Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Státní zástupce mu nabídne svobodu, ale něco za to bude chtít. Bývalý zabiják proto najme zdiskreditovaného vojáka, aby místo něho sejmul významného důstojníka rozvědky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

charles3 

všechny recenze uživatele

Poláci opět potěšili a překvapili, i když od Bromského (od něhož jsem předtím viděl a oceňoval Umění milovat a Tak mě radši zabij, poldo) se něco podobného dalo očekávat. Jedná se o thriller s politickým pozadím, který je jakousi polskou současnou variací na Zinemannova Šakala. Nechybí nečekané zvraty, zachycení pečlivé přípravy celé akce a věrohodné herecké výkony mně dosud neznámých herců (s výjimkou půvabné Michaliny Olszanské, která se výrazně prosadila i v českých filmech Muzzikanti a hlavně titulní rolí Olgy Hepnarové). ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Lulek kriminálník v důchodovém věku musí pro prokurátora, který za ním jezdí v černém superbu, zabít jednoho člověka nebo ho pošle zpět do krimu. Tento jednoduchý polský film je v podstatě krok za krokem příprava a výkon nájemné vraždy a pak mírně dramatický konec. Lulek si najde společensky odepsaného profesionálního vojáka se zkušeností z Afganistánu, najmou si pokoj naproti budově, kam chodí cílová osoba za svou prostitutkou ( Michalina Olszańska zase nahatá i v menší roli ), kterou pak ten voják odmítne zabít jako svědka, protože se do ní zakouká. Jednoduché, pomalejší tempo ale udrží to pozornost i při délce dvou hodin. Celkem dobré, ikdyž to, že by to mělo být inspirované skutečným případem jsem moc nebaštil. ()

Reklama

kamigava13 

všechny recenze uživatele

Poláci mě teda tímhle dost mile překvapili. Filmy o nájemných zabijácích mám rád. Ale upřímně jsem se na to podíval jen díky mé lásce Michalině Olšanské, která mě očarovala už v Olze Hepnarové. Škoda jen že tady nedostala víc prostoru než jen v roli děvky. Ale jak se řeklo ve filmu: "Nikomu se neplatí předem, ale jsou dvě výjimky - nájemní vrazi a prostituky." Taky bych si film asi víc užil, kdybych měl k němu české titulky místo anglických. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není typická polská kvalitka. Příběh je v mnoha částech nudný, nebo postrádá návázné souvislosti postav. Teda krom Michaliny Olszańske, ta si zahrála solidní, přitažlivou a především velmi srozumitelnou postavu. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

polsko zas dokazuje ze tocia pecky toto nemalo chybu ten chlapik bol riadny zakerak uz od zaciatku som to tusil jak vipol tu babu pri tej jeho chate tak to bol šok pekne to gradovalo ten vojak bol tiez pekne jebly ze mu veril ale to auto ze si stale nechal to bola čista demencia a este isiel za hentou spinou debil ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal vo Varšave a Štetíne (Poľsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama