Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Recenze (148)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kočky, tak pochybuju, že neskončíte s plným počtem. Nádherný, lidský film, kterak člověka zachrání zvířecí přítel, přece nemůže být špatný. Celých 103 minut jsem na tento příběh koukal se zaujetím a říkal si, jak jsou lidské cesty nevyzpitatelné, a že se na světě může stát opravdu cokoliv. Bylo mi hezky. Režisér si dal opravdu tu práci, aby z Boba udělal hereckou celebritu. A to se přitom jedná o totožného kocoura, o kterém tento film je. No a když k tomu všemu přičtete příjemnou hudbu, tak vězte, že si budete přát, aby takový příběh nikdy neskončil. Po shlédnutí filmu jsem trošku googlil a musím říct, že tento film je vzorový příklad toho, jak jsem rád, že existují filmy, které mají jasný začátek a konec. Skutečnost totiž občas může být daleko smutnější...opravdovější. Ale o tom tenhle film není a tak nezbývá než opravdu doporučit. Dlouho jsem neviděl hezčí lidský příběh, jako je tento. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $82,703Tržby Celosvetovo $8,443,000▐ Kocúr je v celku podarený ale tieto životné etudy či neduhy v náručí narkomana moc nemusím. /40%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdo miluje kočky, tak tohle je jeho film, prostě ho musí vidět. A navíc tuhle pohádku napsal sám život. Miluji Tě Bobe, držím Ti palečky Jamesi, držte se oba a myslím, že se ti třásly i nohy, když se na vás přišla podívat i krásná princezna, vlastně již vévodkyně Kate. Moc příjemný film a svým způsobem i motivační pro ty, kteří bojují jako James. A já tomu filmu dám plný počet, aby se dostal ještě výš a třeba to někomu může pomoct......co já vím, myslím, že někteří to zde také tak udělali. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy s pozitivním poselstvím. Všechno, když se chce a když má někoho, kdo ti s tím pomůže. A je jedno, jestli je to člověk nebo náhodou zrzavá kočka. Film, který určitě nijak zvlášť nevypovídá o situaci závislých nebo bez domova, na druhou stranu třeba se někdo díky němu začne zajímat. Navíc je to film s kočkou a to teď letí; na kočky se přece dobře dívá, že prý pomáhají člověku od stresu. Ničím zvláštní snímek, ale zkouknutí neublíží. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro kočkomily naprostá povinnost. Téměř neznámý pár let starý feel good londýnský snímek, ovšem vypovídající o vážném tématu dle skutečné události. Film vás svým průběhem pochopitelně ničím nepřekvapí, nicméně lze snadno podlehnout konejšení zrzouna Boba, jež se zároveň nechová nijak nerealisticky a při sledování tedy neruší, ba právě naopak navodí pocit, že podobný kocour může prosvětlit život třeba právě vám...7/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Je to ňu-ňu. Pomerne realistické, s prídavkom trpkej sociálnej reality odvykajúceho feťáka. Štandardizované v prospech dnes propagovaných vzorcov správania. A zároveň romanticky mačičkovské. Teda vlastne kocúrkovské. Pomoc bezdomovcom kúpou ich pouličných časopisov - v Londýne Big Issue (3 libry - vo filme ešte za 2 libry 50 pencí), v Bratislave Nota Bene (2 eurá 40 centov), v Prahe Nový prostor (50 českých korún) - super. Starostlivosť o opustené zvieratá - kto by nepodporil. Podpora pouličným umelcom - jasné, oživujú často fádne priestory a len podaromnici nekľačia v svojich sračkách. Sociálne byty pre tých, kto sú na dne a bez ich poskytnutia by sa nevyhrabali - všetkými desiatimi za. Sociálni kurátori starajúci sa o individuálnych klientov - ideál! Metadonový odvykací program pre feťákov - propagoval ho spisovateľ William Burroughs dávno pred zavedením - vďakabohu za jeho existenciu. Ako píšem v úvode, film tematizuje kopec skvelých sociálnych záležitostí tým správnym smerom. Len zároveň je forma tak nasladkasto mainstreamová, až sa mi zdá, akoby ten pouličný kocúr bol v skutočnosti z medu. Bez drápkov, ktoré by vystrčil, bez ostrých zubov, ktoré by vyceril. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Příjemnej a pozitivní filmek o tom, že můžete bejt ve sračkách, ale dokud je šance a vůle něco změnit, tak se může najít někdo nebo něco co vás z toho vytáhne a nemusí to bejt nutně kocour. Tady je to míněno spíš všeobecně. Každopádně Bob je luxusní zrzek to jo (nevím proč je v titulcích mourek, když je zrzavý, ale čert to vem) a pochopitelně u mě jako u milovníka koček je úspěch podobného filmu předem zaručen, ale myslím si, že to může chytnout i nezaujatého diváka. Svým způsobem takřka sázka na jistotu a moc pěkný čtyři hvězdice.85% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Chodci se shlukují jako by kocour v duších lidí něco odemykal. Marně vzpomínám, jestli jsem už kdy viděl tak zvláštní spojení, téměř magické sblížení. Sny se uskutečňují. Přičtu-li k tomu všemu kytarové songy, a ozvláštňující uličky Londýna plné života. Moje očekávání naprosto splnilo. A můj žihanej kocour přitom spal stočený v křesle, aniž by měl ánung, oč tu běží. Tak určitě nebude náhodou, že buskerovi vždy do pouzdra nějaký obolus rád hodím. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Stačilo vydieť plagát k filmu, dobré hodnotenie a neodolal som. Mali sme kedysi takmer rovnakého kocúra na chate, ale po 2 rokoch sa niekde stratil...Týmto filmom som si ho rád pripomenul a musím povedať, že ma film potešil i príbehom aj kvalitou. Film rozdáva optimizmus aj keď je hlavný hrdina v dosť biednej situácii. Kocúr Bob bol skvelý a je dobré vedieť , že vo chvíli, keď vás život nebaví vás dokáže nakopnúť k životu obyčajný pouličný kocúr. Takéto filmy o znovunájdení chuti do života sú rozhodne veľmi prospešné a poučné a dajú vám rozhodne viac než hocktorý americký blockbuster. Film 80%. Kontajnerový, pouličný, ale inak veľmi výnimočný kocúr Bob 100%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tak konečne majú aj milovníci mačiek svoj opus magnum :) Veľmi pekná a civilná indie feel good pecka. Až sa mi nechce veriť, že to točil Spottiswoode 9/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Uvítal bych, kdyby se film pevněji držel Jamesova návratu z drogové žumpy do života, jelikož kontrast drastické odvykačky s péčí o nového čtyřnohého kámoše je klíčovou linkou celého příběhu. Tuctové melodramatické odbočky s tátou a skoro-přítelkyní nefungují zrovna stoprocentně. Úplně konzistentní není ani celkový feel filmu (drsné momentky ze života fetujícího bezdomovce versus feel-good rodinná komedie), nicméně z velké části je to dané už povahou původních skutečných událostí. Souhrn: sympatický malý film, bojící se intenzivního prožitku. P.S. Obsazení typově super a ten kocour (hraje sám sebe, mimochodem) má regulérní charisma. (: ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Další z řady kvalitně zpracovaných životopisných britských filmů. Pěkný příběh, místy zábavný, místy dojemný. Pravděpodobně je to ale jen na jedno zkouknutí, i když těžko říct, za pár (desítek) let se na to člověk možná rád podívá, až to poběží v televizi. 75% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Mile natočený film podle skutečné události, který netlačí na pilu a jde si vklidu svojí cestou a to je na tom to kouzelné. Prostě všechno tu sedí a šlape tak jak má a vy si film užíváte. I kočka dokáže obrátit život naruby, až se mi nechce věřit, že k tomu tak opravdu došlo. Skoro plný počet. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě dost drsný až surový film o zápase s drogovou závislostí, z něhož však kocour dělá milé dílko nabité pozitivními emocemi. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý poteší všetkých milovníkov domácich zvierat, ale zvlášť tých čo majú doma kocúra (teda mňa :D)... Veru, stará známa vec, že aj mačky dokážu byť verným spoločníkom, nie je to len výsada psov. Samotný príbeh pouličného drogového závisláka Jamesa Bowena bol hrejivo povzbudivý a svojim záverom aj inšpiratívny. Ten, kto sa nevzdá, môže dôjsť k vykúpeniu, chce to len vôľu a hlavne nejaký ten cieľ. Nadpriemer. 75/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přátelství smažáka a zrzavého toulavého kocourka Boba na mě dojem neudělalo. Jejich pravdivý příběh se jistě jednou dostane i do britských čítanek, nicméně já jsem se z té scenáristické jednoduchosti až orosil. Film nečítá žádné herecké veličiny, odpudivou vizáž Luka Treadawaye kompenzoval jeho čtyřnohý parťák a dvounohá kočka Ruta Gedmintas. Kdo by také chtěl být režijně veden mužem, který zničil potenciál Šestého dne, pošlapal respekt Stalloneho ve Stůj, nebo vagína vytryskne a z bondovky udělal průměrný tv film. Tentokrát ale Roger Spottiswoode není na filmu tím nejhorším elementem, až na amatérské p.o.v. záběry z kočičí perspektivy, britské ostrovy nelehly popelem z jeho přítomnosti. Příběh je podáván úděsně zjednodušeně, zajímavého příliš nenabízí. Maník pořád smaží, ale zázraky se dějí a vyšle jasný signál Sámerovi a spol., že když se zatáhnou v sociálním bytě žaluzie a den i noc strávíte v křečích na podlaze i v posteli, má to simulovat absťák, další dny už jste ready a s kočkou na rameni si vás chtějí fotit. Takže pokud máte chuť sledovat retardované scenáristické kejkle a hroznou držku v hlavní roli, dejte si svá kritéria hodně nízko. A třeba těm dvěma při jejich pouličních pěveckých výstupech zamňoukáte do taktu. Ve výsledku to ničím neoslní. Upřímně, film byl hrozný už z traileru. 4/10 ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Kočky mám rád a přál jsem si, aby se mi film líbil. Ale něco mi tam nesedělo, asi velikánská povrchnost všech vztahů... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Občas môžeme nájsť tých najlepších priateľov tam, kde by sme ich najmenej očakávali. A môžu nám pomôcť prekonať najťažšie momenty nášho života. Tak ako v prípade závislého Jamesa, ktorý jedného dňa skombinuje metadon s heroínom a skoro príde o život. A uvedomí si, že takto viac už žiť nechce. A pustí sa do programu, ktorý ho má pripraviť opäť sa postaviť na nohy a bojovať so svojou závislosťou. Jeho najväčším pomocníkom sa mu tu stane ale ryšavý kocúr, ktorý dostane meno Bob. Alebo sám chce, aby sa tak volal. Každý rok objavím aspoň jeden skutočne feel good film, ktorý môžem odopúčať. V 2015-om sme mali Like Sunday, Like Rain a minulý rok to bolo Jack Of The Red Hearts. A presne sem zaradím aj tento film. Pretože mám pocit, že veľmi dobre spracovaným príbehom, veľmi dobrou myšlienkou a veľmi dobrým spracovaním sa z toho stáva jeden skutočne príjemný film s dobrými humornými, silným dramatickými momentami a môžem to len odporúčiť. To priateľstvo medzi Jamesom a Bobom je veľmi uveriteľné a veľmi silné. A robí tento film skutočne príjemným zážitkom. Čeknite si ho a uvidíte, či si tento kocúr získa aj vaše srdce. Lebo ho má rozhodne na správnom mieste. Hodnotenie: A ()

jarous 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh o velkém přátelství a druhé šanci v životě. Četl jsem i obě knižní předlohy a film je jen krásným dokreslením. Opravdu vřele doporučuji. Bacha "spoiler: Na konci filmu při podepisování, se mihne skutečný James Bowen a pronese větu" celé jsem to prožíval s vámi". Konec Spoileru :) ()

Reklama

Reklama