Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jerôma Kerviela, jednatřicetiletého makléře, jehož rizikové obchody v roce 2008 málem položily banku Société Générale a dost možná i celosvětový finanční systém, známe všichni. O dva roky později byl odsouzen k pěti letům vězení, z toho třem nepodmíněně, a k nejvyššímu odškodnému, které kdy musel jednotlivec splácet - 4,9 miliard eur! Ale co o Jérômovi vlastně víme? Když tento mladý Bretonec v roce 2000 nastupoval do banky na nevýznamnou pozici, nikdo netušil, že o pět let později bude pracovat jako makléř. Jérôme Kerviel si svůj postup a místo zasloužil. Učil se velmi, velmi rychle. (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (5)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE MARKET IS OURS." ----------- Ešte pred pozeraním som mal pomerne zvláštny pocit. Celkom príjemný, ale aj znepokojujúci. Mal som pocit, že Team Spirit bude konečne tým finančným filmom, ktorý z vrcholu zosadí Wall Street. Možno preto, že je francúzsky, možno preto, že je síce zo súdka, ktorý poznáme, ale z nového pohľadu. Nuž, nestalo sa. Úvodná scéna bola perfektná. Dokonca je už aj v profile. Malo to dobré tempo, striedali sa tam aj situácie mimo burzy, mimo peňazí, dostatočne veľa skvelého, prirodzeného francúzskeho humoru. No po hodine to začalo slabnúť, situácie boli dosť málo vyhrotené, strata niekoľkých miliónov bola emočne slabšia, ako Arthurove "Get the fuck outta here you bitch!", svojej priateľke. Mimo toho, v závere som mal pocit, že mi film vôbec nič nepovedal a tiež, že o danej situácii neviem taktiež nič. Ale inak to bolo celkom fajn. Lepšie ako Margin Call, zhruba na rovnakej úrovni ako Capital, no a samozrejme horšie ako WS a The Big Short. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

*SPOILER* L'outsider rozhodně odsejpá a vždy se může opřít o Rombiho podkres, ale v první řadě má jednu zásadní vadu: na jeho světě přes všechny ty cool výkřiky a špatnej kancelářskej humor neni vlastně nic moc zajímavýho. Romantická ani rodinná linka jako rozptyl neposlouží, protože jsou odfláknutý až běda (pro příklad: na rozchod se tu milosrdně zapomíná bezprostředně po větě "Riskoval jsem... on spáchal sebevraždu, ale já vyhrál... JÁ VYHRÁL"), řešení slibovanýho 'morálního dilematu' jsem nejspíš taky propás, a co pak zbejvá jsou akorát nafukovací ega a podivný twisty, který se neschovaj ani za tu vhodně nepřehlednou hantýrku. Jako... kam že se zničehonic poděla ta miliarda a půl? A proč pak takovej machr-trader udělal to, co udělal, když to ani laikovi od pohledu nemohlo přijít správný? [19. Festival francouzského filmu] ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film z finančního prostředí zajímavý hlavně tím, že je z evropské produkce. Ostatně skutečný hlavní hrdina byl z Francie a jeho chování bylo jednou z příčin zpřísněné bankovní regulace v Evropě. Outsider je klasický příběh jednotlivce, který může využít díry v systému do té míry, že systém padne ... ()

Reklama

Reklama