Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetím společenským problémem, který Terorista pravdy vynesl před zraky veřejnosti, je nedostatečná péče o psychicky nemocné lidi. Za tímto účelem motivoval k sérii vražd a sebevražd několik diagnostikovaných schizofreniků v Dánsku a Švédsku. Jedním z nich je i Lasse Jönsson, u něhož našla útočiště při útěku z domova Anja Björková. Její nalezení se stává hlavní prioritou vyšetřovatelů, neboť by zřejmě mohla Teroristu pravdy identifikovat. Martin Rohde podezřívá jako pachatele Stefana Lindberga, kterého s nedávnými událostmi spojuje až příliš mnoho okolností. Oba dva shodou okolností čekají návštěvy, které budou mít dalekosáhlé následky pro jejich životy. A Daniel Ferbé, jehož úsudek zamlžuje pachatelem stále přiživované ego, publikuje seznamy lidí s diagnostikovanými psychickými poruchami. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Pozvolnější rozjezd, avšak postupně epizoda krásně vygradovala v nervy drásající zábavu. Souhlasím se spolukomentátorem, že se Martin opravdu dopustil na nás mužích velkého na cti utrhnutí, když se vyspinkal s tou šeredou (pokud to tedy nebylo z vyšetřovacích důvodů) a svoji podstatně půvabnější choť hanebně sexuálně ignoruje. Nevěru bych mu snad ještě odpustil, klukovi sympatickému, ale totální absence vkusu na mě byla trošku moc. Alespoň, že byli tvůrci tentokrát dostatečně shovívaví a ten hnus se, jak není jejich dobrým zvykem, odehrál mimo pohled diváků. Zřejmě vůbec natočit něco tak nechutného nebylo ani pro žaludky samotného štábu. Dost v mých očích ztratil na ceně, ale tak koukat na oba hlavní vyšetřovatele jako na lidi z masa a kostí, má taky něco do sebe. Závěr epizody byl ovšem luxusní a mám z něj malinko zamotanou hlavu, jak se to všechno prapodivně a neočekávaně proplétá. K tomu mám již delší dobu stupňující se pocit, že Frida nebude Frida. Lepší 3 kousky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tu sa tvorcovia skutočne vytiahli a priniesli niekoľko nečakaných prekvapení. Dovolili si ukázať Martina v trochu inom svetle ako doteraz, povedzme že menej pozitívnom. No a dejová línia s policajnou brutalitou dostáva naberať rozmery pasujúce do našeho prípadu, nechajme sa ďalej prekvapovať. Dôležitú úlohu zohrá aj 14-ročná Anja a divák ostane na konci poriadne šokovaný. Keď tak rozmýšľam, tak prvá epizóda, ktorej nakoniec dám plný počet. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v páté epizodě utěšeně pokračoval neutěšený příběh, který seveřané už tradičně vybavili svou chmurnou atmosférou, slušným napětím i zajímavými vedlejšími liniemi. V tomto dílu mě ale tvůrci naštvali, za což jsem je pokutoval odebráním páté hvězdičky. Vytočilo mě, že dánští policisté rozsedli zase jednoho chudáka, který přišel do jejich země s tím, že bude pilně pracovat a stane se pro dánskou společnost přínosem. Já jsem si byl ještě před několika lety naprosto jistý tím, že nejsem rasistou, ale se sílícími vlnami kulturních obohacovačů a s přibývajícími no go zónami po celé Evropě toto mé přesvědčení rychle slábne. / Poučení: Lži, lidé to mají rádi. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrah vynáší další společenský neduh: mizerná péče o psychicky nemocné. Jedním z nich je i mladík, u kterého přespala toulající se dívka a který má s aktuálním děním zřejmě něco společného. Na scénu se vrací i Stefan, jeden z podezřelých a bratr dívky, která v sociálním systému (jak „vrah z mostu“ podotkl) propadla na samé dno, důležitou roli v dalším osudu vyšetřovatele Martina bude mít i návštěva ženy mrtvého realitního makléře, který se měl podílet na výkupném. Zamotává se to víc než slušně. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama