Reklama

Reklama

VOD (1)

Rick Janssen (Sam Worthington) slouží jako pilot leteckých sil Hotshot a je vybrán pro vojenský experiment mající za cíl vytvořit lidskou bytost schopnou přežít v drsném prostředí Titanu, měsíce Saturnu. Experiment se zdá být úspěšný, ale objevují se komplikace, vedlejší účinky ohrožující Ricka, jeho rodinu a také lidstvo. (Roztržitý Luke)

(více)

Recenze (100)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co jako čekali? Námět super, ale postupem času se z toho stane klasická vyvražďovačka, což je hrozná škoda. Navíc to celé působí jako určitý prequel k Tváři vody. Slabota. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $35,000▐ Netflix sa púšťa do zaujímavých projektov ale nie vždy to dokráča do úspešného konca. Rozbeh určite upútal, zmena alebo premena človeka do nehostinných podmienok mesiaca Titan, kvôli osídľovaniu je spočiatku fajn. Potom sa to zmení na nejaký psycho, či horor thriller kde to začne škrípať a záverom to je len akosi seknuté do prázdna. /40%/ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"Na Ganymede a Titan, i já letěl tam. Města pořád stejná, jen jedno z nich v srdci mám. Lunar, město sedmé, tam nám bude fajn." -Dave Lister --- Hm, stejně si myslím, že na jaderně usmažené Zemi, kdy musíš mít na dítě povolenku, by lidem už zakázali kouřit. Nebylo by tolik "estetických" záběrů na unylé lidi s cigaretou a tenkým proužkem modrého kouře, ale z fyziologicky-zdravotního hlediska by to dávalo smysl. Myslím, že se mi líbila hudba, ale to musím ještě prověřit časem. A co se mi určitě líbilo, jak byl v první polovině hlavním hrdinou manžel a organicky se úhel proměnil a hlavním hrdinou se stala manželka, a že na to šli fyzicky a psychologicky místo akční tupárny. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Lidstvo to zase na plné čáře prohrává, existuje ovšem naděje v podobě největšího měsíce Saturnu, který představuje jediné další místo v naší sluneční soustavě s atmosférou. Dá se říct, že ekosystém je podobný, jako ten na Zemi před zrodem života. Bude to ovšem chtít nějaké (zásadní) ústupky, kupříkladu to, že je tam sakra zima a že tamní atmosféra je bohatá na dusík. A ten dýchat nemůžeme. Tedy prozatím. Jsme totiž v roce 2048, kdy se poručík Sam Worthington hlásí k experimentu pod hlavičkou NATO a dalších vědátorů, který jej má „poupravit“. Jenže jak už to tak s inovacemi bývá.. Promarněný potenciál, dá se napsat. Jak zajímavě a nosně to začne, tak stejně rychle ztrácíme dech. Druhá polovina je lehce nedovařená a hodně nedochucená. Divák chce vědět víc, ale odpovědi od debutujícího režiséra i poměrně nezkušených scénáristů scházejí. Což je zatracená škoda. Vizuálně to rozhodně není takový průšvih, jak někteří píší, ovšem půlhodinka navíc by se hodila – pokud by tedy dějově nějak prospěla. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné áčkové balenie, výborná vizuálna stránka, dokonca ani atmosféra nebola zlá... no ten obsah teda... riadne sklamanie. Úvod v tomto smere ešte ušiel, začínal som si myslieť, že z toho bude celkom zaujímavá scifi záležitosť, no hlavná kostra príbehu sa čoskoro rozbehla do akejsi nezáživnej koniny, ktorá ma len otrávila. Škoda, že sa to po obsahovej stránke viac nedomyslelo. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Škoda, nápad to byl v celku zajímavej a dokonce i některé úseky filmu mě zaujaly, ale většina byla bohužel naprosto tupá. Scénáristům bych nejraději nafackoval. Protože tenhle průser jde hlavně za nima! Takhle pouhých 45% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Zas tak zlé mi to nepřišlo. Bylo to takové temné, komorné. Tempo to mělo pomalé, ale dobře se na to dívalo. Působí to jako jednohubka, ale větší kritiku bych tomu nedával. Worthington mi zde neskutečně seděl, stejně jako zbylé postavy. Nevím jak to celkově popsat. Možná, že se nic výrazného nedělo. Postupně se skupinka dobrovolníků měnila a mělo to na ně negativní účinky, jen hlavní hrdina vše hravě překonal. Scénář mohl být zajímavější a závěr byl moc urychlený, jinač jsem si nestěžoval. Nemám co dodávat, zajímavá jednohubka. Už se na to asi nikdy nepodívám, ale neurazilo mě to. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Titán, jehož (rádoby) velikost snadno přehlédnete. V podstatě je to propadák se vším všudy. Film si jede na své pseudovědě. K tomu si připočtěte psychologické momentky, scifi průřez a hororovou příměs, přičemž to celé působí nezábavně, když už je to blbé jak proslovy ve sněmovně. Lennart Ruff není Roland Emmerich, aby z toho udělal přinejhorším atraktivní a zábavnou podívanou. Je sice chválihodné, že Sam Worthington absolvoval scifi trénink na pokračování Avatara, ale jinak filmu nedal vůbec nic. Kožený a nesympatický projev. Jeho manželka v podání okrasné Taylor Schilling má ve filmu prim, takže herecká ostuda nehrozí. Tom Wilkinson v roli zákeřného profesora, který má na starost experiment v NASA, se do role vůbec nehodil. Dále je faktorem výprava, ve filmu se píše rok 2048, absolutně ničím film nepřipomínal tak vzdálenou budoucnost. A rozhodně film ničím nepřipomínal ani blížící se konec světa. Astronaut i jeho kolegové určení k misi na Titan, největší měsíc Saturnu, postupně mutují po podávaných preparátech. Asi to hraničí se spoilerem, protože film k tomu přistupuje děsně tajemně, dokonce to pojal za jakousi dlouho dopředu chystanou pointu vyprávění. A pak šup, z Worthingtona je Lebkoun. Dál už je příběh natolik blbý, že jej dost dobře nejde popsat slovy. Nedovedu si představit, že jde někdo na tohle do kina, i když je přípustné, že v zárodku film vykazoval ambiciozní ráz, který byl ovšem svržen chatrným scénářem a nezkušenou režií, která jen zviditelňuje nedostatky. Nápad s osídlením Titanu v důsledku zániku života na Zemi určitě má relevantní myšlenku, jen to provedení už tolik rozruchu nenadělá. A ve všem spadá do slabého průměru. 5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušné triky a kamera, ale příběh stojí za prd. Taková Moucha křížená se Starmanem a Malým princem a X-Meny a já nevím, čím ještě, a podle těch všehochutí to taky vypadá a nudí.Spousta scén vykradených z jiných filmů. Hlavní poselství nakonec zcela nejasné - rodina, nerodina, Titan, neTitan? Je to jedno. A ta hlavní premisa mi přijde úplně na palici postavená (lidstvo potřebuje přežít, tak osídlíme Titan a člověka geneticky změníme, aby tam mohl dýchat. Vy pitomečci, a to vás nenapadlo geneticky měnit lidi, aby mohli dýchat v tom zničeném prostředí planety Země třeba? A nikam lítat jste nemuseli a vzorků byste našli třeba v kanálech spoustu.) ()

Hurley 

všechny recenze uživatele

Hm… Hm… Mutování DNA kosmonautů, náznaky body horror žánru. Zatím se to jeví jako něco od Davida Cronenberga. Tohle by mohlo bejt vlastně docela dob… aha, tak ne. Ona je to jen devadesátiminutová vata. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to dost zajímavě tyhle přípravy a pokusy a na konec se s vyvolených stávaly lidé co dokázaly mnohem více, ale po pár minutách vidíte kolik minut je pryč a začne to celkem nudit. I když sem tam někdo odpadne a s tím měl počítat tak ve finále jsou z nich odporné a nudné monstra a celý tenhle námět na film šel do kopru ale totálně. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na nějaký meziplanetární let k Titanu a spíš se připravte na hromadu středoproudového scénáristického hnoje - pokud nechcete tak jako já zvracet při tradičních výjevech z rodinného života, sledovat sousedské grilování, nebo poslouchat haldu banálních, šablonovitých a klišoidních žvástů, skočte rovnou někam ke třicáté minutě. Ale ani potom nečekejte žádný trhák, většinu času budete nuceni čumět na hnusnou Worthingtonovu ženu a spíš než scífko uvidíte vztahové melodrama. Poslední půlhodina je sice jakž takž koukatelná, ale myslím, že kvůli ní nestojí za to se předešlým sajrajtem prokousávat. Zklamání - pravdoláskařský humanistický blábol prosáklý nízkým patosem. Zklamání o to větší, že leitmotiv filmu (eugenické experimenty) je atraktivní a zajímavý a výsledný Homo titaniens je vcelku sympaťák. Škoda nechutného zprasení tak dobrého námětu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nosná premisa celého snímku zněla naprosto skvěle a originálně, avšak výsledné zpracování velmi zásadně pokulhává. The Titan tedy okrem zajímavého nápadu nenabídne vůbec nic, co by diváka dokázalo nějak zaujmout. Škoda. PS: Finále snímku je neskutečnou poctou a oslavou písmen "WTF". ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina, během níž procházeli rekruti procesem přeměny se všemi vedlejšími účinky, mě docela bavila. Ne že by se jednalo o něco světoborného, ale jako příprava na to, co jsem čekal, to fungovalo solidně. Jenže místo aby se budoucí obyvatelé Titanu utrhli ze řetězu a masakrovali všechno a všechny, zvrhnul se film do takového podivného paskvilu, který se ze všeho nejvíc zaobíral otázkou, zda je to všechno morálně ospravedlnitelné. A to mě moc neba. Herecky jakž takž, ačkoliv Worthington, který byl hlavním tahákem, tady neměl pomalu co hrát. Nebylo to až tak strašné, jak tady mnozí prezentují, ale o promarněnou příležitost se jedná určitě. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komorne sci-fi o postupnom pomalom prerode par dobrovolnikov na novy ludsky druh, ktory by bol schopny prezit na cudzej planete. Velkym plusom je, ze sa to nezvrhlo v tupu vyvrazdovacku v ktorej by sa postavy zrazu zacali spravat imbecilne. Aj ked par vrazd sa predsalen dockame. Vdaka snahe o seriozne pojatie film ale dost nudi. Film sa mohol viac sustredit na hlavneho hrdinu. Jeho pocity pri prerode a toho jak sa postupne odcudzuje ludskemu druhu. Myslim, ze by z toho bola dobra kniha. Namiesto hlavneho hrdinu sa film viac venuje postave jeho zeny a jej obav z toho na co sa jej manzel postupne meni. To ma dvakrat nebavilo. Napriek tomu tretiu hviezdu davam filmu za to, ze to nebolo uplne blbe a nestalo to iba na CGI. 5/10. ()

Reklama

Reklama