Reklama

Reklama

Pitbull: Nové pořádky

(festivalový název)
  • Polsko Pitbull. Nowe porządki (více)
Trailer

Obsahy(1)

"Stane se vražda. A já u toho budu. A říkám ti to jen proto, že mi to nebudeš moci dokázat." S těmito slovy se Boguslaw Linda, v roli gangstera zlomeného minulostí, vrací na plátna kin. Ve filmu Patricka Vegy Pitbull. Nové pořádky se takto vysmívá policistovi přezdívanému Majami z mokotowského (čtvrť ve Varšavě) policejního oddělení. Když Majami začíná rozpracovávat skupinu gangsterů, jeho cesta se protne s policisty z předchozího Pitbulla - Gebelsem, Igorem a Barszczykiem. Ukazuje se, že oddělení vražd z paláce Mostowskich (zde sídlí Ředitelství policie hlavního města) vyšetřuje mokotowskou skupinu v případu "Gangu sekáčů prstů", který je zodpovědný za sérii únosů a zabíjení. Policisté z obou oddělení začínají chápat, že narazili na jednu z nejsilnějších kriminálních organizací v Polsku, a pokud chtějí uspět, musí spolupracovat. (kamals)

(více)

Recenze (53)

verbal 

všechny recenze uživatele

Nowy Pitbul gryzie jak rozpierdolony kutas. A kinematografia państwowa mě poslední dobou nějak překvapivě ukájí. Tyhle syrové trampoty Lindina gangu pronásledovaného pokerovaným panklicajtem jsou více než důstojnou variací Sametových pšontků, mistrovstvím světa v jadrném piedoleniu a kulantním exkurzem mezi polskou spodinu, plnou bezskrupulózních zmrdů, psychopatů, kurev, zhovadilých úplatných beng a mimořádně vtipných tupých goril. Jen je trochu škoda, že katolická cenzura vždy otočila kameru nebo střihla, když bylo násilí v nejlepším, kozy těsně před tasením, či se nedejsatan rozjížděl se nějaký ten nemotorný impičment. A taky by mohl Patryk před dalším dílem ubrat trochu pseudoefedrinu, sysluplnost a dotažení některých scén hraničí s intoxikací C6H5CH3. Nicméně i tak je to dost hustá výprava do kulturního, kultivovaného a nesmírně intelektuálně bohatého světa našich denaturovaných sousedů a Linda je zase uhrančívě slizká, i když zrovna nehraje Segala. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega je režisér, od kterého by se Češi mohli učit. Poláci válí a natočili brutálně syrovou gangsterku, která připomíná stylem natočení Francii či Itálii. Stramowski jako hlavní hrdina super a Linda jako záporák taky povedený. Potěší i pěkné ženy, které se nebojí nahoty či slušná porce násilí. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale Polákům tu pětihvězdu dám i když to tam zavonělo amerikánsky a masakrálně korejsky. Piotr byl od začátku do konce sympatický polda i s tím svým kohoutkem, ale i přístupem k pátrání a podobně. Zaručeně se podívám na pokračování. Drsný, ale mě to chytlo a to se cení. Jen ta babča na konci s pytlíkem na hlavě mně byla krajně proti mysli....neobsazovat do žádného filmu, brr. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Poľsko konzervatívne. Poľsko ultra katolícke. Poľsko protipotratové a Poľsko anti LGBT. Takéto Poľsko zároveň zaviedlo cez film nové poriadky. Znamenajú asi toľko, že potlačovaná sloboda sa vybíja v chuligánskych futbalových bitkách, násilnej trestnej činnosti a návšteve nevestincov. Zvrátiť sa to snaží punkovo vyzerajúci policajt. Spleť systému, kde každý drží s každým, je narušiť len veľmi ťažké. Poctivá brutálna vybíjačka a slušná kriminálka, v ktorej by som uvítal rozvinutie scenára na úkor vŕšenia miestami samoúčelných násilných scén. . ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborná "zábava" po všetkých stránkach počas celej dĺžky stopáže!! Keby "Patryk Vega" nezaspal dobu, "umiestnil" by tento príbeh do zlatej mafiánskej doby 90´ rokov, dokázal by som to bez problémov prežrať, a svietila by tu po mne čistá 5-ťka. Lenže doba obdobnej kriminality už dávno pominula, a tak tento divoký západ vo východnom Poľsku, nemá takmer žiadny reálny základ. Pokiaľ niekto naozaj túži poznať svet opačnej strany zákona - odporúčam slovenský dokument "Mafiáni". ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Radek, Radek, tu Jarek. Przyjechaj do Polski, prosze bardzo! Mame dużo problemów! Przyjechaj! A Radeček v klídku odpovídá - s krimošema? Stejný, jak u nás, nekňučte. Ale kinematografii jste dostali úplně jinam, speciálně v této trilogii na téma ,,jak bojovat se zločinem, systémem a libidem". Takže gratuluji a naserte si, uraženě budeme dělat zagorky. (Za úvodní vsuvku děkuji Těžkému Pokondru. Těm čurákům.) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rychlá, brutální, nápaditá, zkrátka vegovská jízda se vším, co k ní patří. Linda je krásně chladnokrevný při svých roztomile kreativních hrátkách s pletivem, které by mu mohl závidět i Přemek Podlaha, budiž mu Receptář lehký. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto top! Teda až na ten přehnaný výbuch auta na poli, ten mi tam vadil tak, že si to ani nedokážete představit. Samozřejmě jsem zjistila až na konci, že koukám už na druhý díl, takže pokračování do minulosti je nutnost. Každopádně naprosto skvělý humor, zabíjení a herci! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ještě né tak úplně kvalitní, sexy a brutální, jako jsou pozdější Kobiety mafii, ale i tak se jedná o dost dobrou, surovou kriminálku, kterou můžeme Polákům jen tiše závidět. Scéna s chuligánem na hřišti výborná. (570. hodnocení) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

S prvním Pitbullem neexistuje vlastně žádná souvislost, kromě existence několika stejných postav a že tu máme další drsnou police story po polsku. Parádní akční krimi ovšem bez mainstreamové vyprázdněnosti.  Syrové a kruté, ale až příště i  naturalistické.  Linda opět dokazuje, že pro role hajzlů se zkrátka narodil stejně jako třeba náš pan Přeučil.  Ale není to jen o něm, pro mě zatím neznámí herci tu sehrávají nepočítaně malých či větších, krutých, absurdních a mnohdy i směšných (obrovský trotl přezdívaný Strach je k nezaplacení) etud, které dohromady dávají až ohromující mozaiku drsného kriminálního příběhu o cajtech a gangsterech. A hranice mezi nimi je velmi tenká.   Cztery, kurwa. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie, prvá polhodina úplne chaotická, netušíte kto je vlastne kým. Pankáčsky viking, alias vyšetrovateľ, je síce zaujímavou voľbou, ale málo dôveryhodnou, hoci pridali na jeho surovosti. A ani poľské kobiety sa tu nejak neobjavili a keď už áno, tak nič moc. Naši severní susedia neukázali to najlepšie, čo vedia. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Ti Poláci fakt jedou ve velkém stylu. Pitbulla si dávám tak nějak napřeskáčku od konce a nestačím se divit, jak královsky se bavím. Nejen za "chrumkavého" fešáčika v hlavní roli dávám plný počet. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Poľský Pusher?:) Nie, ani nahodou, ale v niečom mi ho Pitbull pripominal. Výborná hlavná postava, prestrelené scény, poľština(!), úplne divné karikaturistické postavy, ktoré sa niekedy tvária absurdne vážne... Skrátka akčný absurdistan, ktorý v správnej nálade funguje, keď to celé človek neberie vážne. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega mi zase jednou svou typickou řezničinou propletenou s výborným příběhem vylepšil odpoledne. Naši scénáristé by si měli film povinně pouštět, aby jim došlo, jak napsat filmovou postavu, aby vypadala a jednala realisticky. Humoru tady zase tolik nebylo (i když i ten se našel), protože tentokrát šlo hlavně o pořádnou porci napětí a akce. Jasně, ve scénáři se opět našly tradiční nedostatky, ale bavil jsem se tak dobře, že jsem se na nějaké hledání hnid vykašlal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pecka! Vega stvořil nekompromisně brutální akční jízdu, která si v ničem nezadá s tou nejšpičkovější západní produkcí. Už úvod s vykopanými mrtvolami a rvačkou mezi Legií a Lechem hodně navnadil a neutuchající tempo nepolevilo ani v následujících dvou hodinách plných vydírání, střílení, mlácení či bodání. Šťastná ruka zafungovala i v případě castingu, protože dokonalejší parchant než Linda by se v Polsku těžko našel a nedovedu si představit, že by šel po něm někdo jiný než Stramowski. No a na té Maje Ostaszewske něco je i v tomhle věku. To, že se vše odehrávalo v Polsku, tedy v reáliích nám blízkých, už bylo jen tou pomyslnou třešní. 90% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nesmírně vtahující a vrstevnatá záležitost z Polska, vedle níž tuzemské počiny stejného žánru vypadají jako pořady pro děti předškolního věku. Pitbull. Nowe porządki Vás především zaujme svým příběhem a neuvěřitelnou plejádou postav, v nichž se ale díky svižnému a přehlednému scénáři nebudete ztrácet. Rovněž zde musím zmínit i kameru a nekompromisní akční stránku, která je zde dotažena téměř k absolutní dokonalosti. Ve finále tedy zamrzí pouze občasná hluchá místa, které už tak dlouhou stopáž ještě více natahují. Až na tento detail se ale jedná o povedené a syrové dílo, které byste rozhodně neměli minout. Skvělá práce! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Mám sice tolik mozkové kapacity abych, na rozdíl od hromady uživatelů tady, pochopil, že jde o stylizovanou, černohumornou kriminálku a ne nějaký dramatický opis reálných poměrů (jako např. seriál Gomorra), ale už mi mozková kapacita nestačí k tomu abych tenhle mix her s žánrem a absurdním humorem nějak použitelně rozklíčoval. Je to Polsko, ale chtělo by to vypadat jako USA kriminálka. Základní dějový oblouk je vážný jako hovno, ale skrz něj se divák prokousává prostřednictvím scén které občas až smrdí groteskou. Postavy drží krutopřísnou pózu, ale přitom jsou tak klišoidní a po všech směrech přestřelené, že vlastně nevím co s nimi... Zkrátka a dobře, mě to většinu času, v lepším případě mátlo.. a v horším sralo.. Mám pocit, že to nemá face.. neb aspoň né takový jaký by to chtělo mít.. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Neúplatný policista s kohoutem na hlavě (Piotr Stramowski) kontra nelítostný a všeho schopný mafián v podální Boguslawa Lindy. Několik nechutných vražd, něco stejně nechutných policejních praktik a výsledek - slušná polská kriminálka. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Ja pierdolę! Nikdy bych nečekal, že jsou Poláci schopni natočit něco tak parádního a až animálně drsného. 8/10 ()

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

Reklama

Reklama