Reklama

Reklama

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni

  • Francie L'Extraordinaire Voyage du fakir (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aja je chudý, ale talentovaný kouzelník a fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních schopností disponuje vybroušenými triky, zručností a talentem. Jeho nemocná matka ho vyšle na tajemnou misi, má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s excentrickým taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea. Tam se seznámí s nejkrásnější ženou, jakou kdy viděl, okouzlující Marii. Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikei náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána napříč Evropou. Tím však jeho dobrodružství nekončí. Naopak tak začíná Ajova nedobrovolná, ale o to bláznivější cesta čtyřmi kouty Evropy. Dokáže Ajovi jeho chytrost a kouzelnický kufřík pomoci vrátit se do Paříže, aby znovu našel svou Marii a vyřešil tajemství matčina přání? (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (53)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální romantická feel-good komedie, která vám zlepší náladu. Příběh o talentovaném Indickém fakírovi, který jede do Paříže, ale první noc stráví ve skříňi v Ikeii, která je přes noc odvezená napříč Evropou a takhle začíná poměrně dobrodružný příběh s nástrahy Evropy a uprchlíků. Škoda, že humoru ve filmu příliš není, ale kouká se na to příjemně, místy je film i napínavý a hlavnímu hrdinovi divák fandí v každé zapeklité situaci. Slušné. 65% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V okamžiku, kdy se u filmu bavím a nemám potřebu přemýšlet o faktických chybách, kdy si prostě nechám vyprávět příběh a nemám pocit, že se mě tvůrci snaží přesvědčit, že "ten tygr je ovce", dávám automaticky hvězdu navíc. A tady jsem věděl od první minuty, že TO tam je. Podobně přiblblý úsměv na tváři behem celého filmu, jsem měl třeba u Amelie z Montmarteru , nebo Lizy, liščí víly. Bez ohledu na režiséra, nebo původ peněz, jsou to filmy, které v sobě mají jistý evropský půvab, jsou hravě milé, bez zbytečného násilí a jde o originálně napsané příběhy. A Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni má ještě něco navíc. Tvůrcům se podařila neuvěřitelná indy-euro fůze. Hudební číslo v londýnském deportačním úřadě...mazec. Díky tomu indickému podkladu je to všechno barevné, pitomoučce pozitivní a ...prostě tohle mi parádně sedlo. A ano, není to tak úplně komedie...nebudete hýkat smíchy, není to prošpikované hláškami...ale je to celé úsměvné a náladu to jistě zvedne. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Neskutečně milé pohlazení po duši prodchnuté exotickou vůní daleké Indie, které mi vykouzlilo úsměv na tváři a dokonale vylepšilo náladu. Rozebírat to dál nebudu, udělejte si obrázek sami. Já se zkrátka báječně bavila a ráda se k fakírovi zase někdy vrátím. Ještě nesmím zapomenout zmínit, že Dhanush je fakt sympaťák a titulní role mu sedla jako ušitá. (90%) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po Milionárovi z chatrče tu máme ďalšiu rozprávku s indickým chlapcom, ktorý pozažíval mnohé dobrodružstvá a retrospektívne nám ich rozpráva. S realitou to samozrejme nemá nič spoločné, na čo sa našťastie nikto nehrá. Rozprávka je ale kombinovaná so sociálnou drámou, čo Boyleovi išlo o poznanie lepšie. Rozdiel medzi oboma filmami je tak v intenzite emócií, aké sa prenesú na diváka, tu Fakír jednoznačne stráca na body. Výprava určite poteší, dočkáte sa mnohých reklamných záberov na európske metropole. Je otázne, či je skutočne prospešné pre západné publikum vykresľovať indických mladíkov ako naivných dobrákov s veľkým srdcom, ktorí keď sa zaľúbia, urobia pre svoju lásku prvé posledné a nielen pre ňu. Ak film budete brať ako štylizovanú zábavu s jednoduchým humanistickým posolstvom s príchuťou Bollywoodu, nebudete sklamaní. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nehovorím, že v tom nie je romantický príbeh. Ale to už áno, že by to mal byť oveľa sofistikovanejšie vypracované a zahrané – hlavne ten záver. Občas zaujímavé filozofické myšlienky, ale takmer všetko bez hlbšieho významu. P.S.: Film so „skrytou“ reklamou na I**U. Čo myslíte? Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Bombaji, Paríži, Ríme a Bruseli. (MikaelSVK)
  • Počas natáčania pri slávnej Fontáne di Trevi v Ríme došlo ku konfliktu s políciou, ktorá trvala na tom, aby štáb dodržiaval od pamiatky dostatočný odstup. (krasomama)

Reklama

Reklama