Reklama

Reklama

Mezi mořem a zemí

  • Kolumbie La ciénaga entre el mar y la tierra (více)
Trailer

Obsahy(1)

Osmadvacetiletý Alberto žije v mokřadní oblasti sousedící s Karibským mořem a sní o tom, že se v něm jednou vykoupe. Kvůli degenerativní neurologické poruše je však upoután na lůžko a odkázán na láskyplnou pomoc a péči své matky Rosy. Albertův sarkastický smysl pro humor a kreativita jim dávají sílu vydržet. Alberto se navíc těší z návštěv své sousedky Giselle, která ho zahrnuje svou náklonností. I přesto se však jeho vysněný život po Gisellině boku zdá být stejně nedosažitelný jako moře, k němuž vzhlíží. Když ho přepadne úzkost, Rosa se rozhodne postavit své minulosti ve snaze sejmout ze syna těžké břímě a pomoci mu uskutečnit jeho sny. (Cinemax)

(více)

Recenze (5)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tohle byl hodně silnej šálek kolumbijský kávy. Nedívalo se mě na to dobře. Tahle nemoc je strašná kurva a je mě líto všech líto co jí maj a já se jen modlím ať jí nenafasuju. Albert krom nemoci si užil ještě jednu bolest v souvilosti s Giselle, to byla fakt situace na dvě hovna. Závěrečná pasáž by rozemlela u žulu, fakt nemůžu a ani nechci k ní nic psát. Velká poklona před hereckým výkonem hlavních představitelů, tohle zahrát v USA jde to bez debat na Oscara. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém hraje hlavní roli postižený, si vždycky zaslouží obrovský respekt. O to více, když ten námět tvůrci ztvární neuvěřitelně lidsky, upřímně a s nadhledem. Závěr už je peklo, ale směřuje to k němu celou dobu. Sympatické nicméně je, že i přesto se tvůrci snažili v těžkých chvílích hledat to pozitivní...a to místy opravdu nacházeli. Hezký, lidský, ale hodně těžký lidský film, u kterého mě mile překvapuje, že je právě z Kolumbie. Závěr u moře je jedna emotivní vypalovačka do srdce každého diváka. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tak tohle byla síla.Příběh kdy šlo jen a jen o peníze.Rozhodly o tom,že Alberto skončí totálně ochrnutý a jeho už tak špatný stav se bude zhoršovat.Zoufalá matka se mu snaží ze všech sil pomáhat,trochu se rozsvítí když se objeví Gisell atd,,,Konec je velmi emotivní oba herci museli být velmi vyčerpaní protože to je emotivně nejsilnější pasáž z celého filmu a garantuju vám že se nehnete i když půjdou závěrečné titulky. ()

Reklama

Reklama