Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je milý, ale příběh je dokonalý - za něj dávám plné hodnocení. Podle mě, když bůh stvořil vesmír, Zemi a pak na ni šoupl člověka, tak si řekl: "No, možná jsem to přece jen trochu přehnal." A tak nám pro útěchu daroval kočky.____ Když v začátku filmu James hledá Bobova majitele, tak je ještě člověkem nepoučeným soužitím s kočkou. Protože kočky žádné majitele nemají, ony vlastní nás. _____ V tomhle filmu zaujme skvělá práce se zvířetem. Kdo zná kočky, ví, jak je to složité. Scény s Bobem působí samozřejmě, ale natočit je muselo být, sakra, těžké. I když Bob je evidentně mimořádná kočka. Jak chodí na řemínku, jak nosí šáličku, jak dává pac, jak sedí na zádech - tohle je skutečně neskutečně vstřícná kočka.___ Ale ony jsou mimořádné všechny. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Albert Schweitzer napsal: Existují dvě útočiště před bídou světa – hudba a kočky. V případě drogového závisláka Jamese to zafungovalo na sto procent, protože to byla právě jeho kytara a nový chlupatý kámoš, kteří mu pomohli, na jeho cestě k odvykačce, nejvíce. Když o nějakém filmu napíšu, že mnou jen tak lehce prošuměl, nemyslím to obvykle jako kompliment, ale tohle je výjimka. Právě ta civilnost a ne moc přílišné tlačení na pilu patosu, ke kterému by takový námět jinak přímo vybízel, mu prospívá nejvíc. Představitel Jamese, Luke Treadaway, dokázal přesvědčivě ztvárnit roztřesenou narkomanskou trosku, ale i tak se mu nějakým způsobem podařilo vzbudit dojem sympaťáka, což je fajn. Co si ale budeme namlouvat, největším lákadlem filmu je samozřejmě nádherný zrzavý kocour Bob, který se sice vůbec nenamáhá hrát a dělá si ty svoje kočičí věci, ale jak každý správný kočkomil moc dobře ví, každá scéna a situace, v níž se nachází kočka, je prostě lepší než každá scéna a situace, v níž se kočka nenachází. Tečka. ()

Reklama

Milky. 

všechny recenze uživatele

Vše už asi bylo napsáno. Jako milovník koček jsem si film užíval o to víc. Také to, že film je podle skutečnosti, je vysoká přidaná hodnota. Někdo může namítat, že je to akorát komerční blbost a James chce na kočce vydělávat. Ale v jeho situaci mu to asi nemůžu mít za zlé a Bob vypadá, že si ho našel jen aby mu pomohl, takže jim to oboum přeju. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Kočky miluju už od děství a tohle je film přesně pro mě. Čekala jsem, že to bude smutný a dojemný. Ve skutečnosti mě to dojalo ještě víc než jsem čekala. Pěkný propracovaný příběh odehrávající se v ulicích Londýna a k tomu supr hudba, no co víc si přát ... Určitě jsem tento film neviděla naposledy. 95%. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Uvítal bych, kdyby se film pevněji držel Jamesova návratu z drogové žumpy do života, jelikož kontrast drastické odvykačky s péčí o nového čtyřnohého kámoše je klíčovou linkou celého příběhu. Tuctové melodramatické odbočky s tátou a skoro-přítelkyní nefungují zrovna stoprocentně. Úplně konzistentní není ani celkový feel filmu (drsné momentky ze života fetujícího bezdomovce versus feel-good rodinná komedie), nicméně z velké části je to dané už povahou původních skutečných událostí. Souhrn: sympatický malý film, bojící se intenzivního prožitku. P.S. Obsazení typově super a ten kocour (hraje sám sebe, mimochodem) má regulérní charisma. (: ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)
  • Na premiéru filmu ve Velké Británii dorazili i členové královské rodiny. Po premiéře se vévodkyně Kate setkala s tvůrci filmu včetně kocoura Boba (Ganka)
  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)

Reklama

Reklama