Reklama

Reklama

Srdeční záležitosti Michala Pavlíčka

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokumentární film o fenomenálním českém kytaristovi a skladateli nejen rockové hudby. Dokumentární film představuje fenomenálního kytaristu a hudebního skladatele nejen rockové hudby – Michala Pavlíčka. Režisér Miloslav Doležal s ním začal natáčet formou časosběru již v roce 2010 s plánem dokončit film k Michalovým šedesátinám, tedy ke 14. 2. 2016. Michalovo pracovní tempo v daném sledovaném období bylo maximální. Stihl zpracovat hudební témata k filmu Odcházení v režii Václava Havla, zkomponovat hudbu k několika českým televizním seriálům, ale také například pro britskou BBC, která ho přizvala jako autora hudby ke spolupráci na seriálu Merlin. Koncem roku 2010 Michal vydal své dlouho očekávané trojalbum Srdeční záležitosti, absolvoval sérii akustických koncertů, turné znovuzrozeného Pražského výběru i legendární Stromboli, obnovil sestavu BSP i natáčení hudebního pořadu Na Kloboučku... To vše přesto, že ho současně provázely i vleklé zdravotní problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

To jsem nevěděl , že je workaholik. O umělcovi se nedozvíme skoro nic od jeho okolí. Je to spíše taková zpověď. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument to musím samozřejmě souhlasit. Michal Pavlíček patří mezi moje velké oblíbence a je to pán muzikant, kytarista, skladatel a člověk. Společně s Vildou moje TOP z Pražského výběru, ale samozřejmě si rád poslechnu i Stromboli nebo BSP. Je to pěkně vyvážené, hudebními vložkami, rozhovorem, vzpomínkami i ukázkami jeho umění, navíc se tu divák dozví i spoustu zajímavých informací. Díky youtube si tento dokument můžeme pustit i po letech. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Pány Pavlíčka & Střihavku bych mohla poslouchat donekonečna. Na Michala Pavlíčka mám dodnes vzpomínku z jednoho letního rockfestu, kde já sedící v trávě s noční hvězdnou oblohou nad hlavou jsem se nechala unášet jeho úchvatnou kytarovou orgií. Nezapomenutelný to zážitek. 🎸 "Začínám si hrozně vážit těch nástrojů. Krásná kytara to co mi dává při tom hraní a to že na ní hrábnu, že jí prohrábnu ty struny, že se s ní pomazlím, že prostě na ní zařvu, zakvílím, tak když ta kytara je opravdu kvalitní a nese tě, tak ti vlastně podává ruce přitom hraní." Michal Pavlíček 🎸 👍 👍 👍 👍 👍 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nemůže předpokládat, že Rockerman může dát takovému dokumentu méně, než pět hvězd. Michala Pavlíčka sleduji už více, než třicet let a vždy jsem ho (Radime Hladíku promiň) považoval za našeho nejlepšího kytaristu! Možná, že v technice je i ten Radim a určitě spousta dalších, mladších kytaristů lepší, ale co se týče feelingu, komplexnosti a v neposlední řadě šířce jeho zájmu, od rocku, přes filmovou nebo scénickou až po symfonickou hudbu, tak u nás nemá obdoby. Krásný dokument, který hodně prozrazuje i o povaze Michala a jeho naprosté oddanosti hudbě. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a srozumitelný dokument o člověku, který upsal život (nejen) rockové hudbě. Dodnes si pamatuji, jak jsme si několikrát dokola pouštěli novou první desku Pražského výběru a obrazně si dělali do kalhot. A jak řekl Michal, Pražský výběr vzniknul hlavně jako plivnutí do ksichtu komoušskému režimu. Letos jsem si ho se Stromboli užil živě ve Slavkově. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Michal byl vždycky na naše poměry vyjímečný kytarista. Jestli to tak jde říct. Účast v Pražském výběru s Vildou Čokem, mým slolužákem, nebyl jeho vrchol. S Kocábem se moc nemuseli. Stromboli, filmová hudba, jeho nápady, současný vzhled profesora s pozadím Marshall, kontrastující se stálovlasáčem Střihavkou, tlakem 150/95, jeho rodinou, stálým notovým partem, práce s Bárou Basikovou, která se nebála zahodit plavky v prvním pánském časopisu, zájmem a propagací dobré muzic, to vše musí normálního hudebního konzomenta bavit. V dokumentu pár záběrů bývalého prezidenta Havla, kdy je vidět, že jeho svíce dohořívá. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, s hutnými akurátnymi 60mi minútami. Z Pavlíčka ide subjektívne dobrý pocit, až sympatický, dovolím si povedať že až evokujúci malého českého Gilmoura. Miestami mi to dokonca pripomínalo jeho famózny dokument David Gilmour: Wider Horizons. Dokument priblíži Pavlíčkov workoholizmus a perfekcionalizmus, no aj hudobnú a po divokých rokoch mladosti aj ľudskú vyzrelosť (krátko, no vystížne sa zmieni o Pražskom Výběre). Rovnako široké hudobné zamerania, od rockových vecí cez symfonické, muzikálne, divadelné či filmové tvorby. Nechýba spomienka na spoluprácu s Václavom Havlom, či Stromboly. Strih filmu je príjemný, a široko, no nenápadne poníma ako pracovnú, tak aj osobnú stránku Pavlíčka. Objaví sa tam aj množstvo zaujímavých koncertných záberov. Trošku možno chýbajú rozhovory s ostatnými českými hudobnými velikánmi, no ktovie, či by to neskončilo patetickými opakujúcimi sa nič nehovoriacimi chválospevmi. ()

Reklama

Reklama