Reklama

Reklama

Hedi

  • Tunisko Inhebbek Hedi
Trailer 3

Obsahy(1)

Debut tuniského režiséra Mohameda Ben Attiy je příběhem introvertního mladíka Hediho, který se má brzy oženit s půvabnou nevěstou, jež mu byla na základě rodinné domluvy přidělena. Muž trpící pod diktátem citově manipulativní matky však díky setkání se svobodomyslnou tanečnicí Rym postupně nalézá odvahu postavit se konvencím. (Film Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (28)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ je doma Hedimu úzko, doporučujem mu emigrovať do Európy ako ideologickému emigrantovi. Kľudne by som mu a jeho priateľke prenajal izbu u mňa doma. Ak sa pozeráme na jeho milostný príbeh čisto ako na milostný príbeh, môžeme byť z predvídateľnosti deja sklamaní. Ak ho ale vnímame v širších súvislostiach, ako tu už niekto spomínal, film dostáva širší rozmer. Celý čas za tri, ale to záverečné objatie bolo neuveriteľne silné a veľavravné. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, abych měl po skončení filmu tak příjemně hřejivý pocit. Vlastně skoro že všechno, scénáře, zkracování, dialogů, herců. Velmi nenápadné překvapení z Tunisu, které boří tradiční konvence a patří k tomu nejlepšímu, co jsem zatím letos viděl. Wau. Když máš sílu změnit svůj osud, neváhej... ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hedi začne ve svých 25 letech přemýšlet. Dosud se plně spoléhal na vůdčí úlohu své matky, na dohozené práci podomního obchodníka a plánovaný sňatek s krásnou nevěstou. Náhle se mu to zdá málo a zatouží po si ještě trochu užít s milenkou a procestovat cizí kraje. To první a lehčí zvládne snadno, dokonce i s půvadem. Na to druhé si už ale netroufne. Zavčas - a vzhledem ke své nové partnetrce zcela nekorekně - se zasekne. Pozná, že jeho štěstí tkví pevně v tradici, a pokud od nastávající nedostae pusu před svatbou, po svatbě se v nich utopí. Navíc si může celý další život hýčkat románek, který prožil "ve filmu". Nepříjemný hošík. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mladý muž, čo má 26, no vyzerá na 45 ročného gaya má veľké sny. No zatiaľ vie akurát tak kresliť komiksy a nechodí ani do roboty, ktorú má. No a staromódna matka ho núti do dohodnutého sobáša s jednou krásavicou. A fakt že pekná holka to je, no nechce mu pred svadbou dať nič. Za to druhá mu dá hneď a on sa zamiluje, hoci vyzerá ešte staršie než on. Pointou filmu je konflikt citov, ktoré musia ustúpiť v konzervatívnej spoločnosti tradíciám. Ale na to bolo treba vybrať iné postavy a iných hercov. Nejako to vymeniť, lebo Majdovi Mastourovi, hercovi i postave, sa nedá fandiť. Navyše záver bol taký slabý. Nevyhrotený. Hoci mohol byť. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Paralela osobního života s arabským jarem. Vzpoura - ano, ale co pak? 1) Film ilustruje fakt, že Tunisko je někde na půlce cesty mezi Blízkým východem a Francií. 2) Spoiler. Je závěr demonstrací neschopnosti provést radikální řez nebo výrazem odpovědného jednání, protože útěk, jak známo, nic neřeší? 3) Zaujal mě zajímavý 26letý Majd Mastoura (Hedi). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • Film zarobil medzinárodne len niečo cez 400 000 dolárov. (Arsenal83)
  • Na film z arabského sveta a natočený arabským režisérom je neobvyklé, že prináša aj sexuálne scény. (Arsenal83)
  • Ide o prvý tuniský film za posledných 20 rokov, ktorý sa ocitol v nomináciách na veľké filmové ocenenia. (Arsenal83)

Související novinky

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

Reklama

Reklama