Reklama

Reklama

Hwuisaengbuhwaja

  • Jižní Korea 희생부활자 (více)

Recenze (10)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Zase nejaká zaujímavejšia kriminálka z juhokórejskej produkcie, ktorá sa ale môže oprieť o originálny a zaujímavý nadprirodzený prvok. Obete zločinov sa vracajú späť, aby sa pomstili svojim vrahom a keď na muža zaútočí jeho navrátilá vlastná matka, rozhodne sa zistiť prečo, lebo sám si svojej viny nie je vedomý. Podľa mňa veľmi atraktívna zápletka, ktorá do kriminálneho žánru prináša zase niečo nové a som rád, že tvorcovia sa aj rozhodli držať pevne tohto žánru. Dalo sa to podať aj podstatne hororovejšie, ale v tomto prípade som rád, že sa tak nestalo. Zase by to bolo až moc komorné, postavené na pár postavách, ktoré by o tom vedeli, takto mi to dejovo prišlo podstatne zaujímavejšie, keďže o týchto udalostiach vedelo celé mesto, takže to pôsobí tak veľkolepejšie, aj keď v centre diania je samozrejme len ten jeden prípad. Navyše na juhokórejské pomery je film až prekvapivo krátky a pritom sa tu toho udeje viac, než dosť, pričom nechýbajú ani nejaké tie zvraty a zaujímavá kombinácia viacerých pomstiev, takže je to celé mimoriadne svižné a bavilo ma to až do konca. Len by to možno chcelo aj nejaké výraznejšie samostatné scény, na ktoré by sa dalo dlhšie spomínať, ale celý film si drží slušnú úroveň, takže s tým nemám problém. Plusom je aj obsadenie, v hlavnej úlohe Kim Rae-Won, ktorého vždy rád vidím a slušné zloženie prevažne ženských postáv, kde sa tiež nájdu známe tváre. Film jedine trochu sklame po technickej stránke, zase nie, že by sa na to pozeralo zle , ale od juhokórejskej produkcie som zvyknutý na vyšší štandard, toto pôsobí trochu lacnejšie. Takže celkovo som dosť spokojný, pre mňa svižná kriminálka s atraktívnym námetom a slušným scenárom. 76% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Korejci přichází opět s originálním námětem, ale dle mého jej nedokázali naplno využít. Oběti ožívájí, aby se mohly pomstít svým vrahům,jelikož nebyli dostatečně potrestáni rozhodně zní atraktivně, ale zamrzí, že se film věnuje pouze jednomu případu, který navíc není příliš zajímavý. Objeví se zde pár známějších tváří, ale žádné velké hvězdy, akce zde prakticky není, násilí také ne a i při nezvykle krátké stopáži 91 minut se film hlavně uprostřed docela táhne. Závěrečné rozuzlení ujde, ale nic převratného. Na jedno zhlédnutí to jde, ale žádná sláva. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápaditá, Kórejská rozmotávačka zločinu, so vzácnou, záverečnou pointou. Mŕtvi opätovne prichádzajú medzi živých, aby sa pomstili tým, ktorí stoja za ich stratou života, nakoľko ich spoločnosť nedostatočne potrestala. Samozrejme, ako to už býva u tejto krajiny zvykom, príbeh originálny, zaujímavý, do rozuzlenia dostatočne pútavý. Ja osobne som sa nenudil. Kedy divák narazí na niečo obdobné? V tomto smere sú "šikmáči" proste neokopírovateľní. Akurát ma mrzí, že to nemá potrebné grády, pričom sa z temného snímku, ktorým "RV: Resurrected Victims" jednoznačne byť mohol a mal, stala pohodovka pre nenáročných. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Standardna detektivka okorenena stipkou fantasy v ktorej chlapik patra po tom, ci je vinny z nejakej vrazdy, kedze si to sam nepamäta. Bohuzial mne bol hlavny hrdina extremne nesympaticky, takze mi bolo uplne jedno jak to dopadne. Aj psychologicka linia ohladom jeho vztahu z matkou je slaba. No a pointa mi pripadala dost prekombinovana. Tych mstiacich duchov v nej bolo az prilis. Takze za mna velke sklamanie. 5/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš překombinované, ale musím ocenit, že to jede podle trošku netypické šablony a fantasy prvky tolik neruší, v jádru je to pořád striktní detektivka. Sem tam nějaká, klasicky Korejská, fyzicky tvrdá akce v podobě souboje, ale celkově se mi nelíbilo to chladné zpracování. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Zavraždění ožívají a vrací se zpět, aby se pomstili svým vrahům, kteří nebyli za svůj zločin potrestáni... Tenhle film mě zaujal už z reportáže a nezklamal, ještě spíš překvapil. Mysteriózní thrillery mám prostě ráda, navíc když jsou šmrncnutý takovýmhle tématem... Zpočátku jsem to viděla na lehce nadprůměrný filmík s pěkným obsazením, ale když se to pak začalo zamotávat, nic nebylo tak jednoduché, jak se zpočátku zdálo, a ještě to rozuzlení nakonec, musela jsem přihodit hvězdu navíc. Přeloženo. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Jak už tu napsali jiní, nápad dobrý, ale... Do cca poloviny jsem byl celkem napnutý, ale rozuzleni mě nenadchlo, hlavně ty moralitky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Oběti násilných činů se vrací mezi živé, aby potrestali své vrahy, když tak neučiní justiční orgán. Námět hodný pro zajímavý mysteriozní thriller v asijské produkci, ale to by spíše mělo být v rukách japonských tvůrců. Tento počin mají na svědomí Korejci a byť je scénář velice dobrý, nelze očekávat leckterý atmosferický, strašidelný či napínavý příběh. Jedná se spíše o zajímavou propletenou poklidnou detektivku, kde po vizuální stránce není takřka o co stát. Kromě scén odcházení znovuzrozených obětí po výkonu pomsty zpět mezi mrtvé vlastně dějově ani není dalších speciálních efektů potřeba. Svým vyvrcholením však má čím překvapit, čímž je citová stránka věci naplněna. Korejská kinematografie přinesla do světa filmu další výborný nápad a tak vzniká pochopitelná otázka. Chytne se toho opět Hollywood? ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddychovka. Myšlenka je sice originální, snad proto mě tento film už předem zajímal. Bohužel se ji nepodařilo převést do filmové podoby tak, jak bych si představoval. Hodně často děj ztrácí dech a unavuje zdlouhavým vypravováním. Místy se pohybuje v kruhu a do diváka tak vnáší zmatek. A občas je potřeba rychle naroubovat další zápletku a výsledek tak působí silně křečovitým dojmem. Je to škoda, mohl to být pěkný biják. Takhle mám v hlavě jen zmatek. 2+ ()

Reklama

Reklama