Reklama

Reklama

V oblacích

  • Německo Manou the Swift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Manou je výborný letec a těší se na zkoušku létání, kterou musí podstoupit každý racek, aby se mohl s celým hejnem bezpečně vydat na zimu do jižních krajů. Nešťastnou náhodou ale skončí jako zmoklá slepice v moři a musí si vyslechnout posměšky od mladších racků a výtky od těch dospělých. Na mořského racka je totiž neobvykle malý a není se co divit. Ve skutečnosti je Manou rorýs, mezi racky se jako pískle tak nějak omylem připletl, získal si srdce jednoho páru a už s nimi zůstal. Teď se ovšem dozvěděl pravdu, objevil jiné rorýse, dokonce jednu slečnu a odchází s nimi z domovského hnízda za dobrodružstvím. Rorýsi jsou akrobati oblak, rychlí, přesní, vytrvalí. Zatímco rackové se zdržují na skalách, rorýsi si užívají v městečku. Manou se s ostatními vrhá do opojných závodů uličkami, střemhlav se vrhá podél věží chrámů, prolétává kopulemi paláců a loví za letu drobky ze stolů místních kaváren. Ve městě není nouze o zábavu, nové kamarády a zážitky. Brzy se ale objeví nebezpečí, které ohrožuje všechny, a ptáci jakkoliv velcí či pyšní se proti němu musí spojit. Manou jako zástupce obou hejn pak sehraje velkou roli. Rorýsi jsou sice jeho pravá rodina, mámu a tátu má ale navždycky mezi racky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

blondboss 

všechny recenze uživatele

No máme tu očividný pretlak nezaujímavých a podpriemerných animákov, ktoré sú len kópiou niečoho iného. Všimol som si, že sa to týka hlavne európskych animákov, ktoré síce vizuálne konkurujú svojim americkým úspešnejším "bratom", avšak neprinášajú absolútne nič nové. Pre deti je to určite hravé a užijú si to, ale dospelák pritom umrie nudou. 40 % ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další spotřební animák, který mě nejvíc pobavil, když jsem v titulcích viděl, že dvojice režisérů je uvedena i v profesích „original idea“ a „original concept“. Ha, ha, ha. Ne, nic původního tu není. Prostě má (nejen) v kinech premiéru minimálně jeden animovaný rodinný film týdně, tak se dá jen těžko čekat, že to všechno budou originální filmy. Tady jsem měl celou dobu neodbytný pocit, že už jsem to někde viděl. Možná s výjimkou té závěrečné bouře, která mě ovšem také neuchvátila. A písně jsou hodně slabé (a nemůže za to dabing). Nuda, nuda, šeď, šeď. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mezi řádky se to sice o něco snaží, ale když to nemá větší ambice, těžko to někdo docení a obzvlášť děcka ne. Příběh neustále skáče ze situace od situace, ucelený není ani náhodou, některé postavy ani nemají větší využití, žádná ani nemá pořádný charakter a některé jejich načrtnuté problémy ani nedospějí k nějakému zakončení, humoru je zde hodně málo, ani ta chemie mezi těma dvěma rorýsi vůbec nefungovala... Prostě takový spotřební animák, na který dospělý i dítě rychle po zhlédnutí zapomene (byť u dětí je to samozřejmě jak kdy) a který zachraňuje jen slušná animace a většina leteckých scén, na které se aspoň hezky kouká. Něco jsem si z toho ale kupodivu odnesl - racci jsou úplně dementní ptáci, když takovou dobu nepoznají, že je přímo mezi nimi rorýs... 2* ()

Pepa.Pepina 

všechny recenze uživatele

Děti baví ale je to příšerná vykradená sračka. Kdo viděl Letíme tak je tohle to samé ale ne v bleděmodrém ale debilně okopírovaném ne kabátě ale trenkách. Hudba jak s očkového pornofilmu. Hlavní postavy jsou tupé. Prostě klek. Jedna hvězda za to, že na to koukají mé děti. Ale jen proto, že tam jsou nebezpečné krysy ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Těchto filmů kdy jiný živočišný druh žije u jiného pak to zjistí a zachrání oba druhy poslední dobou přibývá. Chválím animaci, která je solidní v porovnáním s například takovým Psím Veličenstvem z tohoto roku příběh je klasika, který už tu byl milionkrát. Na to, že je režisérů debut ke kterém si psaly scénář režírovaly to a produkovaly se to dá jen nečekejte zázraky. 40 procent za 1 vtip kdy samice rorýse říká rackovi před svým ctitelem, že ten racek je silný jinak kdyby chcípl ten krocan nebo co bylo dal bych více . ()

Galerie (78)

Reklama

Reklama