Reklama

Reklama

Devatenáctiletý Brad Land (Ben Schnetzer), který se celé léto vzpamatovává z děsivého napadení, je odhodlán nastoupit na univerzitu a dostat svůj život zpátky do normálu. Jeho bratr Brett (Nick Jonas) už si na škole vybudoval své postavení a je také jedním z hlavních členů bratrstva, které Brada vábí svým příslibem ochrany, popularity a celoživotních přátelství. Brad do spolku zoufale touží patřit, ale když do něj rozhodne vstoupit, Brett má proti tomu výhrady a jeho odmítavý postoj by se mohl stát příčinou jejich rozkolu. Když po slavnostní přísaze následuje pekelný týden, iniciační obřad, který má neprověřené chlapce proměnit v muže, začne jít po řadě mučivých a ponižujících událostí opravdu do tuhého. To, co se děje ve jménu "bratrstva", prověří oba chlapce i jejich vzájemný vztah zcela brutálním způsobem. Snímek Zasvěcení, natočený na motivy uznávané monografie Brada Landa, nabízí spalující vyobrazení mužskosti, násilí a bratrství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (26)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

V USA zkurvené bratrstva, v ČR čtvrťáci na internátech. Pamatuji si, jak jsme jako prváci stáli v řadě a museli jsme recitovat básničku a když jsme se spletli, tak jsme dostali ránu velkým dřevěným pravítkem přes ruce. Snad si ještě na tu zkurvenou básničku vzpomenu: "Cestička k domovu s námi se vine, znám svoji stanici a všechny jiné.... a teď jsme museli odříkávat všechny stanice, kterými projíždí vlak ze stanice odjezdu do Brna (internát byl v Brně). Já měl Karviná - Brno. Čtvrťáci měli jízdní řád a stanice kontrovali. Recitovali jsme i 3 hodiny. Ruce jsme měli od pravítka krvavé. Řeknu Vám ale, že pokud bych zažil, to co Brad ve filmu, tak vezmu kudlu a všem těm zmrdům podříznu krky! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přepjaté nic, které až příliš propadá pocitu důležitosti toho, co se děje. Jakoby nešlo o vykonstruované problémy bohatých bílých chlapečků, kteří si z nudy hrají na drsňáky. Tvůrci jen brousí povrch a jedou na jistotu, místo aby si vybrali úhel pohledu a pořádně se mu věnovali. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Samoúčelná masochistická "jízda", která ale nevyústí v žádnej pořádnej konec, takže je to celý vlastně úplně k hovnu! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Evropský divák popularitu a filosofii studentských spolků nemůže chápat a zřejmě ani nechce, protože jejich rituály a pravidla jsou tak trochu mimo mísu. Určitě jsou v nich inteligentní mladí lidé, kteří vymýšlejí zajímavé aktivity, naneštěstí ale i spousta sadistických magorů, kteří s oblibou šikanují zelenáče. Prošel si tím i jeden z bratrů, dnes oblíbený člen studentského bratrstva. Na jeho bráchu si ovšem pár měsíců předtím vyšlápnou dva násilníci, šlohnou mu auto a z něj si udělají boxovací pytel. Nástup na univerzitu, chuť být součástí onoho spolku a hlavní obřadní pekelný týden vzpomínky na nepříjemnou událost oživí. Trpká zkušenost, ale pod kůži se látka nedostane: sráží ji kostrbatý a tak trochu rozskákaný děj i přílišná plytkost jednání postav. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Filmy o podobných kokotkoch mám rád, pretože udržujú konštantné napätie od samotného začiatku až po záverečné titulky a občas podvihnú hladinu adrenalínu v krvi nezdravám spôsobom. Tento nebol výnimkou, hoci by sa dalo povedať, že je tuctový medzi žánrami. Nech. Bohovsky rýchlo zletel a tie štyri si vkľude zaslúži. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Filmy o šikane bývajú nepríjemné, ale ak majú svoju pointu, vystupňovanie a záver hodný zamyslenia, potom to stojí za to pozrieť. Viď napríklad škandinávske Zlo (2003). Tento film však nemá s vyššie uvedeným nič spoločné. Ide o samoúčelné ukazovanie hrubého ponižovania. Ten kto napísal túto knihu bude tiež nejaký úchyl. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Umanutě se to tváří nezávisle, bloudivá kamera, spoustu keců o ničem. Mladík se stane obětí přepadení a pak na škole podstupuje stále krutější a ponižující rituály. Na takový bratrství bych se vykašlala! James Franco se filmem jen mihne. SHRNUTÍ: Nikdy se nenechte vnutit do role oběti. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO HD - James Franco a jeho minuta ve filmu rulezz :) Jinak to byla zajímavá a celkem drsná sonda do života USA školních bratrstev. 75% ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Dokud se ovce nechají stádoidně ovládat, budou vždy existovat bačové, kteří se tohoto ovládání rádi ujmou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Spolky (bratrstva a sesterstva), které vznikají na vysokých školách v Americe, mi vždycky přišly nebezpečné. Snímek "Goat" se tohle snaží podat realisticky, bez potřeby, aby to byl prvek hororového filmu. To nebezpečí se zde ukazuje a ukazuje se nesmyslnost takových spolků a jejich skutečně rizikové fungování. V tomhle směru je snímek dobrý. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Podstata zasvěcení je neustálé ožírání se a hraní si na tvrďáky. 1) Spalující vyobrazení mužskosti, násilí a bratrství (HBO Europe) jsem ve filmu nenašel. Jenom jakýsi Pekelný týden, spíše k smíchu, než k hrůze._____ 2) Herci působí asexuálně a postavy, které představují, jsou prostě hloupé._____ 3) Výstižný koment: xxmartinxx**, KNTRFKT**. ()

dom156 odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který mě nedokázal vůbec ničím zaujmout. Čuměl jsem na to jak péro z gauče a chvílema nevěřícně kroutil hlavou. Nejenže film nemá žádné poslání, ale já nepochopil samotnou podstatu tohoto filmu. Co tím tak páni filmaři chtěli říci, tato otázka mi občas prolítla hlavou. Nejspíš nějaký zdrogovaný scénárista se nudil a začal psát scénář o tom, co se mu za hnůj akorát vyvrbilo v hlavě a další inteligent to pak zfilmoval. Je mi líto i herců, že museli v tomto hrát. Délka 96 minut je také ubíjející. Málokdy dávám odpad, nicméně tohle to si to po právu zaslouží. Rozhodně nedoporučuji. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Panebože, co to bylo? Mě tenhle film zaujal hlavně tématem a poté až hereckým obsazením, ale nedostala jsem nic z toho. Snad tu jen bylo krásně zachyceno přijímání do bratrstva a jak se to až může zvrtnout. Myslela jsem, že James Franco tu bude mít mnohem větší roli. Takhle to vypadalo, že šel zrovna kolem, tak se zastavil, aby se podílel na natáčení filmu a pokračoval dál. Nick Jonas mi tam moc nesedl, vždyť je to zpěvák a ne herec... Nejvíc tam snad vyčníval Ben Schnetzer, což o jediném můžu říct, že se do role aspoň hodil. Odpad nedávam jen kvůli tomu, protože i když by si film odpad zasloužil, tak tam byla alespoň vyšší myšlenka, že rodina překoná opravdu všechno, aspoň by to tak teda mělo být. Ale jinak opravdu nedoporučuji, jsem z filmu akorát zklamaná. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nejsu z USA, takže vůbec nerozumím tomu, jak taková bratrstva můžou vůbec existovat. Celý film vlastně sleduju skupinu idiotů, co tak strašně touží někam patřit, že se klidně několik dnů nechají šikanovat, všemožně ponižovat, válet se v bahně a kvičet jako prasata, spát polonahý v klecích a všem těm starším neustále říkají "ano, pane!"... A za celou tu dobu se ani jeden z těch idiotů nepokusil se tomu jakkoli vzepřít, nikdo to nevzdal, nikdo se jim nezačal mstít... To tam fakt jsou všichni tak fanatický? Celé to vypadalo jak nějaká sekta. Každopádně ten film není dobrý. Kamera stojí za prd (asi měla navozovat větší realističnost, ale ve finále to tak vůbec nepůsobí), má to neskutečně dlouhý a nudný úvod a celý ten film ani nijak pořádně neskončí. Navíc, přesně jak zde píše xxmartinxx, ten film pluje po povrchu a do hloubky vůbec nejde, přičemž by to potřeboval jako sůl (obzvlášť, když tu v žánrech má psychologický). Efektivní je tu leda tak ta šikana, ale takhle vyznívá samoúčelně, když se nejde do hloubky. A to jsem zhruba tak od poloviny filmu byl napnutý, jak to celé skončí - a ono nijak. 2* ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tieto univerzitné iniciačné rituály sú pekné svinstvo a nevidím v nich zmysel. Hlavne nie v takýchto brutálnych. Franco je tam asi minútu. To čo sa potom tým násilníkom dialo som im zo srdca prial. Žiaľ, hlavná dejová linka je neukončená a celé to pôsobí dojmom silno nezávislého počinu modernej usa vlny. A to teda skutočne nedávam. 2 z 5 ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

60% ... Film sa snaží značne moralizovať a upozorňovať na nebezpečnosť tzv. "haze-ovania" pri iniciácii do univerzitného bratstva. Avšak celkovo vyznieva skôr naprázdno, ako by mal naozaj človeka podnietiť k zamysleniu a hmatateľným emóciám. ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Různá ta americká školní bratrstva a sesterstva a jejich brutální přijímací rituály o Američanech hodně vypovídají, ale mě to nezajímá, takže sledování tohoto filmu pro mě bylo ztraceným časem. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Džounasům dávno odzvonilo, protože vyrostli, začaly jim růst vousy a hlavně penisy a tím pádem se pro uječenou část teen populace stali neatraktivními, protože nic není míň sexy, než chlupy. A tak to začali kluci zkoušet u filmu, kde taky jinde....Tahle Koza moc neví, jestli se má strnule pást někde v podhoří a nebo žrát cheeseburgery u Meka a vybékávat I´m lovin´it. Tudíž dostaneme od všeho trochu. Na začátku násilné drámo-vcelku zajímavý start, který ale vzápětí otočí v hnidopišení na vysokoškolském kampusu, kam zapadnete jedině, pokud splňujete následující tři body: 1) Vaše hodnota IQ nepřesahuje výsledky měření na šimpanzech, 2) Váš šatník se skládá pouze z nátělníků a mikin bez rukávů a za 3) exnete deset plechovek piva vkuse z sebou a nehodíte šavli. Ku prospěchu je pak domácí násilí, nebo sexuální zneužívání ze strany otce. Co ale musim uznat, je fakt, že málokterý film ukáže tyhle spolky v pravém světle: a to plné agresivních hovad s potřebou šikanovat brejlaté poseroutky, nechutně spocené perverzáky, vyžívající se ve fekálních rozkoších-páchaných na jiných a idioty, kteří si to v zájmu "bratrství" nechají dělat. Bohužel, Goat je strašně rozpolcený snímek, který skáče od jednoho ke druhému a působí strašně neuceleně, což je škoda, protože pochcat tyhle Efronovský skupinky, který se prezentujou jako milující gay kluby se smyslem pro rasovou snášenlivost a mentální stabilitu, byl skvělej nápad. ()

Reklama

Reklama