Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve švédském Malmö byla nalezena mrtvola dánské genderové aktivistky Helle Ankerové, přičemž její tělo bylo naaranžované s figurínami, jako by seděla u večeře se spořádanou rodinou. Případ řeší Saga Norenová, která dostává novou posilu z Dánska. Jaký vliv na nadcházející spolupráci bude mít fakt, že předchozí dánský kolega Sagy skončil ve vězení, což i ona sama přes svou neproniknutelnost evidentně nese nelehce? (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seveřani to v nové sérii opět rozjeli naplno, takže první epizodu zalidnili mnoha postavami a přišli s dějem, který slibuje další komplikovaný příběh. Zároveň zjevně vědí, co na mě platí, protože ve druhé řadě nasadili aktivisty, a teď mi dráždí nervy tvrzením, že sameček a samička jsou společenským konstruktem, s kterýmžto tvrzením může přijít jen omezenec, který v životě neviděl, jak to chodí v přírodě. Zatímco sex se stejným pohlavím se v přírodě najít dá, transky jsem nějak nezachytil. O dalších čtyřiašedesáti pohlavích nemluvě. Jo, jo, tohle bude zajímavá série. / Poučení: Chceš být všemi oblíbený? Proč? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová dámská dánská posila byla jako vtip dobrá. Naštěstí všechno dobře dopadlo a bude Sagu v nadcházejících dílech provázej již od pohledu sympatičtější kumpán. První díl série se nesl v tradičním seznamovacím duchu, což moc nemusím. Tvůrci nám ukázali, jak silný žaludek má šéf švédské policie, když se rozhodl klátit dánskou seschlotinu. Saga a její psychické trauma mě také zrovna moc nezajímá. Nicméně, případ na první pohled vypadá velmi zajímavě. Pokud se budou kosit emancipované lesby, tak je zaručeno, že mých 20 čísel bude v neustálém pozoru. Trochu mě sere, jak je spousta lidí nasraných na Sagu, protože se zachovala správně a nenechala po světě chodit regulérního vraha. Zatím lepší 3 kousky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aranžmá ukazující, jak má vypadat klasická rodina. A mezi figurínami dánská genderová aktivistka, která žije s ženou („moderní lesbička, která ničí přirozenou rodinu“). Mrtvá, naaranžovaná, nalíčená. A na švédském území. Zdá se, že opět půjde o moderní (módní) případ. Ten dle očekávání dostává Saga, a zatímco se nad druhou sérií neustále vznášel opar té první (konkrétně hlavního strůjce vražd Jense), ve třetí sérii bude patrně neustále cítit skutečnost, že Martin sedí ve vězení a Saga na tom má značný podíl. Získává k sobě novou (dámskou) posilu, jenže naše hrdinka s poruchou autistického spektra pozdě vyhodnotí, že podezřelý, kterého chtěly navštívit, je bývalý válečný veterán s očividnou psychickou poruchou. A bác! A tak se stabilním novým parťákem stává kodaňský policista Henrik Sabroe, který je rovněž plný tajemství. A Sagu čeká nepříjemné shledání s matkou, kterou viní ze smrti mladší sestry. Chce, aby navštívila umírajícího otce. Třetí série je tady! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak síce opäť prípad, ktorý poukazuje na módne, moderné a akútne spoločenské problémy, ale predsa len značne odlišný. Zrejme tu nepôjde o osobnú mstu smerom k vyšetrovateľovi ako v prvej sérii a snáď ani o nejakú nadnárodnú nevyriešiteľnú konšpiráciu ako v tej druhej. Aktivizmus v tom je, ale z tej opačnej strany. Som zvedavý, ako pristúpia tvorcovia k chúlostivej téme extrémnejšie podaného feminizmu a na druhú stranu extrémnejšej snahy o udržanie tradičnej rodiny, rozumej pomocou vraždy, a či sa náhodou nepustia na tenký ľad moralizovania. Snáď nie. ()

chozze008 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MEGA SPOJLERY. OK teoreticky je to rozehrane dobre. Máme tu nového (podezřelého) kolegu. Sáze (jak se to skloňuje?) se začne nemile lepit na paty její minulost, podstat ok. Ale ja prave dokoukal dvojku. A trojka jako pripad vypada na dalsi mega psycho. Scénaristi se prostě předháněj v tom kdo vymyslí větší úchylárnu. Velké díra ve scénáři - obě bystré vyštřovatelky (je to tam několikrát zmíněno nadřizenými) jdou podruhé navštívit nějakej příves potrhlého Afgánského veterána. Podruhé zakoupnou o ty samé plechovky. Maj povolení k prohlídce, i já bych byl mega vopatrnej kdyz bych se chtel dostat (byt mam klice) do příbitku potrhlého veterána. Ne, vona to votevře a utrhne jí to nohu, opravdu bystré. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama