Reklama

Reklama

VOD (1)

Dvě mořské panny poznávají svět varšavských tanečních párty 80. let plných neonových světel a flitrů. Přes noc se stanou senzací celé scény, avšak stačí jedno zlomené srdce a situace se vymkne kontrole. (Skylink 7)

Recenze (30)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně moderní variace na pohádku o malé mořské víle. Anotace vypadala lákavě, bohužel zatajila, že jde o MUZIKÁL plný hrůzostrašné polské pop music. Přesto mě to postupně začalo bavit, ale hlavně díky ponuré a pitoreskní atmosféře, bizarnostem, brutalitě a erotice (Olga Hepnarová je tu nahá častěji než v Já Olze Hepnarové). Zajímaly by mě reakce běžných Poláků, protože k mainstreamu to má daleko. Obávám se, že pro nePoláky je film nepochopitelný (kdokoli mimo ČSSR by taky asi neskákal nadšením z Trháku nebo Rebelů). Nejvíc WTF film MFFKV 2016, a to počítám i Aaaaaaah! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Na pobreží malého mestečka v Polsku sa objavia dve morské panny. Miestny vlastník klubu si ich najme a vytvorí z ich krásnych hlasov žiadanú atrakciu. Dievčatá však majú svoje vlastné plány a rozhodne sa neuspokoja s tým, že budú návštevníkom slúžiť len ako atrakcia. - Ako režijný debut je toto dielo zvládnuté presvedčivo, ale je na tom vidieť určitý zmätok a nejasný ciel. Najviac sa mi páčili interiéry a špičková práca s osvetlením, doplnené peknými maskami. Tá muzikálová zložka je znesitelná, aj keď tento pre mňa nepríjemný žáner spôsobuje trápne, preafektované a neprirodzené herecké výkony. V Polsku by už konečne mohol vzniknúť poriadny horor, pretože talent tam rozhodne je, ale ak sa to tvorcovia budú stále snažiť miešať s inými žánrami, počkáme si ešte poriadne dlhú dobu. + herečka z Demon ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tohle šupinaté disko by se dal žánrově odbýt jako bizarní drama, ale jde spíše o mytický muzikálový thriller s gore výjevy. Netradiční debut, který měl velmi solidní rozpočet (3 miliony dolarů) a prodal se do řady zemí. Film vypráví o dvou mořských pannách Stříbrné a Zlaté („Hepnarová“ Olszanská), které se dostanou do světa lidí, který je zasazen do ponurých barev komunistického Polska. Od nevinné víly z disneyovského animáku by se však tyto zpěvem vábící sirény nemohly lišit více. Pracují v nočním klubu jako zpěvačky a striptérky, které svými lascivními pohyby a velkými ocasy dostávají diváky do varu./// Film je protkán polskými písněmi a americkými hity ze 70. let, které však svým textem poněkud překvapivě s příběhem korespondují jen málokdy. Nazpívány jsou však zcela bez playbacku a pouze herci. Muzikálové snahy se jeví velmi ambiciózně, neboť ve filmu jsou písně velmi odlišných žánrů, což nebývá pro muzikály pravidlem, výběr však koresponduje s žánrovou rozháraností a celkovou bizarností filmu. Černohumorný tón prostupuje snímkem již od začátku, kdy jsou obě bytosti ihned zaměstnány, aniž by kohokoli více zajímalo, co jsou vlastně zač a jak je vůbec možné, že existují./// Ve většině scén mají panny odhalená prsa, tváří se nesmírně nadrženě a hypnotizují očima, což se po čase poněkud vyčerpá. Když mají hlad, narostou jim ostré špičáky a nastávají jatka, která má na svědomí Zlatá. Stříbrná je spíše romantickou bytostí, která se zamiluje do místního basisty, avšak vzhledem k tomu, že zde platí pravidla o proměnění se v mořskou pěnu z Andersonovy pohádky, musí si bytost dávat pozor. Napětí ale pramení z toho, že do poslední chvíle netušíme, jaké atributy z pověstí a pohádek fikční svět přejal, a také nevíme, jak takovou mořskou pannu ulovit a postavit před spravedlnost, když si drze odplave do Ameriky… [LFŠ 2016] ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Že Michalina Olszańska nemá vagínu, výrazne narúša moje početné, minulé predstavy. 😢 Ps: Proroctvo hovorí, že o takých 70-80 rokov budú aj Slováci schopní natočiť film ako je tento. Ale kto by nato v tejto zakomplexovanej krajine chodil? ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Marná lásky touha... ocas z vany čouhá!" Ochránit své dcery před nástrahami světa a bolestí dospívání a nešťastných lásek je nadlidský úkol nejen pro lidi, ale i pro rodiče-obojživelníky. Vždyť výběr neadekvátního partnera může mít fatální následky. Malá polská mořská víla už ví. Vábení sirén je vábení mého vlastního mládí v osmdesátkách, trsátko pro basáka je šupina z těla mořské panny vytržená a v diskotékové kouli se míhají a třpytí záblesky nostalgie. Na pódiu velkoměsta to žije, vše je na prodej i na omak. Mládí, striptýz, zpěv i ta pohlavní štěrbina na rybím ocase. Též na ztráty a nálezy si sáhneme. Poživačná Złota s kusem lidského masa v zubech už ví, kde je v přírodě (ve společnosti) její místo. Po citech hladová Srebrna se teprve hledá, transgenderfish operaci podstupuje a lásku nabízí. Jest to perwersyjny, dziwaczny, głęboko ludzka baśń, o zvířecích lidských pudech. Místy i rozverná, to když bezrohý Tryton v baru zkouší sbalit holku pochvalou: "Máš moc pěkný ocas." :-) Nostalgicky si prozpěvuju a tančím, čtyři šupiny dlaní hladím. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Úpadková balada v takřka neutrálně genderovém aranžmá... zvláštní, ale koukatelné a navíc poslouchatelné, což vzhledem k nezpěvné polštině může být bráno až jako kompliment. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tématu vás asi nepřekvapí, že film je takvou ujetou verzí pohádky o Malé mořské víle. Atmosféra filmu je skvělá, trochu pohádková, trochu magicko-realistická a trochu pornografická. A nenechte se mýlit, ty dvě holky mají právem zuby a ocasy jako barakudy. Čili i na krev dojde. Asi nejlepší částí filmu jsou hypnotická hudební čísla. Co filmu podráží nohy je konec, od kterého bych čekala vzhledem k odvážnosti filmu něco přece jenom inovativnějšího. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to nevyústilo do niečoho viac, než len do ťažko predvídateľného vyvrcholenia. Za originalitu pokojne aj viac, ale skrátka nenaplnilo tak, ako sľubovalo, vlastne skoro až do prázdna vyšumelo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocujem, ale toto je skrátka niekde úplne inde. Je to bizárne skĺbenie mytológie, hororu, popového poľského muzikálu, bizarnej love story a ešte sexuálno perverznej podivnosti. To že ma Poliaci dokážu prekvapiť som vedel, ale toto mi ulahodilo. Mám rád filmy, pri ktorých neviem veľmi čo čakať, lebo vrstvia na seba jednu podivnú scénu za druhou a lepia to na tak banálnu zápletku, že väčšinu času uvažujete, kto na toto dal peniaze. Ale je to zábavné, je to iné a má to v sebe atmosféru starého socíku, kde sa asi takéto veci diali v jednom kuse len o tom národná bezpečnosť nerozprávala. Normálne za 4*. Keďže mám rád ale morské víly tak zvyšujem o jednu. Po dlhom čase opodstatnené Guilty pleasure. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Polský snímek „Vábení sirén“ je další zajímavou ukázkou toho, jak spojit horor a muzikál a ukázat, že tohle spojení funguje. K tomu si připočtěte velmi konkrétní prostředí, jež nám může být docela blízké, bizarní příběh o tom, jak se mohou dvě nevinné dívky zkazit, respektive jak je může zkazit prostředí, a dostáváte zážitek, který je jednoznačně jedinečný a nebude se hned tak opakovat. Netvrdím, že ale nutně skvělý. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Šílené třpytivé disko osmdesátky jsou nečekaně propojené s poetikou pohádky o malé mořské víle. A smutná lovestory je okořeněná hororovými momenty i vtipnou nadsázkou. Vznikl tak odvážný mix, který mě bavil po celou dobu. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Z toho by se mohla stát polská národní pohádka, úplně to vidim, jak to pouští vždycky 30.12. jak u nás Mrazíka. Anežka Smočinská má očividně různý úchylný představy, který ale mocinky líbivě přetvořila do týhle umě natočený balady. A k tomu přidala supr polski soundtrack - akorát se mi nedaří najít Byłaś serca biciem jako celou písničku, aby to nebyla verze od toho plesnivýho dědka Andrzeje Zauchy (kdyby se to někomu povedlo, dík za odkaz do zpráv). Ještě se mi líbilo, jak Olga Hepnarová celej film nesundala ten výraz já-chci-šukat. (70%) ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Hudební retro bizár z Polska, který pedofilně obnažuje malou mořskou vílu, která už není tak docela malá, kouše a ráda by namísto ploutví opravdovou vagínu...Ideální divák - vilný turista z NDR... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Bizarní polská variace na Malou mořskou vílu v ujetém filmu kombinující žánry drama, absurdní komedie, horor, romantiku až erotiku ( dvě hlavní hrdinky permanentně nahaté ) a ambicí uměleckého psychologického filmu zabaleného do muzikálu ( polovinu času sled tanečních popových klipů ). Dvě mořské panny vylezou z vody a skončí v night clubu, kde mají pěvecká čísla polského popu. Michalina Olszanská v hodně ujetém filmu, který beru jako filmovou kuriozitu než plnohodnotný filmový zážitek. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ne ... děkuji ... ani čtyři minikozičky to nevylepšily ... hudba se dala těžko poslouchat ... ostatní mě už teprv nezajímalo ... ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byl slušnej bizár a hodně nepovedená variace na malou mořskou vílu a přitom to mělo takovej potenciál. Až na pár okamžiků dost slabota a přitom to bylo tak nosné téma, ze kterého mohl být hodně slušnej monsters horor. Tak třeba příště. ()

Reklama

Reklama