Reklama

Reklama

A hle: Snění o propojeném světě

(festivalový název)
  • USA Lo and Behold: Reveries of the Connected World (více)
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Kronika virtuálního světa, proslulého německého dokumentaristy, nabízí mnohostranný pohled na spletitou krajinu internetu od jeho zrodu až po současnost. V sérii setkání s lidmi z různých koutů planety odhaluje, jak virtuální svět proniká a mění všechny aspekty fungování současné lidské kultury a společnosti. (MFDF Ji.hlava)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (19)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokument strašným způsobem pohořel na své struktuře. Neskutečný mišmaš, který zřejmě vznikal na základě toho, kdo byl ochotný poskytnout rozhovor. Jako celek je to šíleně nesourodé a bez jakékoli návaznosti. Zařazení některých kapitol mi ani nedávalo smysl v souvislosti se zbytkem dokumentu - teď mluvím zejména o lidech s intolerancí na různé vlny a hlavně o té rodince, jejichž dcera se zmasakrovala v Porsche a měl jsem pocit, že ze všeho nejvíc je trápilo, že dal někdo na internet fotky. Když ovšem přimhouřím oči, tak mi dokument nabídl pár luxusních kapitol nutících ke hlubokému zamyšlení. Zvláštní hlas a přízvuk Wernera Herzoga se mi dobře poslouchal a rozhovory s Muskem a Mitnickem byly top. Rozdělení do tak šíleného počtu kapitol považuji za hrubě nešťastné, protože nebylo vzhledem ke stopáži možné se do kterékoli kapitoly ponořit hlouběji. Ale jak jsem již psal, dokumentu se podařilo mě donutit k prudkému zamyšlení nad některými věcmi a vývojem naší budoucnosti - což byl dost možná účel. [69 %] ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Werner Herzog je už legenda a je úctyhodné sa po tom všetkom čo natočil pustiť do tak modernej témy akou je virtuálny a digitálny svet, ktorý tak pretransformoval naše fungovanie v posledných troch dekádach. Ale dáva to zmysel, dnes už (takmer) nikto neunikne dnešným technológiám. Dokument sa mi páčil, je rozdelený do 10 kapitol a hneď tá úvodná o tom, kde a kedy presne vznikol internet, bola fascinujúca. Avšak občas režisér trošku odbočil a zameral sa na jednotlivých ľudí, či rodiny. Azda chcel podať bližší pohľad na konkétných jednotlivcov, aby to nebolo iba také všeobecné. Ale paradoxne tým odbehol od hlavnej, všeobjímajúcej témy. Popritom dal priestor mnohým známym osobnostiam, akými sú napr. Elon Musk, či slávny hacker Kevin Mitnick (a kopec ďaľších). Tieto vsuvky boli super, pravdupovediac často by som prijal aby boli ešte dlhšie. Celkový dojem je teda fajn, ale pre tých čo sa v danej téme orientujú, je to skôr iba pekné zhrnutie, mnoho nového sa nedozvedia (pár drobností sa našťastie nájde). Takže nič prelomové, či šokujúce, ale ako zrkadlo doby viac ako dobré. 8/10 (IFF Bratislava 2016) ()

Reklama

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Musím chtě-nechtě porovnávat s tím, jak podobná témata zpracovává Adam Curtis. Herzogovo pojetí je napůl školácké (až otrocky pečlivé střídání přínosů a rizik internetu, téma kolonizace Marsu - pár vět pro, pár vět proti a jedeme dál), ale i stařecky naivní (u některých odpovědí zejména od vědců je patrná rozpačitost z nemístně poeticky položených otázek, za všechny zmíním "can internet dream of itself?") Přesto v dokumentu padne řada zajímavých, když už ne důležitých, podnětů k tématu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dokument rozoberá 10 otázok ohľadne pozitív a negatív internetu, a jeho možného vývoju. Na otázky odpovedajú popredné osobnosti vedeckého a technologického sveta, z najznámejších tiež Elon Musk. Pre mňa dosť prínosná záležitosť, počuť tak rozdielne a hlboko vysvetlené stanoviská od rôznych zaintersovaných na tie isté otázky. Nebyť tých dvoch pasáží o emočných vylievaniach ľudí, ktorý trpia frekvenčnou intoleranciou, alebo rodiny, ktorej zviralizovali smrť dcéry, bolo by to za 100%. Takto za 90. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Herzog zde rozebírá hodně témat a každé mohl víc rozebrat. To je pravda. Nicméně jako takový obraz toho, kam až se posunula technologie ve všech jejich podobách, to funguje velmi dobře. Dává to pohled z obou stran, není vyloženě pro nebo proti a to ani ve svém závěru. Tomu sice popravdě chybí pořádné uzavření, ale jinak už si (kromě utahanosti některých kapitol) nemám na co stěžovat. Dá to podněty k zamyšlení a jako dokument to funguje velmi dobře. Líbil se mi i ten občasný humor. 4* ()

Galerie (34)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama