Reklama

Reklama

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni

  • Francie L'Extraordinaire Voyage du fakir (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aja je chudý, ale talentovaný kouzelník a fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních schopností disponuje vybroušenými triky, zručností a talentem. Jeho nemocná matka ho vyšle na tajemnou misi, má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s excentrickým taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea. Tam se seznámí s nejkrásnější ženou, jakou kdy viděl, okouzlující Marii. Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikei náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána napříč Evropou. Tím však jeho dobrodružství nekončí. Naopak tak začíná Ajova nedobrovolná, ale o to bláznivější cesta čtyřmi kouty Evropy. Dokáže Ajovi jeho chytrost a kouzelnický kufřík pomoci vrátit se do Paříže, aby znovu našel svou Marii a vyřešil tajemství matčina přání? (Bioscop)

(více)

Recenze (53)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,207,000▐ Režisér Ken Scott sa zas dobre predviedol, natočil veľmi svižný a hlavne pohodový film. Humorné scény majú veľkú tendenciu pobaviť ale občas nás nechá aj zamyslieť sa. Načal aj tému migrantov / utečencov, dobre ju tu zakomponoval. Príbeh má dobrý zauzlený spád. /80%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální romantická feel-good komedie, která vám zlepší náladu. Příběh o talentovaném Indickém fakírovi, který jede do Paříže, ale první noc stráví ve skříňi v Ikeii, která je přes noc odvezená napříč Evropou a takhle začíná poměrně dobrodružný příběh s nástrahy Evropy a uprchlíků. Škoda, že humoru ve filmu příliš není, ale kouká se na to příjemně, místy je film i napínavý a hlavnímu hrdinovi divák fandí v každé zapeklité situaci. Slušné. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po Milionárovi z chatrče tu máme ďalšiu rozprávku s indickým chlapcom, ktorý pozažíval mnohé dobrodružstvá a retrospektívne nám ich rozpráva. S realitou to samozrejme nemá nič spoločné, na čo sa našťastie nikto nehrá. Rozprávka je ale kombinovaná so sociálnou drámou, čo Boyleovi išlo o poznanie lepšie. Rozdiel medzi oboma filmami je tak v intenzite emócií, aké sa prenesú na diváka, tu Fakír jednoznačne stráca na body. Výprava určite poteší, dočkáte sa mnohých reklamných záberov na európske metropole. Je otázne, či je skutočne prospešné pre západné publikum vykresľovať indických mladíkov ako naivných dobrákov s veľkým srdcom, ktorí keď sa zaľúbia, urobia pre svoju lásku prvé posledné a nielen pre ňu. Ak film budete brať ako štylizovanú zábavu s jednoduchým humanistickým posolstvom s príchuťou Bollywoodu, nebudete sklamaní. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Proti Indům nic nemám, ale točí hovna prostě. Nemužu si pomoct. Myslím, že mi to dost pokazily Bollywoodské filmy, protože jakmile někde vidim inda je mi zle. Přitom Indy mám rád a do Táč Mahál bych se chtěl podívat, ale filmy prostě NE! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najpozoruhodnejí je tu debilný názov, ktorý má dobre že nie 4 riadky. Potom príde raz za polhodinu niečo vtipné, jediná skutočne vydarená scéna je s anglickým úradíkom. A film je akoby obranou utečencov, ako by všetci boli ako fakír, a vlastne všetci sú tu takí dobráci až po uši. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ve filmu podle románu Romaina Puértolase s předlouhým názvem Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni( z Ikey ) se jistý Ind vnoří do skříně, aby se vynořil jiný, lepší.Film polidšťuje imigranty a ty, kteří hledají azyl. Ale příliš často spadne do zažitých rozumových archetypů. Není to násilný film, plyne si krásně a mírumilovně s milým příběhem. Zaujaly mě zajímavé herecké typy. Občas moc velká doslovnost (Ten je pro tebe moc mladý). Taneční scéna páru na diskotéce je skvostná. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nepotěší, neurazí. Navzdory krátké stopáži a tolika Adžovým nedobrovolným cestám se v něm ani nic moc neděje... A co je nejhorší, Fakír vlastně není ani moc vtipný. Což je škoda, protože anotace slibuje hodně absurdní a bláznivé dobrodružství, během, kterého se divák s titulním hrdinou podívá z Indie do Paříže, Anglie, Španělska, Itálie nebo Libye. Jenže humor je jen takový decentní ve stylu především nikoho neurazit a dobro z filmu doslova odkapává. Což o to, jakkoli souzním s jednou z klíčových myšlenek Fakíra, tedy že uprchlíci jsou taky lidi, mají nešťastný osudy a pomáhat lidem v nouzi se fakt má a je to správný, jde zobrazit méně dobro-násilně. Tady je feel good pocitu podřízeno vše - od výběru sympatických herců ve všech rolích přes scénář, hudbu nebo třeba lokace. I když, hudba - třeba tanec Adži se slavnou herečkou, natočený v bollywoodském stylu se vším všudy, už je otravný, mezi fanoušky Bollywoodu se fakt nepočítám. Na druhou stranu, s hudbou souvisí pro mě nejabsurdnější, a tedy nejvtipnější scéna: střet s anglickým imigračním policejním úředníkem jako kdyby vypadl z Monty Pythonů a už jen kvůli této scéně jsem zvažoval hvězdu navíc. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to milé, má to myšlienku, ale zároveň je to idealizované a naivné. Jednoduchý príbeh fakíra, ktorý sa vydá na cestu do Paríža a zažije mnoho dobrodružstiev. Trochu bollywoodu však nikomu neublíži, ako jednohubka film funguje dobre. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Robin Hood z Bombaja, ktorému policajti skartujú skutočný pas, lebo si myslia, že je falošný, tak si po patrične dobrodružnej ceste bude musieť vybaviť skutočný falošný pas. Dokonalé. Každá trápnosť a naivita sa tu dá ospravedlniť nespoľahlivým rozprávačom a odľahčenou atmosférou. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vyjádřím to jedním slovem - Bollywood. 1) Dokud byl fakír v Bombaji (první čtvrthodinka), tak to šlo. Pak ovšem přijel do Evropy._____ 2) Když jsme se dostali do Říma, došlo mi, že indickou tvorbu nelze hodnotit podle obvyklých evropských měřítek. I zahodil jsem zdravý úsudek, odkopal smysl pro realitu a nechal se unášet orientální pohádkovou poetikou. Trochu to skřípalo, ale nakonec to tři hvězdičky hodilo._____ 3) Určitě k nim přispěl i fakt, že film mě místy i trochu dojal. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* podle zdejší anotace a traileru mi přišel příběh dost úchylný a roztomilý, že by se mi to mohlo líbit, protože občas mám rád takové romantické blázniviny. Bohužel tato komedie se u mě minula účinkem a přišla mi poněkud přeplácaná. Asi se snažili vecpat co nejvíc z knihy, ale výsledek je křečovitý a zkratkovitý. Některé situace tam zavání přehnanou korektností a působí vynuceně. Tak nemá cenu ani doporučovat, protože nepřináší nic nového a výrazného a brzy po ní ani pes neštěkne ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě slušná jednohubka,který sice není nijak extra vtipná a i přes stopáž má několik hluších míst,ale dokáže je vynahradit povedenými momenty.Čekal jsem trochu něco jako Stoletého staříka a zhruba to jsem i dostal...60% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V okamžiku, kdy se u filmu bavím a nemám potřebu přemýšlet o faktických chybách, kdy si prostě nechám vyprávět příběh a nemám pocit, že se mě tvůrci snaží přesvědčit, že "ten tygr je ovce", dávám automaticky hvězdu navíc. A tady jsem věděl od první minuty, že TO tam je. Podobně přiblblý úsměv na tváři behem celého filmu, jsem měl třeba u Amelie z Montmarteru , nebo Lizy, liščí víly. Bez ohledu na režiséra, nebo původ peněz, jsou to filmy, které v sobě mají jistý evropský půvab, jsou hravě milé, bez zbytečného násilí a jde o originálně napsané příběhy. A Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni má ještě něco navíc. Tvůrcům se podařila neuvěřitelná indy-euro fůze. Hudební číslo v londýnském deportačním úřadě...mazec. Díky tomu indickému podkladu je to všechno barevné, pitomoučce pozitivní a ...prostě tohle mi parádně sedlo. A ano, není to tak úplně komedie...nebudete hýkat smíchy, není to prošpikované hláškami...ale je to celé úsměvné a náladu to jistě zvedne. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Neskutečně milé pohlazení po duši prodchnuté exotickou vůní daleké Indie, které mi vykouzlilo úsměv na tváři a dokonale vylepšilo náladu. Rozebírat to dál nebudu, udělejte si obrázek sami. Já se zkrátka báječně bavila a ráda se k fakírovi zase někdy vrátím. Ještě nesmím zapomenout zmínit, že Dhanush je fakt sympaťák a titulní role mu sedla jako ušitá. (90%) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Mezi čtyřmi stěnami. V prostoru "křesel" pro moly. Nepohodlný křest pohlednými metropolemi. Bambusových výhonků, citrusových barev, semišového oparu čajů o páté, sladkých slabostí, šarmantních croissantů a makronek. V kostce. Svět zažitý únikem, indie představivostí létajícího koberce. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Originální a zábavné, francouzská stopa je v tomhle skvělém filmu dost znát. Pohodová záležitost, která fakt potěší a zvedne náladu a je moc dobře, že název na tomhle filmu naštěstí opravdu není to jediné vtipné, naopak. Film je vtipný celý od začátku až do konce, samozřejmě nesmí chybět povinný společenský přesah, bez kterého by to nefungovalo, ale je to milé a nenásilné. Tohle jsem si vážně užil a hlavní dvojice je navíc neskutečně sympatická a já se zamiloval do Erin Moriarty. Jednoduché, zábavné, romantické, dobrodružné. Sázka na jistotu, která nezklame. Je to skoro na pět hvězd. ()

Reklama

Reklama