Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 1 (2011) (série)


Celá tvá minulost (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Entire History of You

VOD (1)

Obsahy(1)

V příběhu Celá tvá minulost se přeneseme se do blízké budoucnosti, ve které jsou veškeré naše vzpomínky uloženy na hard discích implantovaných přímo v lebce. Své vzpomínky si tak můžeme donekonečna přehrávat, zpomalit a dokonce podle libosti přibližovat do nejmenších detailů na domácích projektorech. Liam, nervózní mladý právník, podezřívá svou ženu Fionu, že je mu nevěrná s podlézavým sukničkářem Jonasem. Poté co důkladně prostuduje své klipy, Liam v opilosti napadne Jonase a Fionu a donutí je ukázat záběry z jejich vlastní paměti, aby dokázal, že ho spolu podvedli. Sice má pravdu, ale stojí mu to za to, když ztratí ženu kterou miluje? (HBO Europe)

(více)

Recenze (105)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ktovie, ako by to s ľuďmi vyzeralo, ak by mali možnosť nazrieť takýmto oknom do minulosti. Niekedy by to mohlo byť zábavné, napríklad zaspomínať si na maturitnú chatu či dni remesla v susednom meste no na druhej strane takýto "rewind" by mnohokrát priniesol horšie spomienky ako tie dobré. Preto je len a len dobre, že si uchovávame v pamäti najmä tie dobré spomienky a na tie zlé jednoducho zabudneme. Napriek otvorenému koncu trochu nudnejšia časť iba o n vzťahoch, ale opäť podstatne lepšia ako v mnohých iných seriáloch ich samotný vrchol. ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický námět o nevěře okořeněný velmi problémovou technologií. Nezdravé mísení offline a online života, devalvace sociálních vztahů a schopností, čipování, infiltrace soukromí v zájmu bezpečnosti, neschopnost odtrhnout se od minulosti - všechny tyhle věci probíhají již v současnosti, The Entire History of You to akorát posouvá kousek dopředu. ()

Reklama

Lendak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najviac realistická epizóda, a zároveň vrchol prvej série, ktorá (ako jedna z mála) nerieši témy ohľadom moderných technológii, ale aj na tie základné. A to je nevera, paranoja a vzťah. A to ju vyzdvihuje oproti tým ostatným. Celé to podtrhuje výborná réžia, a jedny z najlepších výkonov v celom seriáli. VERDIKT: 10/10. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tento díl vyrukoval s moc hezkou myšlenkou, která rozhodně nenechá vaši mysl na pokoji. Neustále jsem přemýšlel, jak všelijak by se daná technologie dala uplatňovat v reálném životě. Našel jsem rozhodně více pozitiv. Nejenom, že by v takovém světě byly kurvy ohroženým druhem, ale člověk by si třeba mohl brzy z rána zrekapitulovat svoji divokou alkoholickou jízdu a možná, kdo ví, už by se třebas nikdy nenapil. V případě tohoto seriálu přišli tvůrci rovněž s moc hezkým nápadem o chronicky žárlivém manželovi a kurvě ženě, která svého chotě natolik milovala, že si v době jeho 5denní nepřítomnosti nechala napumpovat do dělohy bastarda. Top momentem byla rozhodně vášnivá manželská soulož. Z první série nejkvalitnější materiál. Tento seriál vás zkrátka donutí se zamyslet. Moc hezký britský projekt. Těším se na další sérii. ()

ZeldaZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokoukal jsem 3.díl a opravdu tomu nemůžu dát víc. Všechny dosavadní díly mají sice zajímavou originální myšlenku ovšem zabalenou v tak nudném, všedním a nezajímavém příběhu, že mě to vůbec nebavilo. Nehledě na logický nesmysl ve vyústění tohoto dílu, kdy stačilo použít tlačítko začínající na "D..." namísto nesmyslně dramatického počínání. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Súčasťou rozhovoru na párty je aj diskusia o nespoľahlivosti spomienok. Pri prehrávaní spomienok na párty sú medzi zobrazenými spomienkami a pôvodnou scénou úmyselne zobrazené jemné chyby v kontinuite. (Arsenal83)
  • V roku 2013 si Robert Downey Jr. vybral túto epizódu ako potenciálny námet pre natočenie filmu. Napísať ho mal scenárista epizódy Jesse Armstrong, ktorý v roku 2018 priznal, že z projektu zišlo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama