Reklama

Reklama

V blízké budoucnosti zasáhne planetu virus epických rozměrů. Infikovaných jedinců je víc než těch nenakažených a lidstvo ztrácí šanci na přežití. Jediná "naděje" spočívá v nalezení účinného léku. Poté, co nákaze podlehne celý New York, přijede lékařka Lauren do Los Angeles, aby se postavila do čela pátrání po přeživších a zachránila svou rodinu zabarikádovanou v jejich losangeleském domě. Laurenin cíl je prostý – vydat se se svým týmem do terénu ve snaze zachránit jedince bez známek nákazy a zachytit jejich zkušenosti na kameru, aby mohly být použity pro výzkum. Nic však pátrací četu nemohlo připravit na chaos, do jehož víru se dostane. Během jejich záchranné akce, kdy se snaží bránit před nakaženými čímkoli, co mají zrovna po ruce a svádějí urputný boj o své životy, sledujeme všechno z jejich úhlu pohledu – prostřednictvím kamer na jejich helmách. (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak blbý, jak by se mohlo na první pohled zdát. Od filmu jsem nic neočekával a výsledek je, že jsem se dočkal celé řady pěkných scén z pohledu první osoby, což už předvedl Hardcore Henry, ale já ho ještě před tímto filmem neviděl. Nekoukejte na tento film z pozice příběhu jako spíš z pozice natočené akce a ta není vůbec zlá. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

John Suits není vůbec špatný režisér v ranku low budget filmů. Jeho předchozí počin Scribbler zaujal neokoukanou formou a v Pandemic to pokouší znova a uspěl lépe než předtím. Největším plusem je zpracování POV formátem, což dodává šmrnc na dynamičnosti i autentičnosti a místy máte pocit, že hrajete hodně akční počítačovou rubačku. Co se týká děje, tak ten je naprosto tuctový, odehrává se v blízké budoucnosti, kde je většina populace infikována a co se mi líbilo, že Infekce má až 5 fází. Akce je zde poměrně spousta, je dlouhá, příjemně brutální a velmi napínavá. Místy se daří filmu vytvářet i hutnou hororovou atmosféru, kde jsem si vzpomněl i na Rec. Za mě nečekaný překvápko. Bavil jsem se. Lepší než sranec Wyrmwood. 75% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Jednotka vojakov je zo základne spolu s medičkou poslaná do mesta, aby tu našla nové zásoby. Každý z nich má ale utajené plány, ktoré môžu celú akciu ohroziť. Naviac je celé mesto zamorené nakazenými, takže táto misia môže byť aj ich poslednou. - Nie príliš zaujímavý Zombie horor, ktorý ale vďaka neustálej akcii aspoň nepôsobí nudne. Postavy nie sú vôbec zaujímavé, ich správanie je len ťažko uveritelné a stretnutia s nakazenými sú kvôli chaotickej kamere neprehladne natočené, ale zase sú tu desiatky úmrtí a v závere sa tvorcovia vytiahli s celkom nepríjemným a drastickým záverom, takže ako horor pre televíznych divákov je to vyhovujúce. + herec z Starry Eyes, Tales of Halloween, Freaks of Nature a Carnage Park + herec z Static + herec z Fear the Walking Dead + herečka z A Haunted House 2 + herečka z The Amityville Horror a Inside + herec z Patient Seven + herec z Dawn of the Dead ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Hoci sú prvé dve tretiny +- nekontrolovaným prívalom chaotického bordelu, v tretine záverečnej sa to pomerne sympaticky uvedomí a vylepší celkový ROZPORUPLNÝ dojem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Filmy odohrávajúce sa krátku dobu po rozpade civilizácie, kedy svetu vládnu nakazení ma stále neprestali baviť, aj keď sa väčšinou jedná o výrazne nízkorozpočtové záležitosti. No Pandemic nie je úplne tento prípad, predsa len technická stránka patrí vo svojej kategórii medzi výrazný nadpriemer a navyše ten pohľad z prvej osoby je stále tak málo využívaný, že sa na každý nový film s ním veľmi teším, no aj tak mám pocit, že som videl síce nie zlú, ale aj tak len štandardnú žánrovku. Vo väčšine ohľadoch je Pandemic úplne v poriadku, vizuálne je to kvalitne zvládnuté, či už kamera, efekty, ale aj výber lokácií, tu mi jedine to prepínanie pohľadov medzi postavami miestami trochu vadilo a dejovo to tiež nie je najhoršie, film síce neponúkne nič výnimočné, ale aspoň sa stále niečo deje. No celé sa mi to zdalo nejaké chladné a úplne bez náboja, chýba tomu akákoľvek atmosféra alebo aspoň napätie a tak mi vlastne bolo úplne jedno, či sa postavy potichu presúvajú v tmavých priestoroch, kde je riziko neustále, alebo sú nútení čeliť desiatkam protivníkom, ani na okamih som sa o nikoho neobával a to ma tu veľmi mrzí. A rovnako je na tom aj akcia, technicky v poriadku a celkovo ma celkom bavila, ale je bez napätia, s minimom zaujímavejších momentov a ani po drsnej stránke vôbec nevynikne. Jedine časť v škole ponúkne trochu lepšiu akciu a aj krvavejšie momenty. Plusom je rozhodne obsadenie, celá hlavná jednotka zložená zo štyroch členov je tvorená známymi tvárami, ktoré vždy rád vidím a na čele s veľmi sympatickou Rachel Nichols. Takže fanúšikovi žánru Pandemic za to jedno pozretie určite stojí, ale neubránim sa sklamaniu, čakal som trochu viac, či už napätia alebo lepšej akcie. 65% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vírus epických rozmerov zasiahol celú planétu. Počet infikovaných prerástol nenakazených, čo značne znižuje šance na prežitie ľudstva. Jeho "jedinou" nádejou sa tak stáva vakcína, ktorá by nákazu raz a navždy zastavila, ale i vzhľadom k množiacim sa útokom, udržala infikovaných mimo zóny ľudí bez známok nákazy. Po páde New Yorku prichádza do Los Angeles štvorica ozbrojených, aby na upravenom autobuse zachránila toľko preživších, koľko bude v ich silách. V samotnej skupine sa nachádza aj Lauren, ktorá bola pred vypuknutím nákazy lekárkou. Avšak napriek celoživotnému poslaniu pomáhať druhým, bude táto skúsenosť pre ňu náročnejšia, ako sa pôvodne domnievala. Morálne zásady budú musieť ísť stranou. V sázke je totiž niečo omnoho dôležitejšie, ako je vnútorné presvedčenie. Nízky bouguet? ÁNO. Prepadák? KURVA, ani omylom!!! Potešil rôznorodý pohľad. Od prvej osoby, cez filmovo klasický, až po občasné zábery z budov či miestností. Mnohými nenávidený "F.F." by tak nemusel byť až takou prekážkou. Snaživé gore, ktoré síce spočiatku nebolo nijak prevratné či šokujúce, no spolu s výzorom nakazených, ktorí konečne nemali biele viečka jak puntiky na červených šatách, prispeli k celkovo kladnému vnímanie snímku. Masky v podobe vysiaceho mäsa či chýbajúcej polky hlavy by ale nikto očakávať nemal! Celý čas sa niečo deje, no aj keď snímok v úvodnej polovici pôsobí občas chaoticky, dejová linka je jasná, nijak nevybočuje, a dočkáme sa i pár prekvapení. Keď k tomu prirátam občasne dostatočne hutnú atmosféru, čumím ako k...t čo to ten Suits "spackal". Po slabučkom "Static" je toto riadna zmena, takže mala rada na záver - drž sa režisérskej stoličky Johny! - 75% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

POV kameru nemusím, ale tady mě kupodivu nijak nesrala. Přispívá ke svižnýmu tempu tohohle filmu a ukazuje, že když se chce tak se dá i tento druh záběrů snímat přehledně. Podle mě o něco kvalitněji natočeno než podobný Re-kill nebál bych se ani termínu příjemné překvapení. Tenhle film se fakt docela povedl.75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické postapo drama okořeněné akcí a zombíky v různých fázích nákazy. Příběhově nic objevného, ale film rychle utíká, krví se nešetří, ultrarychlí nakažení nejdou pro střeva daleko a celé to vypadá, že šťastný konec je v nedohlednu. Matka, která chce zachránit dceru, udělá naprosto vše... Potěšil Alfie Theon Greyjoy Allen a konec. Nepotěšilo mě, že většina filmu je ve formátu FF - to vědět předem, tak se do něj ani nepustím. Uznávám, že první napadení autobusu v tunelu bylo dynamické, leč kvůli rozlítaným kamerám jsem si většinu domýšlel...p.s. část filmu připomíná klasické PC hry z pohledu hráče - kladivo či pušku do ruky a už to lítá! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Buď už jsem ze všech těch zombie a postapo filmů tak otrlý, že by mnou neotřásl ani mrtvák s chutí se mi zakousnuvší do krku a nebo film nebyl nic až tak fascinujícího. Už jsem toho viděl opravdu hodně a tak mne hned tak něco nepřekvapí. Scénář je tu už klasikou. Nákaza roznesená komáry (důvod vzniku nevysvětlen) se šíří mezi populací. Armáda rozlišuje 5 stupňů stádií nákazy. 1 - pacient o sobě ví, je klidný, lehce krvácí z uší, je předpoklad úspěšné léčby. 5 - z nakaženého se stává agresivní bestie, velmi rychlá, silná a žravá... To mezi nestojí za koment. --- Jako v jiných filmech tu máme armádou drženou část města, kde jsou lékaři a vybavení a zbytek zamořeného světa... Tam vyráží teamy hledat a zachraňovat nenakažené vždy ve složení řidič, dva vojáci a lékař. Divák je vyslán s jedním z těchto teamů do terénu a díky přítomným kamerám na helmách sleduje on-line záchrannou operaci jiného teamu, se kterým byl přerušen kontakt. Nevím jak vás, ale mně ten třesoucí se helmozáznam spíše prudil. Film byl navíc celkem zbytečně plný násilí. Ano, leckomu možná poklesla čelist, protože jsem to já, kdo často kritizuje nedostatečná ,,filmová'' zranění po všelikých zásazích palných, bodných i sečných zbraní. Ale tady mi to přišlo prostě zbytečné. Film obsahoval i spoustu nelogičností. Od nepoužívání nočního vidění po zaflákané čelní okno busu od krve. To řidič neměl stěrače? To nechtěl vidět dobře ven? L.A. po nákaze bylo uděláno celkem dobře, divák uvidí pár vyrabovaných ulic. Zaujalo mne, že světla semaforů jela dál, nákaza nenákaza. Některé ohně však působily dost digitálně a tak asi nejvíce zaujaly ty vylidněné ulice, hlavně večer. Celé to smrdělo nedostatkem chechtáků... Pokud chcete vidět pravou pandemii, pusťte si pilot Walking Death. Nad to zatím není. Dávám za dva testovací terčíky. * * ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jiné zombárenské klišé. Formou zánovní, příběhem nezajímavé, ale fajn odrajvované, takže nenudné. Jako výsledek není špatný, ale na čtverku bych si musel být jístý, že si na Pandemic budu za 14 dní pamatovat. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je na počudovanie, že tomuto filmu nebola pridelená nálepka horor, pričom tam kde sa nehodí ju dajú veľmi radi. Na akčný scifi thriller tu bolo celkom slušné gore, masakrík, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani hororový subžáner exploitation. Inak je to však len obyčajný zombie film bez zombíkov (keď si odmyslíme ten 5. stupeň priebehu choroby) so šablónovitým postapo príbehom - pár ľudí sa vydá na záchrannú misiu, ktorá sa premení na zbesilý boj s infikovanými. Miestami som mal pocit, že sa infikoval aj kameraman, pretože kamera lietala zo strany na stranu a hore dole ako šialená, no totálny bordel, samozrejme, vždy v tom najlepšom. Nemám rád takéto roztrasence, škoda toho. Ale záver so sebou priniesol celkom fajn rozuzlenie, možno trochu nejednoznačné, ale to si len možno autori chceli nechať pootvorené vrátka, keby náhodou bolo treba aj druhý diel. Čistý priemer. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|50%| Náhodně jsem si to pustil. Řekl jsem si, je tu novější akční béčko, tak třeba mě to alespoň trochu zaujme a nakonec se tak i stalo. Ve finále jsem si lámal hlavu, zda-li dám 2 nebo 3 hvězdici. Rozhodl jsem se pro tu třetí, ale slabou. Nijak mě to nepohoršilo, ale ani nenachlo. Nízkorozpočtová jednohubka prostě. Akce tu byla převážně z vlastního pohledu. Byla celkem krvavá, pár efektních zabití zombíků a tak. Příběh byl prostý, scénář průměrný, herci ušli. O nějakém napětí tu nemůže být řeč, finále bylo trochu divné, ale přesto mě to celkem bavilo. V rámci možností ucházející počin, především ta akce byla solidní. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Nízko rozpočtový zombie film, který rozhodně ničím neurazí. Za poslední dobu jsem viděl žánrové filmy, které byly několika násobně horší. Prostě taková jednohubka, která se veze na vlně popularity zombie filmů. Ale bavilo mě to. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Od "Pandemic" som nejako veľa neočakával. Z traileru to vyzeralo ako filmová FPS verzia zombie apokalypsy a celkovo môžem povedať, že v podstate to je aj to, čo reálne film je. Ale na druhú stranu som sa na to dokázal celých 90 minút pozerať, byť zaujatý tou situáciou a sledovať postavy až do konca. Najviac mi to asi pripomínalo "F.E.A.R. 2" a možno si z niektorých prvkov tej hry tento film čo to vzal. Motivácie sú síce trošku klišé, ale je to podľa mňa pozerateľné a chceme vedieť ako to celé dopadne. Ale na druhú stranu tam potom prichádza aj trošku problém, keď je reálne film priehľadný jak sklo. Vieme odhadnúť čo sa stane a ako jednotlivé situácie dopadnú. A všetko čo očakávate môžem povedať, že očakávate správne. Všetko čo sa má objaviť sa tu objaví a z toho vychádza potom trošku sklamanie. Ale atmosféra nie je najhoršia a FPS pohľad tohto filmu podľa mňa otvára určité možnosti a viditeľnosť hraničných situácií, ktoré tu sú. A dokáže nás to miestami viac vtiahnuť do deja. Ja som si osobne film celkom užil. Nie je podľa mňa najlepší ani najhorší, ale je celkom okey. Viac by som doporučil ľuďom si pozrieť tento film ako napríklad nedávno hodnotené The Girl In The Photographs. Hodnotenie: C+ ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Takže abych to shrnul: příběh na hovno, dialogy na hovno, masky na hovno, postavy na hovno, kamera na hovno. Ani jedno plus. Naprosto nezáživná, nudná na nervy lezoucí sračka. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Z Pandemicu je cítiť inšpiráciu Balagueróvým RECom tak zjavne, že miestami pôsobí ako jeho voľné pokračovanie. Zopár momentov je tu síce správne mrazivých, pozitívny dojem z nich však vzápätí kazia bezhlavo pôsobiace handycamové scény. Pandemic je jednoducho ďalším hororom, ktorý síce mal potenciál, no found footage štýl mu jednoznačne neprospel. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zprvu mě trochu znervóznil fakt, že film je natáčený "ich" kamerami, což mi neblaze připomnělo neblahé rozskákané kamery v podřadných FFkách. Ale nakonec to nebylo tak strašné, ba naopak mě to docela bavilo a už se o to víc těším na Hardcore Henryho. Samozřejmě nečekejte žádný myšlenkově hluboký příběh, sofistikovaný scénář, epický děj, nebo velkolepou výpravu. Ale film po náročném pracovním dni je to jedna báseň. Je zde několik celkem dobrých górek (třeba dvě slušně rozšmelcované kedlubny) a i ti herci většinou ujdou. Bavil mě Smraďoch Allen i "doktorka" Nichols, ale té druhé jsem její milující obětavou maminku moc nežral, ve výrazu téhle ženušky je totiž cosi poťouchlého, nestydatého, zvrhlého, co ji předurčuje pro úplně jiný druh filmových rolí. Povedené finále mě definitivně přesvědčilo zaokrouhlit hodnocení směrem nahoru. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Formát POV sice občas zafungoval celkem solidně, ale jinak se Pandemic příliš neliší od všech těch béčkových či céčkových FF výplachů, kterými nás "filmaři" každý rok zahlcují. Sice to má kapánek vyšší rozpočet, ale ten přišel vesměs vniveč a nijak zvlášť nepomáhá ani celkem solidní obsazení, protože celý ten zmatek nedává hercům možnost nějak vyniknout. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctovy zombie pribeh s nezaujimavymi postavami. Aspon ze technicka stranka je na urovni. Bohuzial je ozvlastnena castym pouzitim POV zaberov a ich pouzitie nevidim ako nejaky klad. Casto som si hovoril, ze by som si prebiehajucu akcnu scenu radsej pozrel natocenu z klasickych uhlov. Niezeby to bolo neprehladne, ale ani nevidim v pouziti POV zmysel. Nijak atmosferu filmu nezvyraznili. Film na jedno pozretie a na druhy den uz nebudete vediet o com bol. 5/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Banálnější zápletku na toto téma nešlo splácat a je to taková horší imitace lepších žánrovek. Tvůrci chtěli napodobit akční scény jako z Hardcore Henry, ale moc se jim to nedaří. Celý snímek vypadá hodně levně a spíše se měli pokusit o napínavou hororovou podívanou, než akční kousek, který nedává smysl. Žádná scéna nepřináší něco nového, postavy jsou člověku úplně ukradené a o atmosféře nemůže být ani řeč......3/10 ()

Reklama

Reklama