Reklama

Reklama

Satan přikázal tančit

(festivalový název)
  • Polsko Szatan kazał tańczyć (více)
Trailer

Obsahy(1)

„Nedožiješ se 27. narozenin, pokud budeš žít několik životů najednou," slyší Karolína, která má nemocné srdce, od svého lékaře. Dívka neuznává překážky ani kompromisy a užívá si života plnými doušky. Když pije, tak do poslední kapky, a podobně nakládá i s drogami. Sex má klidně několikrát za den, s různými partnery, hlavně aby šlo o intenzivní zážitek. Nejhorší je, když zůstane sama – pak je obklopena bezednou prázdnotou. Katarzyna Rosłaniec přináší další portrét generace mladší, než je ona, generace, která si neví rady se svobodou. (Kino na hranici)

(více)

Recenze (3)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Celkem vypovídající mi připadá, že jsou tu zatím dva komentáře, kdy jeden komentující dává plný počet, ale film popisuje jako "trochu sračku", a druhý komentující dává odpad! a film označuje za ,,geniální". Já osobně jsem pak s hodnocením někde mezi tím... Především je třeba napsat, že jde o film experimentální - a jako takový funguje celkem dobře. Je natočený v netradičním formátu, jako by byl snímaný na výšku na mobil. Celý je pak postavený na zajímavém principu - jde o 54 krátkých scén, jakýchsi instagramových selfíček", a součástí filmu je aplikace, co tyto scény libovolně zamíchá. A to je zároveň největší klad i zápor tohoto snímku. Pokaždé máte jiný zážitek. Úplně nový způsob narace. Originalita, provokace, dadaismus. Jenomže také snadná a rychlá okoukatelnost, povrchnost, nuda. Klasická narace je sice přežitá, ale přesto si myslím, že má něco do sebe. U klasického díla sledujete postavu, která prochází nějakým vývojem. Sympatizujete s ní, nenávidíte ji, chápete ji nebo vás štve. Když něco udělá, má to nějaké následky, dospěje k jisté katarzi. To u tohoto filmového puzzle z logických důvodů nefunguje. Tady prostě sledujete divnou holku, která souloží, chodí nakupovat, tančí, pak jí řeknou, že má nemocné srdce, ale pak zase chlastá, souloží, fetuje... Hezké, ale tak nějak se to neposouvá od ničeho nikam. Vlastně je to film právě tak dobrý a právě tak špatný, jako Instagram sám. Zajímavý, ale trochu prázdný fenomén. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Trochu experiment, trochu sračka, trochu soft porno, částečně těžko stravitelný, místy nudný, leckdy matoucí, dokonce i odpuzující. Film, který vzhledem k tématu a povaze hlavní postavy, vypadá přesně tak, jak vypadat má. Tragika a postihnutí molochu dnešní doby. ()

lajka.sabaka odpad!

všechny recenze uživatele

Zacatek: Ty vole, co je to za sracku?? Asi 3/4 filmu: Ty vole, to je genialni film! Satira plna prazdnejch gest!! No a potom, kdyz to s ni uplne vazne zacalo jit do hajzlu, uz jsem se jenom modlil, at uz to skonci a prestane si kurvit ten do ty doby perfetne presnej film. ()

Reklama

Reklama