Reklama

Reklama

Bába z ledu

Trailer

Obsahy(1)

Po setkání s otužilcem Broňou (Pavel Nový) začíná ovdovělá Hana (Zuzana Kronerová) pozvolna měnit svůj stereotypní život, který se doposud točil výhradně kolem jejích synů (Marek Daniel, Václav Neužil), snach (Petra Špalková, Tatiana Vilhelmová) a vnoučat. Zatímco šedesátnice Hana prožívá love story, tradiční víkendové obědy v rodinné vile ztrácejí na idyličnosti a postupně vyplouvá na povrch, že každý z hrdinů má nějaké tajemství. Haniným nečekaným spojencem se stává vnuk Ivánek, který si zamiloval nejen svérázného Broňu, ale i jeho slepici Adélu a otužileckou komunitu na břehu Vltavy. Příběh rozkrývající nelehké vztahy mezi třemi generacemi přináší naději, že život lze vzít do vlastních rukou v jakémkoli věku. (Falcon)

(více)

Recenze (499)

aspik83 odpad!

všechny recenze uživatele

Jako fakt? Tahle depresivní slátanina se někomu líbí? Půlce postav bych s chutí dal po tlamě, včetně toho nevychovaného parchanta... O čem to jako je? Takhle naštvaný z kina jsem snad ještě neodcházel... ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se pan Sláma vrací ke svým kořenům a i když to nebylo tak emočně vypjaté jako starší klasické „Slámovky“ a na spoustě míst film rušily komické gagy tak se mi film moc líbil ()

mellon.a 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si říkala, koho mi hlavní hrdinka připomíná. Nakonec mi docvaklo, že je to ve skutečnosti Líza Doolitlová, které její učitel ukázal, jak nemožný život vede, a potom ji nechal na holičkách. Bohužel bába z ledu, pokud jsem tedy pochopila závěr správně, cestu, jak pokračovat i bez svého učitele, nenašla. Jo, dávat ultimáta se nevyplácí. Snad ji mohlo hřát vědomí, že díky ní našel její partner odvahu postavit se svým démonům. Film je hodně silný, příběh mnohovrstevnatý, skvěle seskládaný, ale určitě ne pro každého. ()

Maratonec 

všechny recenze uživatele

Místy to zajímavě nabíhá, ale pak se to zastaví a po celou dobu včetně konce to nezanechá hlubší stopu.Některé náznaky nedotažené a jen nastíněné. Chápu, že život se namazlí s nikým, ale dá se to vyšperkovat živelnými výkony jedinců.. Tady byli všichni příliš komorní a ti co být neměli bohužel moc nekontrastovali...A tohle mě nesedí, jako komedie určitě ne.Za mě jen jednou zafungovalo a to,když se Nový jednou uvolnil a popsal členy rodiny paní Hany..a ještě ta slepice to trošku pozvedla. Škoda, nápad dobrý... ()

McMerkurion 

všechny recenze uživatele

... zajímavá rodina, by mně zajímalo, kde vzal autor předlohu, takoví se musej určitě dlouho hledat, když si je nevycucáme z prstu ... ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

90% - Bohdan Sláma zraje filmařsky jako víno. Hned od začátku se člověk ve filmu cítí jako doma. Precizně vykreslené charaktery postav, vyhrocené a přesto uvěřitelné scény, žádná dramatická hudba na umocňování emocí a prostinký a přesto strhující a vtahující děj od začátku do konce. Všichni důležití herci (a to ne všichni patří zrovna k mým oblíbencům) zahráli svůj part fantasticky. Výsledkem je v českých poměrech opět zcela výjímečný zážitek. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Klasická teenagerská revolta dětí proti rodičovskému diktátu za pomocí první lásky. Pouze naopak. Gerontovzpoura matky vůči roli služky a spojovatelky v rámci dost narušených rodinných vazeb. Spolubojovníkem je zde samorost, otužilec Broňa. Oproti jiným pocitům ze Slámových filmů mně chybělo mrazení v zádech z momentů, kdy šel scénář více emočně na dřeň. Bába z ledu je jistě precizně natočené drama o jedné nefunkční rodině a hledání životních cest. Pro mne však v porovnání z předešlou filmografií nejméně "Slámovité". ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele

Určitě jsem od Bohdana Slámy čekal víc. Děj je tak prostinký. Pavel Nový se jako otužilý hipík vynoří z Vltavy a změní život Zuzaně Kronerové tím, že ji otevře oči a následně se do Vltavy zase zanoří. Tatiana Wilhemová byla naštvaná na všechny, proč se však nedozvíme. Upocený seniorský, zbytečně otevřený sex, byl pak zcela mimo. ()

Hanka_M 

všechny recenze uživatele

Vedle Svěrákova Strniště a Hřebejkova Zahradnictví nejlepší film, co je v roce 2017 v distribuci. Pojďme se k těmto civilním filmům o dobrých a zlých lidech vrátit! ()

pravda1 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film ktorý som zo začiatku podceňoval,ale vydržal som až do konca lebo ma zaujal.Bolo to také ľudské,také prirodzené ako by som sledoval susedov od vedľa.Šok - Zuzana Krónerová pri milostných scénach nahá vo svojom veku.Inak film stojí minimálne aspoň za jedno pozretie. ()

Benigni 

všechny recenze uživatele

Režisér Bohdan Sláma se drží svého kopyta a sociální témata stále udržuje v kondici, byť nás postupem času v české kinematografii pomalu opouštějí. Jsem ráda, že Sláma nepropadl americké hysterii, jako mnozí tuzemští (zvláště mladší) tvůrci. Vůbec ve filmu nepostrádám hudbu a užívám si herce, kteří výjimečně (i když u Slámy vždy) mají o čem hrát. Pavel Nový ve filmu zářil vlastně dost implicitně, ale za to opravdově. Více takových jednoduchých filmů o dobrých a zlých lidech. ()

Kinepa 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale tento film se mně velice dotknul. Bohužel je to obraz dnešní doby udělaný tak reálně, že mně bylo z toho smutno. Jako otec dvou dětí využívám na hlídání babičku jen párkrát do roka, ale vím, že jsou mezi námi takový lidé jako z filmu ... ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Kvalitní tuzemský snímek, výborně natočený, výborně zahraný se skvělou ústřední melodií. Ovšem také snímek velice bezútěšný, jak už to u Slámy bývá. Podstatně lepší, než předchozí "Slunce". 50% ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Náhodou, tak trochu jiné Pelíšky. 4me příjemné překvapení i když u těchto filmů pořád dumám, v které to rezervaci tyto postavy vlastně žijou... :-D Viděno podruhé a funguje to to čím dál tím lépe. Rezervace pořád dominuje, ale přestala ignorovat svět kolem sebe. A to je dobře bo strom života je košatý. ()

karmalat 

všechny recenze uživatele

Film me hodne oslovil svym pribehem a zaverem, je to spis zensky film. Ale je to nejlepsi Slamuv film. Trochu mi vadili synove, kteri prehravali, ale pro vyzneni filmu asi bylo dulezite. ()

Hurin 

všechny recenze uživatele

Taková tzv. "česká pomalá srágora" jak by mnoho lidí řeklo, ALE je to "česká srágora" v tom nejlepším balení. ()

Související novinky

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

12.09.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) každoročně mimo udílení národního ocenění Český lev vybírá i potenciálního filmového kandidáta na prestižní cenu Oscar, jenž by na jaře příštího roku mohl… (více)

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

Filmoví fanoušci na filmovém festivalu v Cannes

03.03.2018

Program Kreativní Evropa letos v lednu už podruhé vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví nadšenci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama