohl dostat z hlavy,že pořád člověk ví,že sleduje Nový Zéland,ale je to teb typickej britskej humor,takže jsem si říkal,že vlastně sleduju něco mezi a nevím co od toho očekávat.S dětskou roličkou v podání Dennisona jako teenagera jsem měl problémy stále,opět chvilkama díky scenáři a dialogům to sedlo jak prdel na hrnec,aby vzápětí to bylo hrozně křečovité a nucené.Sam Neill tomu není co vytknout,jako průvodce,dočasný táta to byla paráda.Ještě hudební složka nebyla vůbec špatná,ale pořád v koutku duše to nebylo ničím co bych musel hltat po litrech.Jako rodinná dobrodužná odpočinková štace by šla,ostatní mě přišlo jako průměrný počin,který sázel na prostředí.Chyběla chemie a né zrovna velký herectví od klučiny.Prostě průměrná podívaná,kde nejlepší byl Keřomuž,takže jsem se i dvakrát zasmál. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Velice originální snímek z novozélandských buší. Jelikož NZ velice dobře znám, spousta věcí mi připoměla tento úžasný stát, na kterém jsem trávil přes rok a půl života. Příběh byl velice dobrodružný, jen nechápu proč tak nereálný. Proč zbytečné rozbroje, proč speciální jednotky, proč ty tři další ozbrojenci a tak. Celkově v negativních věcech se ale člověk mohl i zasmát. Hlavně za originální nápady a některé snímky dávám solidních 70%, lepší tři hvězdičky! ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších a rozhodně asi nejmilejší film, co jsem kdy viděl. Až mi bude někdy ouvej, zajedu do buše za strejdou Samem! ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Su zvědavej co z toho vyleze, až Waititi dostane za úkol natočit 150milionovej komiksovej trikovej velkofilm. Podle mě ho to ani nebude bavit. Vždyť chodit si po Zélandu je taková paráda... ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na styl vyprávění a hlavní postavy. Především pak na malého, tlustého a otravného Rickyho. Ve výsledku to byla slušná a trochu absurdní sranda. Největší chybou filmu, a to opravdu do očí bijící, tak bylo to, že ten malý tlouštík zůstal stejně zakulacený i po půl roce života v bushi. Dávám --- == 77 % == --- . ()

Související novinky

Taika Waititi a imaginární Hitler

Taika Waititi a imaginární Hitler

16.03.2018

Pokud jste viděli Co děláme v temnotách nebo Hon pačlověky, dobře víte, že má Taika Waititi velmi specifický smysl pro humor. Jeho novozélandská nátura pronikla až do třetího Thora, a právě díky němu… (více)

Sam Neill se potká s Thorem

Sam Neill se potká s Thorem

25.09.2016

Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Karl Urban... ve třetím Thorovi nebude o slavné herecké přírůstky nouze. V Marvelu očividně dělají všechno proto, aby přišli s impozantním závěrem trilogie, a teď máme… (více)

Reklama

Reklama